Blockchain games

De wereld van crypto is al enorm gegroeid en is nog altijd aan het groeien. Er wordt steeds meer mogelijk en daardoor zien we steeds verdere ontwikkelingen. Een voorbeeld van zo’n ontwikkeling zijn blockchain games. Met een blockchain game is het bijvoorbeeld mogelijk om cryptomunten te verdienen. Op die manier worden cryptocurrencies gecombineerd met één van de populairste hobby’s. Hiermee worden dus nóg meer mensen in de wereld van crypto getrokken. Laten we in elk geval snel beginnen met kijken naar dit soort games en enkele gerelateerde belangrijke informatie.

Wat is een blockchain game?

Misschien ben je al bekend met blockchain technologie. Is dat niet het geval, zal het later in het artikel nog uit worden gelegd. Eerst is het belangrijk om een antwoord te geven op de hoofdvraag: wat is een blockchain game? Het antwoord is simpel: het is een game die gebruikmaakt van de blockchaintechnologie. Hierdoor worden er dingen mogelijk in games wat eerder niet mogelijk was. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om cryptomunten te verdienen in de games: in-game items kunnen verhandeld worden voor crypto. Ook heb je de mogelijkheid om een transactie uit te voeren met een andere speler.

Wat is blockchain technologie?

Je weet dus inmiddels dat een blockchain game draait op een blockchain netwerk. Maar wat verstaan we precies onder blockchain technologie? Hieronder kan je dat nog even teruglezen.

De uitvinding van deze technologie wordt gezien als de belangrijkste uitvinding sinds het internet. Een big deal dus. Een blockchain maakt het namelijk mogelijk om op een veilige manier transacties te faciliteren tussen partijen. Hier is geen tussenkomst voor nodig van een derde partij, zoals een bank. Je kunt blockchain in principe zien als een database waarin transacties veilig op worden geslagen.

Om je een voorstelling te kunnen maken: de blockchain database is als het ware een keten van blokken, waaraan steeds een nieuw blok wordt geregen bij een nieuwe transactie. Iedere computer die is aangesloten op het desbetreffende blockchain netwerk, heeft een kopie van de database. Het is hierdoor erg veilig en dus niet mogelijk om bijvoorbeeld fraude te plegen.

Blockchain netwerk

Metaverse coin: wat is dat?

Weer een term waar je misschien niet direct bekend mee bent: Metaverse coin. Toch is het belangrijk om deze term te behandelen in dit artikel, omdat het te maken heeft met ons onderwerp.

Vrijwel iedereen kent Facebook wel. Het platform waar mensen een profiel kunnen maken en wereldwijd honderden miljoenen mensen met elkaar kan verbinden. Zij hebben een naamswijziging aangekondigd: Meta. Hiermee willen zij Metaverse realiseren; dit is nu nog een concept.

Maar wat is Metaverse? Zoals je ongetwijfeld wel zult weten, wordt de wereld steeds digitaler. Metaverse past precies in dit plaatje. Echter vinden de digitale handelingen voornamelijk plaats in een 2D-omgeving. Metaverse wordt gezien als de volgende stap. Het is namelijk de bedoeling om de digitale wereld te vormen naar een 3D-omgeving. Hiervoor zouden virtual reality, augmented reality en internet met elkaar gecombineerd moeten worden.

Dit is allemaal dus nog enkel een concept en het is ook voorlopig nog niet duidelijk hoe het moet gaan werken. Duidelijk is in ieder geval wel dat hier een cryptomunt bij hoort. Deze zijn al eerder ontwikkeld dan de gehele omgeving zelf.

Een voorbeeld van zo’n Metaverse coin is de Metacoin. De verwachting is dat de koers van deze munt steeds verder zal gaan stijgen, des te dichterbij Metaverse komt.

De verwachting is ook dat in deze digitale wereld meerdere cryptomunten aanwezig zullen zijn, net zoals de valuta in onze echte wereld. Het is daarom spannend om te zien welke coin het belangrijkst zal gaan worden.

Crypto earning games

Wanneer gamen jouw hobby is, is het niet meer dan logisch dat jij het natuurlijk erg leuk zou vinden als je er ook nog eens geld mee kunt verdienen. Ben je heel goed in een bepaalde game kan je e-sporter worden, maar dit is voor slechts enkele gamers weggelegd.

Gelukkig kan een blockchain game uitkomst bieden. De zogeheten crypto earning games zijn toegankelijk voor iedereen, wat wil zeggen dat eenieder ook geld kan verdienen door het spelen van games.

Axies infinity

Een bekende crypto game is bijvoorbeeld Axie Infinity. Dit spel is afgeleid van Pokémon, wat we allemaal wel kennen. Mede hierdoor is het op dit moment de meest populaire blockchain game. In dit spel kan je namelijk poppetjes sparen: de Axies. Je kan deze Axies zien als NFT’s. Je kan met jouw Axies vechten tegen de Axies van een andere speler. Er kan geld worden verdiend op meerdere manieren. De makkelijkste manier is door jouw Axies te trainen en oorlogen te voeren tegen andere spelers. Heb je geen startkapitaal, dan kan je meedoen aan het arena spel door middel van overeenkomsten (beurzen). Dit is een programma waarbij mensen zonder de tijd of vaardigheid om te spelen de taak toewijzen aan ervaren spelers, deze worden geleerden genoemd.

Alien worlds

Een ander spel in de categorie crypto earning games is Alien Worlds. Bij dit spel is het mogelijk om de cryptomunt Trilium te ontvangen. Dit spel speelt zich af in de ruimte. Op het moment van schrijven zijn er in het spel 6 verschillende planeten waar een speler naartoe kan. Het is ook mogelijk om in het spel te minen en daardoor de cryptomunt te ontvangen. De munt kan je vervolgens gebruiken om dingen te kopen in het spel. Verder kunnen er NFT’s gevonden worden. Deze verkrijg je dan met virtuele items die vanaf dan jouw eigendom zijn.

Ethermon.io

Zoals de naam eigenlijk al een beetje verklapt, is ook deze crypto game een afgeleide van Pokémon. De games hebben dan ook erg veel overeenkomsten.

Wanneer je begint met dit spel, krijg je drie gratis beestjes om je avontuur te beginnen. De Ethermons kan je daarnaast kopen met Ethereum. Zoals je ook van Pokémon gewend bent, kan je op avontuur gaan. Bij dit avontuur kan je virtuele dingen vinden die dan voor altijd van jou blijven: deze verschijnen als NFT’s in jouw wallet.

Hoe kan ik een blockchain game spelen?

Inmiddels heb je al redelijk wat informatie gelezen over blockchain games. Maar wat als je nu geïnteresseerd bent in het spelen ervan en je wilt het een keer proberen? Hieronder lees je hoe jij een dergelijke game kunt spelen.

Het is erg eenvoudig. Om een crypto game te kunnen spelen, heb je cryptocurrencies nodig op een demo-account. Je moet dus een account maken op een exchange. Bitvavo is hiervoor aan te raden. Op dit gebruiksvriendelijke platform kan iedereen makkelijk crypto kopen en verkopen.

Na het maken van een account heb je nog cryptomunten nodig. Hiervoor moet je eerst geld storten op jouw account. Dit kan bij Bitvavo eenvoudig met iDEAL.

Heb je geld gestort, dan ga je op zoek naar een geschikte cryptomunt. Om een blockchain game te kunnen spelen, heb je vaak één van de wat grotere cryptomunten nodig, zoals Ethereum. Als je speciale Bitcoin games wilt spelen, heb je natuurlijk Bitcoin nodig. Heb je de cryptocurrency gekocht, dan kan jij beginnen met het spelen van een blockchain game.

Blockchain game

Is geld verdienen met cryptogames slim?

Wanneer jij houdt van games en hier tegelijkertijd geld mee wil verdienen, is het zeker een slim idee om een crypto earning game te gaan spelen.

Op die manier is het namelijk mogelijk om nog wat extra uit jouw crypto investeringen te halen. Naast de investering die je al doet, kan je door middel van gamen namelijk nog wat extra cryptomunten in het laatje brengen. Daarnaast levert het spelen van games vaak veel plezier op, waardoor het een win-win situatie is.

Let er dus wel op dat het nodig kan zijn om een bepaalde hoeveelheid cryptomunten te kopen voordat je een game kunt spelen. Doe hier altijd goed onderzoek naar, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Conclusie

Inmiddels ben je weer aan het einde gekomen van dit artikel over blockchain games. We hebben het gehad over een aantal gerelateerde onderwerpen. Zo ben je nu op de hoogte van wat een blockchain game is, wat blockchain technologie inhoudt, wat Metaverse is en een aantal crypto games die je kan spelen. Ook weet je hoe je de games kan gaan spelen en of het slim is om dit te doen.

Wederom hoop ik dat dit artikel nuttig voor jou was en je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Hopelijk zie ik je weer terug bij het volgende blogbericht!

  • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen