Cardano kopen?

Lees hier waar je het beste Cardano kan kopen!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Het is jou ook niet ontgaan toch? Ik heb het dan uiteraard over de enorme toename van de populariteit van cryptocurrencies. Het begon met Bitcoin in 2009 en sindsdien is er een geweldige hype ontstaan. Er kwamen meer en meer andere cryptomunten bij en dat is een beetje uit de hand gelopen. De keuze is inmiddels echt reuze als het gaat om cryptovaluta. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welke je nu in moet investeren. Een populaire cryptomunt is Cardano. Hier wordt van gezegd dat er veel potentie in zit. Reden genoeg om in dit artikel te gaan kijken naar waarom, hoe en waar je Cardano kunt kopen.

Inhoudsopgave

Wat is Cardano?

Op het eerste oog is Cardano misschien niet zo heel veel anders dan andere cryptovaluta die jij kent. Daar kun je misschien gelijk in hebben, maar Cardano is een relatief populaire altcoin en dat is niet geheel zonder reden. 

Cardano logo

Je zou Cardano een beetje kunnen zien als een concurrent van Ethereum. Het is namelijk bedoelt als een verbeterde versie hiervan. Interessant is dat het project van Cardano wordt geleid door een voormalig CEO van Ethereum. Dit wil zeggen dat ze er bij Cardano absoluut op gebrand zijn om veel groter te worden dan concurrent Ethereum.

Cardano is dan ook een platform dat gebruik maakt van een Blockchain netwerk. Hierbij hoort natuurlijk een cryptomunt. Dit is ADA, in het geval van Cardano. Indien je op zoek bent naar meer informatie over blockchain, zou je hier een kijkje kunnen nemen.

Waarom Cardano kopen?

Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, ben je eigenlijk een beetje verdwaald.  Het is ook heel goed mogelijk dat dit het geval is bij cryptocurrencies. Er zijn hier namelijk enorm veel van, dus waarom zou je moeten kiezen voor Cardano? Goeie vraag. Iedere crypto kent namelijk voor- en nadelen en sommigen zijn zelfs helemaal niet het investeren waard. Hieronder zullen we gaan kijken waarom je zou kunnen overwegen om Cardano te kopen.

Experts

Het Cardano project wordt geleid door een team van experts op het gebied van Blockchain ontwerpen. Op basis van wetenschappelijke onderzoek technologie proberen zij het beste eruit te halen en vooralsnog lukt dat ze prima.

Proof of Work

Vergeleken met Bitcoin, beschikt Cardano over een veel betere Proof of Work. Dit is hetgeen dat Bitcoin zo langzaam maakt als het gaat om het bevestigen van transacties. Dit omdat er gebruik moet worden gemaakt van een enorme rekencapaciteit.

Uniek

Cardano beweert dat ze uniek zijn en hier kunnen ze best wel eens gelijk in hebben. Je zou namelijk kunnen zeggen dat Cardano beschikt over een perfecte balans. Dit omdat het namelijk zo is ontworpen dat het voldoet aan de wensen van het hebben van toezichthouders, terwijl tegelijkertijd de privacy van gebruikers gewaarborgd kan worden.

Soft forks

De term klinkt misschien een beetje raar, maar Cardano maakt gebruik van soft forks. Dit betekent dat alleen de meerderheid van de gebruikers toestemming moet geven tot het veranderen van het protocol. Dit in tegenstelling tot zogenaamde hard forks. Hierbij moet iedereen toestemming geven.

De bovenstaande factoren maken het zo dat Cardano beschikt over een vrij stabiele cryptomunt, waardoor het qua crypto begrippen een relatief veilige keuze is om in te investeren.

Waar kan ik Cardano kopen?

We hebben inmiddels behandeld waarom je Cardano zou kunnen overwegen te kopen. Mocht je geen twijfels meer hebben, is het uiteraard handig om te weten waar jij Cardano kunt kopen.

In principe koop je cryptomunten bij zogeheten exchanges. Dit zou je kunnen zien als een soort online handelsplatformen. Hierop heb jij de mogelijkheid om crypto te kopen en te verkopen.

Er zijn veel verschillende exchanges. De ene heeft weer andere voordelen dan de ander, waardoor de keuze voor een exchange soms wel eens lastig kan zijn. Binance is internationaal bijvoorbeeld de grootste, maar voor Nederlanders is het niet de meest ideale. Wij Nederlanders houden ervan om dingen te gebruiken die afkomstig zijn uit eigen land.

Bitvavo is een relatief grote exchange op het gebied van cryptomunten. Deze is gevestigd in Nederland. Hierdoor kun je er bijvoorbeeld ook met iDEAL betalen. Veel exchanges bieden deze optie niet. Het is in Nederland de meest gebruikte methode voor het doen van online betalingen en daardoor is het fijn wanneer dit mogelijk is bij een exchange.

Als je Cardano wilt kopen, kan dat ook op Bitvavo. Er is op deze exchange namelijk een ruim aanbod aan crypto. Ben jij benieuwd welke cryptomunten je nog meer kan kopen op Bitvavo, naast Cardano? Neem dan hier een kijkje.

Te laat met investeren in crypto?

De hype van cryptocurrencies is al een tijdje gaande. Er worden ook steeds meer verhalen de wereld in geslingerd van mensen die rijk zijn geworden door middel van crypto. Jij wil dit uiteraard ook, maar de twijfel slaat vaak toe. De vraag is vaak of je niet te laat bent met het investeren in Cardano en andere cryptomunten.

Deze twijfels kunnen worden weggenomen met een simpel antwoord, namelijk nee. Je bent absoluut nog niet te laat met het investeren in cryptocurrencies. Het hoogtepunt is namelijk nog lang niet in zicht. Iedere keer wanneer er zich een crash voordoet op de markt van crypto, schiet deze uiteindelijk ook weer omhoog. Je zou een crash van de markt zelfs kunnen zien als mogelijkheid om in te stappen. Je koopt dan laag, en de kans is groot dat je het met winst weer kunt verkopen.

Toch moet ik wel even een kritische kanttekening plaatsen. Het lijkt onvermijdelijk dat er een crypto winter aan zit te komen. De markt van crypto zal zich dan voor langere tijd op een wat lager punt bevinden, maar dat wil niet zeggen dat deze uiteindelijk weer omhoog schiet. Bij het handelen in crypto is het namelijk soms ook van belang om te beschikken over veel geduld.

Hoe kan ik Cardano kopen?

Wanneer je jezelf afvraagt hoe jij Cardano kunt kopen, kan ik je geruststellen. Dit is namelijk erg eenvoudig. Het proces is een beetje afhankelijk van de exchange waar jij op actief bent, maar laten we Bitvavo als voorbeeld nemen.

Account maken op Bitvavo

Zonder een account heb je niet de mogelijkheid tot het kopen van crypto. Crypto kopen doe je namelijk niet zomaar en hier zijn wel enkele persoonlijke gegevens voor benodigd. Deze stap kun je makkelijk voltooien door het klikken op deze link. Na het invullen van enkele gegevens is jouw account gereed voor gebruik. Het gebruiken van een andere naam dan die van jouzelf, moet je niet doen. Dit zorgt er namelijk voor dat de gegevens van jouw bankrekening en de naam niet overeenkomen.

Bevestigen

De volgende stap is bevestigen. Ieder apparaat waarop jij gebruik maakt van Bitvavo dien je namelijk te bevestigen. Ook deze stap is zo gedaan, je krijgt namelijk een link naar jouw e-mail toegestuurd en via die link heb jij de mogelijkheid om te bevestigen.

Beveiliging

De beveiliging van jouw account is van groot belang. Zo ben je beter bestand tegen eventuele hackers. Het is daarom sterk aan te raden om gebruik te maken van 2 factor authenticatie. Je gaat naar de veiligheidsinstellingen op jouw account wanneer jij dit in wilt schakelen.

Geld storten

Crypto is niet gratis. Je hebt geld nodig om het te kopen. Om Cardano te kopen op Bitvavo, dien je geld te hebben staan op jouw account. Heb je dit niet, moet je dit nog storten. Dit kan je uiteraard doen door middel van een iDEAL-betaling.

Cardano kopen

Gefeliciteerd, je bent nu klaart om Cardano te kopen. De laatste stap die je moet nemen om het daadwerkelijk te kopen, is net zo eenvoudig als de voorgaande stappen. Het enige wat je nog moet doen, is Cardano opzoeken bij het aanbod van cryptovaluta. Bedenk voor jouzelf hoeveel je wilt kopen en volg vervolgens de stappen om jouw aankoop af te ronden. Nu heb je de beschikking over Cardano!

Tip: Plaats jouw gekochte crypto in een externe wallet. Dit zorgt voor extra veiligheid en je bent hierdoor nog beter bestand tegen hackers.

Cardano staking

Staking is wanneer jij cryptovaluta ontgrendelt in ruil voor beloningen. Je houdt crypto voor onbepaalde tijd in jouw wallet.

Het is ook mogelijk om Cardano te staken. Dit is een goede optie wanneer je jezelf bijvoorbeeld liever niet bezighoudt met daytraden. Zoek je meer informatie over Cardano staking? Klik dan hier.

Conclusie

Aan alles komt een einde, en inmiddels heb je ook het einde bereikt van dit artikel. We hebben gekeken naar de altcoin Cardano. Als het goed is ben jij nu op de hoogte van waarom je Cardano zou kunnen kopen, hoe je dit kan doen en waar je dit zou kunnen doen. Hopelijk ben jij door middel van dit artikel voldoende geïnformeerd en wie weet verdien jij binnenkort ook wel geld dankzij het investeren in Cardano!

Bitvavo

Crypto kopen, verkopen en bewaren?

Dit doe je bij Bitvavo, de grootste exchange van Nederland.

Bekijk Bitvavo

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *