Wat is een Bitcoin ETF?

In de wereld van crypto krijgen we steeds te maken met allerlei termen en afkortingen. Soms zijn deze lastig te begrijpen. In de kennisbank artikelen behandelen we steeds een onderwerp waardoor jij steeds wat meer begrijpt van de cryptowereld. In dit artikel staat de volgende vraag centraal: wat is een Bitcoin ETF?

Wat is een Bitcoin ETF?

De afkorting ETF staat voor Exchange Traded Fund. Over het algemeen is dit een veiligere en ook makkelijkere manier voor het investeren in cryptomunten.

Bij een ETF beleg je in een fonds en heb je de cryptomunten niet zelf in jouw bezit. Dit fonds werkt als een soort crypto prijs tracker. De officiële Bitcoin koers wordt gevolgd. Dat betekent dus als de Bitcoin meer waard wordt, het fonds ook meer waard wordt. Andersom geldt dat natuurlijk ook, wanneer de Bitcoin minder waard wordt.

Je kan beleggen in zo’n fonds op de beurs. Helaas is dit nog niet mogelijk in Nederland, maar je kan wel via Bitvavo kleine investeringen doen. De verwachting is wel dat ETF’s op de korte termijn steeds meer beschikbaar worden.

Waarom investeren in een Bitcoin ETF?

Er zijn mensen die niet enorm veel vertrouwen hebben in exchanges, maar wel graag willen meeprofiteren van stijgende cryptokoersen. In dat geval kan je ervoor kiezen om in een ETF te investeren omdat je deze gewoon op de beurs kunt kopen.

Daarnaast kan je ervoor kiezen om in een Bitcoin ETF te investeren als je wat minder risico wilt lopen met je investering. Het volgt namelijk gewoon de marktwerking. Het werkt in principe dus gewoon als een normaal aandeel. Mocht bovenstaande dus op jou van toepassing zijn, dan is het zeker het overwegen waard om te investeren in een Bitcoin ETF.

Wil jij meer te weten komen over cryptocurrency ETF's? Lees dan mijn blog over Bitcoin ETF!

Reactie plaatsen