Cardano staking

Lees hier waar jij het beste Cardano kan staken!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Het handelen in cryptomunten is razend populair, vooral onder jonge mensen. Nu de spaarrente vrijwel nihil is, zoeken mensen naar andere manier om rendement te behalen op hun spaarvermogen. Bitvavo is een platform waarbij dit mogelijk is.

Naast kopen en verkopen van cryptomunten, behoort ook staking tot de mogelijkheden. Het staken van ADA van het Cardano project is geliefd, maar wat betekent Cardano staking eigenlijk en hoe pak je dit op de juiste manier aan?

Wij leggen je graag uit hoe dit werkt en welke voordelen dit oplevert.

Inhoudsopgave

Wat is de cryptomunt Cardano?

Cardano (ADA) is een cryptomunt op basis van blockchain-technologie. De ontwikkelaars van Cardano zien het ook wel als de verbeterde versie van de Ethereum. Hij is veilig, flexibel en schaalbaar. De cryptomunt is ontstaan toen meerdere internationale universiteiten besloten om met elkaar samen te werken. De naam Cardano wijst naar een bekende wiskundige uit de geschiedenis: Gerolamo Cardano.

Cardano logo

Cardano wordt vaak afgekort tot ADA. Waar de Bitcoin wordt gerekend tot de eerste generatie cryptocurrency en de Ethereum tot de tweede generatie cryptocurrency, wordt Cardano gezien als de derde generatie. Dit belooft dus heel wat voor de toekomst en dat is ook de reden waarom Cardano staking in trek is.

Bitvavo en cryptomunt Cardano

Op het platform van Bitvavo heb je als belegger keuze uit allerlei soorten coins. Wil je weten welke coins er allemaal beschikbaar zijn, lees dan ons artikel Bitvavo coins. Op die manier ontdek je eenvoudig in welke cryptomunten je kan handelen.

Natuurlijk beleg je graag bij een Nederlandse broker en daarom is de keuze voor Bitvavo snel gemaakt. Hier koop en verkoop je ADA of Cardano cryptomunten. Dit doe je tegen een lage handelscommissie van slechts 0,25 procent. Bovendien kan je ook direct beginnen met staken om passief ADA te verdienen als een staking reward.

Wat is staking?

Voor we dieper ingaan op Cardano staking, leggen we je meer uit over het begrip staking. Het betekent dat je cryptovaluta vergrendelt in ruil voor beloningen. Je houdt crypto voor onbepaalde tijd in je wallet. Om zo effectief mogelijk te staken, is het de bedoeling dat je je crypto niet tegelijkertijd ook verhandelt.

Je kunt het dus ook wel vergelijken met geld dat je op een spaarrekening zet. Wil je weten hoe staking werkt via Bitvavo? Verdiep je in ons artikel Bitvavo staking en ontdek het stakingsproces bij Bitvavo.

Wat betekent Cardano staking of ADA staking?

Zoals eerder benoemd is het staken van ADA populair, want het is wetenschappelijk getoetst. Cardano is een openbaar blockchain- en crypto-project en heeft veel potentie in zich. Heb je ADA gekocht voor de lange termijn, dan is Cardano staking een uitstekend idee.

Doel is namelijk om een passief inkomen te verdienen. Doe je aan Cardano staking, dan ontvang je dus rente in de vorm van Cardano staking rewards. De rente wordt dus uitgekeerd in ADA.

Hoe Cardano staken?

Er zijn allerlei manieren om ADA te staken en de gemakkelijkste manier is om dit te doen via Bitvavo. Je maakt namelijk gebruik van een crypto staking dienstverlening die een handelsbeurs aanbiedt. Dankzij een uiterst veilige exchange en staking infrastructuur kan je veilig aan de slag. Uiteraard moet jij je er van bewust zijn dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt.

Dit geldt ook voor Cardano staking via Bitvavo. Je hebt geen garantie dat je forse winst maakt, hoe gunstig de vooruitzichten ook zijn. Hoe dan ook, voor Cardano staking heb je een Bitvavo-account nodig en moet je eerst cryptomunten aanschaffen.

Waarom je investeert in Cardano staking?

Voor je start met Cardano staking 2021 is het wel zo prettig om te weten wat je vooruitzichten zijn. Wij geven je een handig overzicht van voordelen waarom wij denken dat Cardano staking de moeite waard is:

  • Er zijn honderden Cardano ADA staking pools beschikbaar
  • Cardano behoort tot de beste blockchain projecten
  • Charles Hoskinson, hoofdontwikkelaar, is zeer professioneel en werkt veel samen met universiteiten om de economie te verbeteren
  • Het rentepercentage ligt vele malen hoger dan de rente die je ontvangt op een spaarrekening
  • Het Cardano netwerk is in ontwikkeling en daarom lenen ze je ADA uit voor een hogere rente. Om die reden ontvang je ook een hogere rente zodra je kiest voor ADA staking

Waarom je belegt in cryptocurrencies via Bitvavo

Zowel het handelen in cryptocurrencies als staking is een lucratieve manier om geld te verdienen. Uiteraard wil je graag weten wat Bitvavo nu precies in. Lees daarom ons Bitvavo review. Wel zetten we alvast de Bitvavo voordelen voor je op een rij:

  • Het is de goedkoopste exchange van Nederland
  • Het platform is geschikt voor beginnende en ervaren handelaren
  • Cryptovaluta is altijd veilig te bewaren en te verhandelen
  • Het Bitvavo-platform is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
  • Bitvavo stelt je in de gelegenheid om passief geld te verdienen

Kortom: er is altijd een goede reden om van start te gaan op het Bitvavo-platform. Maak nu een gratis account aan en ontdek tegelijkertijd de voordelen van Cardano staking.

Cardano staking: start nu

Is het je wens om online geld te verdienen met cryptomunten? Wil je op korte termijn starten met Cardano staking? Laat je dan niet tegenhouden door je eigen twijfels, maar pak je kans en maak vandaag nog een account aan bij Bitvavo.

Heb je al een account, maar heb je nog niets gedaan met ADA staking Bitvavo? Dan is het nu de hoogste tijd in actie te komen. Op die manier bouw je passief extra vermogen op en pak je een rendement van misschien wel vijf procent of meer!

Bitvavo

Bitcoin en crypto kopen?

Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste exchange van Nederland.

Bitvavo: ✔️Lage kosten ✔️Veilig ✔️Betrouwbaar ✔️ Nederlands

Bitvavo aanmelden

Nu met een tijdelijke welkomstbonus bij Bitvavo t.w.v. €1000,- gratis verhandelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en verhandel €1000,- gratis >>

Let op: deze bonus is alleen geldig via de knop hierboven of via de linkjes in de tekst. Je kunt deze ook delen met je familie of vrienden.

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Ook Bitvavo gebruiken? Maak een gratis account en verhandel €1000,- gratis!

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *