Solana verwachting

De cryptowereld is al een tijdje volop in ontwikkeling en het einde is ook nog lang niet in zicht. Dit heeft als gevolg dat er steeds meer mensen gaan investeren in cryptomunten, maar ook dat er steeds meer crypto gerelateerde projecten ontstaan. De keuze maken als het gaat om waar je in gaat investeren kan dan wel eens lastig worden. Vaak wordt er dan gegaan voor een ‘veilige’ keuze zoals Bitcoin of Ethereum. In dit artikel gaan we het hebben over een ander crypto project met een andere cryptomunt: Solana. Zo zullen we onder andere gaan kijken naar wat het is, de Solana verwachting en enkele historische gegevens van de koers. Uiteindelijk ben jij goed op de hoogte van deze cryptomunt.

Wat is Solana?

Laten we beginnen bij het begin en een antwoord geven op de vraag wat Solana eigenlijk is. Eigenlijk is het gewoon een crypto project. Maar dan vraag jij je natuurlijk af: ieder cryptoproject heeft toch een doel?

Ja, dat klopt. Solana heeft dat ook en eigenlijk is het niet weer één van vele projecten. Solana gaat namelijk probleemgericht te werk en probeert een groot probleem op te lossen.


Dat probleem heeft te maken met schaalbaarheid op het gebied van decentrale netwerken. Wat dit betekent? Dat is het aantal transacties dat een netwerk aankan. Grote netwerken als die van Bitcoin en Ethereum hebben hier ook mee te maken. Dit wordt veroorzaakt door hoge transactiekosten en een lage snelheid van de transacties. Het hoofddoel van Solana is dus om dit probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat een netwerk alle transacties aankan.

De koers van Solana

Om gericht te kunnen investeren, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste Solana nieuws. Op die manier kan jij inspelen op de laatste ontwikkelingen, en daarvan profiteren. Ook is het belangrijk om op zoek te gaan naar belangrijke gegevens over de koers. Denk dan bijvoorbeeld aan stijgingen en dalingen uit het verleden en trends. Om je hiermee alvast wat te helpen, kan je hieronder enkele gegevens vinden over de geschiedenis van de Solana koers.

Voor het begin van Solana moeten we terug naar de oprichting in 2017. Destijds werd er tijdens verschillende private en publieke verkooprondes maar liefst 25 miljoen euro opgehaald voor de ICO van de eigenaar. In 2018 werd de naam van het bedrijf veranderd in Solana Labs en werd in het tweede deel van dit jaar begonnen met het ophalen van geld voor het cryptomunten netwerk.

Voor de release van de eerste Solana cryptomunt moeten we naar het jaar 2019. Op dat moment stond de koers op minder dan één dollar. In 2020 bleef de prijs van de cryptomunt vrij laag: in mei stond de prijs van Solana op zo’n 60 dollarcent. De rest van dat jaar bestond uit golfbewegingen. Er waren stijgingen, maar de koers ging daarna ook weer naar beneden. Op het hoogtepunt bereikte Solana een waarde van zo’n 4,50 dollar.

In 2021 liet de koers flinke bewegingen zien. In het begin van het jaar stond de Solana waarde al op zo’n 43,50 dollar. Daarna bestaat ook dit jaar vooral uit golfbewegingen, maar de koers bereikt meerdere keren een nieuw hoogtepunt. Aan het einde van dit jaar staat de koers op om en nabij de 170 dollar.

Het jaar 2022 is voorlopig nog geen goed jaar voor Solana. De koers is een stuk gedaald en op het moment van schrijven ligt de waarde op zo’n 95 dollar. De Solana koers toont zich in ieder geval erg volatiel. Of de koers verder gaat dalen, lees je in het stukje hieronder.

Solana verwachting

Hierboven heb je kunnen lezen over de geschiedenis van de koers, maar hoe ziet de toekomst eruit? Daarover kan je hieronder verder lezen.

Uiteraard zal je begrijpen dat het doen van een precieze voorspelling omtrent een cryptokoers vrijwel onmogelijk is, ook bij de Solana verwachting. Gelukkig zijn er experts die regelmatig technische analyses uitvoeren. Dankzij de resultaten die daaruit voortkomen, is het toch mogelijk om een enigszins gerichte voorspelling te doen.

Kijken we naar de korte termijn, het jaar 2022, zijn de verwachtingen erg positief. Zo wordt verwacht dat de Solana koers maar liefst drie keer zal gaan verdubbelen. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is natuurlijk afwachten, maar meerdere experts zijn het erover eens dat we positief gesteld mogen zijn over de koers van Solana.

Kijken we daarentegen naar de lange termijn, zijn de verwachtingen ook positief. De voorspellingen gaan zelfs door tot het jaar 2030. Voor dat jaar wordt er verwacht dat de koers nog een aantal keer over de kop zal gaan. Daar staat wel tegenover dat het project zich blijft ontwikkelen en in staat is zijn positie te blijven verbeteren.

Waar kan ik Solana kopen?

Nu je weet wat het is en wat de verwachting van Solana is, vraag jij je misschien af waar je de cryptomunt kunt kopen. Geen gekke gedachte, want het wordt gezien als een veelbelovend project, waarvan de waarde wel eens flink kan gaan stijgen. Hieronder kan je daarom een duidelijk stappenplan vinden over hoe jij Solana kunt kopen.

  • De eerste stap is het vinden van een exchange. Bitvavo is hiervoor de goedkoopste en meest betrouwbare optie, ook als je Solana wilt kopen. Ga naar de website van de exchange en maak je account aan door middel van het invullen van persoonlijke gegevens.
  • Nadat je jouw gegevens in hebt gevuld, is het nodig om het account te verifiëren. Deze stappen wijzen zich vanzelf, maar je moet denken aan bijvoorbeeld het uploaden van een geldig identiteitsbewijs.
  • Heb je de verificatie voltooid, ga je geld storten. Bitvavo biedt hiervoor genoeg mogelijkheden, dus er zit altijd wel een goede optie voor jou bij.
  • Na het storten van geld ga je naar het aanbod van Bitvavo. Vervolgens kan je daar Solana selecteren. Vul het bedrag in dat jij wilt investeren en rond je aankoop af. Je hebt nu Solana in jouw bezit.

Wel of niet investeren in Solana?

We naderen het einde van het artikel. Tijd dat we gaan kijken naar de vraag of Solana een goede optie is om in te investeren.

In principe is het antwoord op deze vraag: ja, Solana is een goede investering. Let er wel op dat ook deze investering geen garantie is voor succes. Echter, gaan we uit van het Solana nieuws, dan kunnen we verwachten dat de cryptomunt op de korte, én op de lange termijn flink gaat stijgen in waarde. Alle seinen hiervoor staan op groen, maar als het gaat om cryptokoersen is niks zeker natuurlijk.

Investeren in Solana

Alternatieven voor Solana

Niet overtuigd van Solana? Ook dat kan. Het is namelijk wel belangrijk dat jij investeert in cryptomunten waar jij een goed gevoel bij hebt. Zoek je naar een andere cryptocurrency om in te investeren, dan kan je hieronder enkele Solana alternatieven vinden.

  • Het eerste alternatief is Cardano. Van deze cryptomunt wordt veel verwacht, omdat ze Ethereum voorbij willen streven en de belangrijkste blockchain willen worden. Het project is nog volop in ontwikkeling, dus het is zeker aannemelijk dat de koers een paar keer over de kop gaat.
  • Wil je een veiligere optie? Dan kan je natuurlijk gewoon in Bitcoin investeren. Deze cryptomunt is de grondlegger van de cryptowereld en heeft een grote achterban. Mede daardoor zijn er nog altijd enorm positieve verwachtingen over de koers.
  • Heb jij geen zin in de enorme volatiliteit van de cryptokoersen? Dan kan je ervoor kiezen om te gaan beleggen in stablecoins. In dat geval krijg je niet te maken met die volatiliteit, maar kan je wel genieten van de voordelen van blockchain technologie.

Conclusie

Inmiddels ben je aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben gekeken naar de Solana verwachting. Als het goed is ben jij nu op de hoogte van wat het is, de geschiedenis van de koers en de voorspellingen voor de toekomst. Ook weet je dat Solana een goede investering is, uitgaande van het laatste Solana nieuws.

Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en heb je gevonden waar je naar op zoek was. Dan wens ik je heel veel succes als je besluit te investeren in Solana en hoop ik jou terug te zien bij het volgende blogbericht!

  • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen