Bitcoin staking

Handelen in cryptovaluta is superaantrekkelijk, want het levert meer rendement op dan geld dat alleen maar op een spaarrekening staat. Om die reden sluiten steeds meer mensen zich aan bij een zogenaamde cryptocurrency om cryptomunten te kopen en te verkopen.

De Bitcoin is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder een centrale bank. In de afgelopen jaren is de munt flink in waarde gestegen. Tegenwoordig is ook in Bitcoin staking enorm in trek.

Wat dit precies is en waarom je dit doet via het Bitvavo-platform, leggen we je uit in dit artikel.

Wat is Bitcoin staking?

Bij Bitcoin staking kies je ervoor om je gekochte coins te vergrendelen in ruil voor een beloning. Op die manier bied je ondersteuning aan een specifiek blockchain netwerk. Heel simpel gezegd sla je ze op in je cryptocurrency wallet en voor het bewaren ontvang je een passende beloning.

Bitcoin

Het biedt een passieve bron aan inkomsten in de vorm van coins. Er is geen technische kennis voor nodig, maar wel moet je vaak een tijdje wachten voor je de vruchten ervan plukt. Wil je meer weten over blockchain? Lees dan ons artikel wat is blockchain?

Waarom kies je voor Bitcoin staking via Bitvavo?

Bitcoin staking levert je dus een extra zakcentje op bovenop de waardestijging van je cryptocurrency. Het staken van de Bitcoin is mogelijk via Bitvavo. Dit is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland en biedt allerlei mogelijkheden om geld te verdienen aan de handel in cryptomunten.

Kies je voor staking via dit platform, dan draag je bij aan de werking van de blockchain van je favoriete crypto. Bovendien hoef je er vrijwel niks voor te doen: alleen de cryptomunten kopen en bewaren in je Bitvavo account. Juist op de lange termijn ontvang je extra winst als je kiest voor Bitcoin staking.

Hoe werkt Bitvavo staking?

Leuk natuurlijk Bitcoin staking, maar hoe werkt dit nu eigenlijk bij Bitvavo? We leggen het je graag uit:

1. Je maakt een account aan via Bitvavo.
2. Je koopt de coins die in aanmerkingen voor staking.
3. In het dashboard van Bitvavo zet je 'staking' aan.
4. Vanaf dat moment worden je staking-opbrengsten iedere week bijgeschreven.

Kortom: een kind kan de was doen. Maak daarom snel een account aan via Bitvavo en start direct met een passief inkomen verdienen door middel van staking.

Wat zijn Bitvavo staking opbrengsten?

Bitcoin staking is natuurlijk alleen interessant als je er geld aan verdient. Dit betekent dat je soms een beetje geduld nodig hebt voor je je rendement ziet toenemen. Het percentage rente dat je ontvangt door middel van staking is er per coin verschillend.

Bovendien zijn ook niet alle cryptocurrencies te staken. Altijd goed om rekening mee te houden. En wil je na een tijdje toch stoppen? Dit is geen enkel probleem, want dan zet je het staken bij Bitvavo gewoon weer uit.

Wanneer wordt een Bitvavo staking vergoeding uitgekeerd?

Kies je voor Bitvavo staking, dan worden de rentes hiervan iedere week uitgekeerd. Hier hoef je zelf niets voor te doen, want dit proces is volledig geautomatiseerd. Supermakkelijk! Het levert je iedere week iets extra's op zónder dat je zelf allerlei handelingen hoeft uit te voeren.

Koop geen coins om alleen maar te staken, maar als je ze toch in je bezit hebt, dan is het altijd verstandig om Bitvavo staking aan te zetten. Je maakt extra winst op je coins en je levert een mooie bijdrage aan de werking van een blockchain.

Bitvavo staking percentages

Het is niet mogelijk om alle coins te staken bij Bitvavo, maar gelukkig heb je genoeg mogelijkheden om met Bitvavo staking aan de slag te gaan. De percentages van de geschatte opbrengsten zijn terug te vinden op de website van Bitvavo.

Meestal ligt de staking vergoeding tussen de 1 en 7 procent en is afhankelijk van het type coin dat je staakt. Kom bijvoorbeeld meer te weten over de Cardano coin en lees hier alles over in ons artikel Cardano staking.

Wanneer is staking bij Bitvavo rendabel?

Of staking bij Bitvavo geschikt is voor jou? Dat bepaal je helemaal zelf. Er is niemand die je oplegt om met Bitcoin staking aan de slag te gaan, maar het is wel een interessante manier om iets extra's te verdienen.

Kortom: Bitvavo staking is een mooie methode om eurootjes bij elkaar te harken, terwijl je zelf achterover leunt. Je bent daarom gek als je het niet doet!

Wat zijn de voordelen van een account bij Bitvavo?

Een account aanmaken bij Bitvavo en de keuze maken voor Bitcoin staking levert je altijd voordelen op. Wij zetten ze voor je op een rij:

  • De handelskosten zijn zeer laag en liggen op slechts 0,25 procent per transactie
  • Bitvavo is gemakkelijk en goedkoop!
  • Je hebt de keuze uit tientallen cryptocurrencies – ook om te staken!
  • Financiële transacties verlopen met SSL-technologie
  • Je kan altijd een beroep doen op de Nederlandse klantenservice

Precies weten hoe Bitvavo werkt? Hierover lees je meer in ons Bitvavo review.

Start nu met Bitcoin staking via het Bitvavo-platform

Overweeg jij om geld te verdienen door het handelen in cryptovaluta? Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor het aanmaken van een account bij Bitvavo. Geef daarbij direct aan of je voorkeur uitgaat naar wel of geen Bitcoin staking.

Je bent natuurlijk niets verplicht, maar het levert je wel een extra passief inkomen op! Om die reden raden we je aan beslist iets met Bitvavo te doen.

  • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen