NFT wallet

Het investeren in crypto is een mooie manier van het verwerven van een passief inkomen. Je koopt cryptomunten en hoopt dat ze meer waard worden, zodat jij een leuke winst behaalt. De wereld van crypto is echter veel complexer dan dat en zijn er meerdere manieren om geld te verdienen. Een voorbeeld daarvan zijn NFT’s.

De kans bestaat dat je daar wel eens wat over hebt gehoord, want het komt namelijk steeds meer in het nieuws. In dit artikel gaan we ook aandacht besteden aan dit onderwerp, maar gaan we iets specifieker in op het onderwerp NFT Wallet. Laten we snel beginnen, zodat jij weer wat kunt leren hierover!

Wat is een NFT?

Laten we beginnen bij net begin en een blik gaan werpen op wat een NFT überhaupt is. NFT is een afkorting en het staat voor Non-Fungible Token. Het wordt gebruikt om aan te tonen dat iets op het internet van jou is. Een soort eigendomsbewijs dus. Van een NFT is er maar eentje en als je deze koopt, wordt dit opgeslagen op de blockchain, een soort openbare database.

NFT

Eerder was het niet mogelijk om op het internet aan te tonen dat iets van jou was. Maar een NFT maakt dit wél mogelijk. Daarom is het onder andere populair onder kunstenaars.

Wat is een wallet?

Nu het duidelijk is wat een NFT is, is het tijd dat we gaan kijken naar het tweede deel van de term waar het in dit artikel om draait. Wat is een wallet precies?

Dit is heel eenvoudig uit te leggen. In het dagelijkse leven betalen we met euro’s. Als je deze fysiek in je handen hebt, heb je een plek nodig om deze te bewaren. Meestal doe je het dan in je portemonnee. Met digitale munten en NFT’s is dit eigenlijk precies zo. Ook deze moet je ergens op kunnen slaan. Dat kan in een zogeheten wallet, een soort online portemonnee. Een NFT wallet is dus gewoon een digitale portemonnee waarin je crypto en NFT’s op kunt slaan.


Wat zijn de voordelen van NFT’s?

NFT’s kunnen meerdere voordelen bieden. Om hiervan een goed overzicht te krijgen, kan je hieronder een lijstje vinden waarin deze staan benoemd.

  • Met het investeren in een NFT bestaat er een goede mogelijkheid dat je over een langere termijn een leuk rendement behaalt.
  • Als je wat aanzien wilt hebben, kan je ook een NFT kopen. Het wordt namelijk vaak gezien als statussymbool.
  • Een NFT is alleen van jou. Niemand anders kan het in bezit hebben.
  • De technologie achter de NFT wordt gezien als revolutionair voor de toekomst. Een investering in een NFT is dus ook een investering in de toekomst.

Geld verdienen met NFT’s

Investeren in een NFT is een manier van investeren in crypto. Er zijn mensen die het kopen van cryptomunten – zoals Bitcoin –  even links laten liggen en een NFT gaan kopen. Dit doen steeds meer mensen. Niet zo gek, want het komt steeds vaker op het nieuws.

In de basis werkt het hetzelfde als bij het kopen van cryptomunten zoals; Bitcoin en Ethereum. Je koopt een NFT en je wacht totdat deze meer waard wordt en hoopt hem weer te verkopen voor een goed bedrag. Inmiddels zijn er veel NFT projecten waar al veel geld mee is verdiend. Hieronder kan je daarvan enkele voorbeelden vinden.

Het meest bekende voorbeeld is misschien wel Bored Apes. Dit zijn plaatjes van getekende apen. Je zou zeggen dat dit niets waard is, maar toch zien mensen er veel waarde in. Sommige Bored Apes zijn namelijk al verkocht voor meer dan een miljoen dollar. Ze komen aan hun waarde doordat ze uniek zijn. Mensen willen graag iets unieks hebben en dus zijn ze bereid om daarvoor te betalen.

Bored ape NFTBored ape NFT

Een ander voorbeeld zijn de NFT’s van Taco Bell. Dit is één van de bedrijven die heeft ingezet op dit soort unieke eigendommen. Ze hebben een keer 25 NFT’s te koop aangeboden. Deze waren allemaal binnen een half uur uitverkocht. De opbrengsten zijn uiteindelijk aan een goed doel gedoneerd en kopers hebben een giftcard ter waarde van 500 dollar ontvangen.

Waar kan ik een NFT kopen?

Het opslaan van NFT’s is natuurlijk leuk en aardig, maar je moet ten eerste natuurlijk wel weten hoe je dit überhaupt kunt kopen. Dit werkt namelijk weer anders dan wanneer je gaat investeren in crypto, bij een exchange zoals Bitvavo.

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Een NFT kan je kopen op een NFT marketplace. Deze plek is een markt waar NFT’s gekocht en verkocht kunnen worden. Een bekend voorbeeld is OpenSea. Als je een NFT wilt kopen, kan je daar een account aanmaken. Je vult persoonlijke gegevens in en maakt je account gereed voor gebruik. Daarna heb jij al de mogelijkheid om een NFT te kopen.

NFT´s worden gekocht met cryptomunten, vaak Ethereum of Solana. Je moet dus eerst over deze munten beschikken, wil je een NFT kunnen kopen.

Daarom is het verstandig om een account aan te maken bij een exchange waar je deze munt kan kopen. Wij raden Bitvavo aan. Dit is de grootste en meest veilige exchange in Nederland.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Waar kan ik een NFT veilig bewaren?

Inmiddels weet je dat wanneer jij een NFT hebt gekocht, deze kunt bewaren in een NFT wallet. Er bestaan echter er veel verschillende opties om NFT’s te bewaren. Dat roept de vraag op: wat is de beste manier voor het veilig bewaren van een NFT? Dat ga je hieronder ontdekken.

Verreweg de veiligste en meest populaire manier voor het bewaren van een NFT is de Ledger wallet. Dit is een hardware wallet die je eenvoudig online kunt kopen. Het is een klein apparaatje waar je jou NFT’s eenvoudig kan opslaan. Het voordeel is dan dat jouw gekochte NFT’s niet online bewaard worden, maar offline. Oftewel: je bent een stuk minder kwetsbaar voor diefstal.

Ledger NFT WalletLedger NFT wallet

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een alternatief voor Ledger. Er zijn namelijk genoeg opties en de meeste crypto wallets kan je ook gebruiken om NFT’s op te slaan. Voordat je een keuze maakt, is het echter wel verstandig om even onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van de desbetreffende wallet.

Bekijk hieronder alle wallets van Ledger. Zij zijn verreweg de grootste aanbieder van crypto wallets. Ledger staat bekend als de meest veilige crypto hardware wallet aanbieder op dit moment.

Ga naar de Ledger wallets

Zelf een NFT maken

Misschien zit jij er ook wel over na te denken om een NFT te maken. Dat kan. Er zijn namelijk genoeg mensen die hier een leuk zakcentje aan verdienen. Als jij creatief bent en je maakt wat moois, kan ook jij er zomaar een leuk inkomen aan verdienen. Het is echter niet heel eenvoudig om een NFT te maken en zitten er een paar haken en ogen aan. Hoe jij het beste een NFT kan maken, kan je hieronder lezen.

Voordat je een NFT gaat maken, is het belangrijk om een plek te hebben om deze op te slaan. Dat kan dus in een NFT wallet, waar we eerder in het artikel uitgebreid naar hebben gekeken. Heb je dat voor elkaar, dan kan je verdergaan met de volgende stap.

Houd er ten eerste rekening mee dat je een gas fee moet betalen. Dit omdat je gebruikmaakt van een blockchain. Zoek dus van tevoren uit hoe hoog deze fee is en zorg ervoor dat je voldoende cryptomunten beschikbaar hebt om het te kunnen betalen.

Vervolgens kan je aan de slag met het maken van jouw digitale kunstwerk. Bedenk wat je wilt en voer het uit. Daarna is het nodig om deze te uploaden. Dat kan bijvoorbeeld als JPEG of MP4 bestand. Je kunstwerk kan van alles zijn, want de meest gekke dingen vliegen voor duizenden euro’s over de (digitale) toonbank.

De laatste stap bij het maken van een NFT is het te koop aanbieden. Dit kan bij een NFT Marketplace, bijvoorbeeld OpenSea. Het is mogelijk om de NFT kosteloos aan te bieden, maar het kan zijn dat je bij de eerste paar transacties een gas fee moet betalen. Ook zullen NFT Marketplaces een bepaald percentage rekenen. Het is goed om te weten dat de betalingen voor je NFT niet worden gedaan in euro’s of dollars, maar in cryptomunten. Vaak wordt hier Ethereum voor gebruikt. Je kunt zelf een vaste prijs bepalen of een veiling starten. Het is nu hopen op een koper en een leuke winst!

Bitcoinkenner NFTOnze eigen Bitcoinkenner NFT van Lars Provoost

Conclusie

Inmiddels ben je weer aan het einde gekomen van dit artikel. Hierin hebben we gekeken naar het onderwerp NFT en NFT wallet. Zo weet je nu onder andere wat het is en heb je ontdekt hoe ook jij geld kan verdienen met een NFT, en deze veilig op kunt slaan.

Hopelijk heb jij in dit artikel kunnen vinden waar je naar op zoek was en is het behulpzaam geweest. Bedankt voor het lezen en ik hoop je natuurlijk bij het volgende bericht terug te zien.

NFT's veilig kopen en bewaren

Nu je precies weet hoe je NFT's veilig kan kopen en bewaren, is het tijd voor actie.

Wat heb je nodig?

  • Een account bij een crypto exchange om cryptomunten te kopen
  • Een veilige NFT wallet

Wij raden de crypto exchange Bitvavo aan om veilig en tegen lage kosten cryptomunten te kunnen kopen. Zodra je dat gedaan hebt kan je beginnen met het kopen en bewaren van NFT's.

NFT's kan je het beste bewaren in een hardware wallet. Hiervoor is Ledger een goede partij.

Nog geen account bij Bitvavo?

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Beschikken over een veilige crypto en NFT wallet?

Ga naar de Ledger wallets

Veel succes!

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen