Cardano staking

Het handelen in cryptomunten is razend populair, vooral onder jonge mensen. Nu de spaarrente vrijwel nihil is, zoeken mensen naar andere manier om rendement te behalen op hun spaarvermogen. Bitvavo is een platform waarbij dit mogelijk is.

Naast kopen en verkopen van cryptomunten, behoort ook staking tot de mogelijkheden. Het staken van ADA van het Cardano project is geliefd, maar wat betekent Cardano staking eigenlijk en hoe pak je dit op de juiste manier aan?

Wij leggen je graag uit hoe dit werkt en welke voordelen dit oplevert.

Wat is de cryptomunt Cardano?

Cardano (ADA) is een cryptomunt op basis van blockchain-technologie. De ontwikkelaars van Cardano zien het ook wel als de verbeterde versie van de Ethereum. Hij is veilig, flexibel en schaalbaar. De cryptomunt is ontstaan toen meerdere internationale universiteiten besloten om met elkaar samen te werken. De naam Cardano wijst naar een bekende wiskundige uit de geschiedenis: Gerolamo Cardano.

Cardano logo

Cardano wordt vaak afgekort tot ADA. Waar de Bitcoin wordt gerekend tot de eerste generatie cryptocurrency en de Ethereum tot de tweede generatie cryptocurrency, wordt Cardano gezien als de derde generatie. Dit belooft dus heel wat voor de toekomst en dat is ook de reden waarom Cardano staking in trek is.

Bitvavo en cryptomunt Cardano

Op het platform van Bitvavo heb je als belegger keuze uit allerlei soorten coins. Wil je weten welke coins er allemaal beschikbaar zijn, lees dan ons artikel Bitvavo coins. Op die manier ontdek je eenvoudig in welke cryptomunten je kan handelen.

Natuurlijk beleg je graag bij een Nederlandse broker en daarom is de keuze voor Bitvavo snel gemaakt. Hier koop en verkoop je ADA of Cardano cryptomunten. Dit doe je tegen een lage handelscommissie van slechts 0,25 procent. Bovendien kan je ook direct beginnen met staken om passief ADA te verdienen als een staking reward.

Wat is staking?

Voor we dieper ingaan op Cardano staking, leggen we je meer uit over het begrip staking. Het betekent dat je cryptovaluta vergrendelt in ruil voor beloningen. Je houdt crypto voor onbepaalde tijd in je wallet. Om zo effectief mogelijk te staken, is het de bedoeling dat je je crypto niet tegelijkertijd ook verhandelt.

Je kunt het dus ook wel vergelijken met geld dat je op een spaarrekening zet. Wil je weten hoe staking werkt via Bitvavo? Verdiep je in ons artikel Bitvavo staking en ontdek het stakingsproces bij Bitvavo.

Wat betekent Cardano staking of ADA staking?

Zoals eerder benoemd is het staken van ADA populair, want het is wetenschappelijk getoetst. Cardano is een openbaar blockchain- en crypto-project en heeft veel potentie in zich. Heb je ADA gekocht voor de lange termijn, dan is Cardano staking een uitstekend idee.

Doel is namelijk om een passief inkomen te verdienen. Doe je aan Cardano staking, dan ontvang je dus rente in de vorm van Cardano staking rewards. De rente wordt dus uitgekeerd in ADA.

Hoe Cardano staken?

Er zijn allerlei manieren om ADA te staken en de gemakkelijkste manier is om dit te doen via Bitvavo. Je maakt namelijk gebruik van een crypto staking dienstverlening die een handelsbeurs aanbiedt. Dankzij een uiterst veilige exchange en staking infrastructuur kan je veilig aan de slag. Uiteraard moet jij je er van bewust zijn dat beleggen altijd risico's met zich meebrengt.

Dit geldt ook voor Cardano staking via Bitvavo. Je hebt geen garantie dat je forse winst maakt, hoe gunstig de vooruitzichten ook zijn. Hoe dan ook, voor Cardano staking heb je een Bitvavo-account nodig en moet je eerst cryptomunten aanschaffen.

Waarom je investeert in Cardano staking?

Voor je start met Cardano staking 2021 is het wel zo prettig om te weten wat je vooruitzichten zijn. Wij geven je een handig overzicht van voordelen waarom wij denken dat Cardano staking de moeite waard is:

 • Er zijn honderden Cardano ADA staking pools beschikbaar
 • Cardano behoort tot de beste blockchain projecten
 • Charles Hoskinson, hoofdontwikkelaar, is zeer professioneel en werkt veel samen met universiteiten om de economie te verbeteren
 • Het rentepercentage ligt vele malen hoger dan de rente die je ontvangt op een spaarrekening
 • Het Cardano netwerk is in ontwikkeling en daarom lenen ze je ADA uit voor een hogere rente. Om die reden ontvang je ook een hogere rente zodra je kiest voor ADA staking

Waarom je belegt in cryptocurrencies via Bitvavo

Zowel het handelen in cryptocurrencies als staking is een lucratieve manier om geld te verdienen. Uiteraard wil je graag weten wat Bitvavo nu precies in. Lees daarom ons Bitvavo review. Wel zetten we alvast de Bitvavo voordelen voor je op een rij:

 • Het is de goedkoopste exchange van Nederland
 • Het platform is geschikt voor beginnende en ervaren handelaren
 • Cryptovaluta is altijd veilig te bewaren en te verhandelen
 • Het Bitvavo-platform is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
 • Bitvavo stelt je in de gelegenheid om passief geld te verdienen

Kortom: er is altijd een goede reden om van start te gaan op het Bitvavo-platform. Maak nu een gratis account aan en ontdek tegelijkertijd de voordelen van Cardano staking.

Cardano staking: start nu

Is het je wens om online geld te verdienen met cryptomunten? Wil je op korte termijn starten met Cardano staking? Laat je dan niet tegenhouden door je eigen twijfels, maar pak je kans en maak vandaag nog een account aan bij Bitvavo.

Heb je al een account, maar heb je nog niets gedaan met ADA staking Bitvavo? Dan is het nu de hoogste tijd in actie te komen. Op die manier bouw je passief extra vermogen op en pak je een rendement van misschien wel vijf procent of meer!

 • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen