Wanneer crypto kopen?

Ontdek hier wat de beste in- en uitstap momenten zijn!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Niet iedereen is zomaar succesvol in de wereld van crypto. Naast een beetje geluk is het ook belangrijk om te beschikken over voldoende kennis, om zo zoveel mogelijk graantjes mee te kunnen pikken van stijgende koersen. Zo weet je met een beetje kennis bijvoorbeeld beter wat de beste in- en uitstapmomenten zijn.

Deze kennis is niet altijd makkelijk te verkrijgen. Daarom besteden we in dit blogbericht aan misschien wel de meest essentiële vraag: wanneer crypto kopen? Zo kom jij achter de beste momenten om in en uit te stappen, zodat je maximaal kunt profiteren.

Inhoudsopgave

Bitcoin wel of niet kopen?

Een vraag die ik veel voorbij hoor komen is: Bitcoin wel of niet kopen? Begrijpelijk, gezien het de meest bekende cryptomunt is met misschien wel de meeste potentie. Daarom lijkt het me verstandig dat we eerst een blik gaan werpen op het antwoord op deze vraag.

Laten we eerst even kijken naar de trend die gaande is bij Bitcoin. Sinds de introductie in 2010 heeft het een ongekende ontwikkeling doorgemaakt en inmiddels is één bitcoin tienduizenden euro’s waard. De trend is: steeds als we denken dat de bitcoin flink gaat dalen en het hoogtepunt is bereikt, schiet hij steeds het vorige hoogtepunt na een tijdje weer voorbij. Experts denken dat deze trend zich nog wel even voort zal zetten.

bitcoin

Ook heeft Bitcoin een trouwe achterban. Dat wil zeggen dat er veel mensen zijn die de cryptomunt niet zomaar zullen laten vallen. Daardoor is de kans groot dat Bitcoin redelijk stabiel blijft.

Daarom is het zeker een goede optie om in Bitcoin te investeren. Op de vraag ‘Bitcoin wel of niet kopen?’ is het antwoord dan ook simpel te geven, namelijk wel.

Ook kan de Bitcoin interessant zijn wanneer je gaat daytraden. Doordat de prijs zo hoog ligt, vinden er dagelijks grote schommelingen plaats. Hier kan je dus op inspelen en winst boeken op kleine schommelingen van de koers.

Benieuwd naar andere interessante cryptomunten om in te investeren? Lees dan eens onze blog over welke crypto munten gaan stijgen.

Wanneer crypto kopen: de gouden regel

Binnen de wereld van crypto bestaat een gouden regel die al jaren bestaat, ook bij andere investeringen zoals aandelen.

Het klinkt misschien niet meer dan logisch: maar de gouden regel luidt: koop laag in en verkoop hoog. Op die manier behaal jij het meeste rendement.

Dit is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zullen we later in het artikel nog gaan kijken naar de beste momenten om te kopen en verkopen.

Wanneer crypto kopen?

Om te kunnen profiteren van stijgende koersen, is het niet meer dan logisch dat je eerst de desbetreffende crypto in je bezit moet hebben. Maar wanneer koop je crypto in?

In de cryptowereld bestaat een gezegde dat luidt: ‘buy the dip’. Dat wil zeggen dat je cryptomunten gaat kopen wanneer de koersen sterk dalen. Veel mensen zullen misschien in paniek hun cryptomunten verkopen, hier kan jij op inspelen. Hierdoor is de kans aannemelijk dat de koers nog verder zal dalen, waardoor jij lekker goedkoop in kan slaan.

Houd jij namelijk wel vertrouwen in de cryptomunt, is de kans groot dat je daar op de langere termijn van gaat profiteren. Uiteindelijk zal de koers weer gaan stijgen. Dit hebben trends uit het verleden ons geleerd.

koers

Het kopen van de dip kan ook risicovol zijn, aangezien je niet weet of de bodem van de dip al is bereikt. Daarom kan het verstandig zijn om je koopmomenten te verdelen. Stel dat jij voor 500 euro aan Bitcoin wilt kopen, kan je natuurlijk ervoor kiezen om dit in één keer te doen. Ook kan je zeggen dat je in een maand op verschillende momenten die 500 euro investeert in Bitcoin. Op die manier spreid je ook een beetje het risico.

Wil je nog wat meer zekerheid inbouwen in jouw investeringen? Dan kan je gebruik gaan maken van crypto signals. Op die manier word je op de hoogte gesteld van de verwachte ontwikkelingen van de koers.

Wanneer crypto verkopen?

Nu je weet wat goede momenten zijn om crypto te kopen, vraag jij je misschien af wat dan de beste momenten zijn om het weer te verkopen. Daar gaan we hieronder naar kijken.

Wanneer de koersen van cryptomunten die jij in je bezit hebt stijgen, is dat natuurlijk leuk en aardig, maar je wilt wel de vruchten kunnen plukken. Daarom is het belangrijk om het juiste moment te kiezen om te verkopen.

Het is belangrijk om niet te veel te willen. Ben je tevreden met de winst die je hebt gemaakt, is het vaak verstandig om te verkopen. Zo ben jij tevreden en voorkom je teleurstelling als de koers toch ineens weer naar beneden duikt.

Het verkopen van crypto is dus ook een beetje op basis van gevoel. Er komt ook veel geluk bij kijken. Een tip: stel een doel op voor jezelf, bijvoorbeeld het maken van 500 euro winst. Zie je dat je dit hebt bereikt, verkoop je en ben je tevreden omdat je jouw doel hebt bereikt.

Hoe koop je cryptomunten?

Nu we in dit artikel hebben gekeken naar de beste momenten voor het kopen en verkopen van cryptomunten, is het misschien handig om te kijken naar hoe je nu precies cryptomunten kunt kopen. Velen denken namelijk dat dit erg ingewikkeld is, terwijl je eigenlijk binnen een handomdraai cryptomunten in je bezit kunt hebben.

Stap 1: account maken

De eerste stap die je neemt is het maken van een account. Dat kan eenvoudig bij Bitvavo. Dit is een bekende en vertrouwde exchange die gevestigd is in Nederland. Je vult simpelweg je persoonlijke gegevens in en volgt een aantal stappen om je account te verifiëren. Hierna kun je inloggen.

Bitvavo

Stap 2: geld storten

Na het maken van je account kan je geld gaan storten. Bij Bitvavo kan dit eenvoudig met iDEAL, de meest gebruikte methode voor het doen van online betalingen in Nederland. Kies een bedrag en volg de benodigde stappen.

Stap 3: crypto kiezen

Nadat je geld hebt gestort, kan je een crypto kiezen die je wilt kopen. Hiervoor ga je naar het tabblad ‘kopen’. Vervolgens kies je een crypto waarin jij vertrouwen hebt en koop je een hoeveelheid van deze crypto naar jouw keuze. Je kan ook meerdere cryptomunten kopen om zo je risico te spreiden.

Stap 4: aankoop afronden

Heb je crypto gekozen, dan ben je nog slechts enkele clicks verwijdert van het afronden van de aankoop. Volg de stappen en je hebt crypto gekocht!

Conclusie: wanneer crypto kopen?

Aan het einde van het artikel is het tijd voor een conclusie. We hebben in het artikel gekeken naar de vraag wanneer crypto kopen.

Een eenduidig antwoord op deze vraag is wat lastig te geven, omdat met name bij crypto de koersen lastig te voorspellen zijn. Echter is het vaak een goed moment om te kopen wanneer de koersen juist sterk naar beneden gaan. De kans is namelijk groot dat je dan profiteert, want het is aannemelijk dat de koersen wel weer zullen gaan stijgen.

Als het gaat om verkopen, is dat een beetje op basis van je eigen gevoel. Denk je dat de koers niet verder zal stijgen, dan verkoop je. Als je tevreden bent met je winst, is het verstandig om te verkopen om eventuele teleurstelling te voorkomen.

Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en zie ik je weer terug bij het volgende blogbericht!

Bitvavo

Mijn favoriete Nederlandse crypto exchange

Handel, koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij het grootste en goedkoopste cryptocurrency handelsplatform van Nederland.

Meer info over Bitvavo

Nu met een tijdelijke welkomstbonus t.v.w. 1000 euro commissie vrij handelen in de eerste week.

Let op: deze bonus is alleen geldig via de knop hierboven of via de linkjes in de tekst. Je kunt deze ook delen met je familie of vrienden.

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *