Wat is Solana?

Inmiddels zullen we allemaal wel hebben gehoord van de grote cryptomunten, zoals Bitcoin en wellicht Ethereum. Echter zijn er nu zoveel, dat je soms door de bomen het bos niet meer zit. Ieder cryptoproject heeft zijn eigen invalshoek. In dit kennisbank artikel ga je kennismaken met Solana. Eén van de vele cryptomunten waarin je kunt investeren.

Wat is Solana?

Laten we eerst even een blik werpen op wat Solana nu precies is. Het simpele antwoord is: een cryptoproject. Echter is het meer dan alleen dat.

Solana is namelijk een project dat zich richt op het oplossen van het probleem van schaalbaarheid op het gebied van decentrale netwerken. Dat wil zeggen: het aantal transacties dat een netwerk per seconde aankan. Bij de netwerken van Bitcoin en Ethereum is dit onder andere een probleem. Dat komt door hoge transactiekosten en een lage transactiesnelheid. Solana wil zich dus inzetten voor het oplossen van dit probleem.

Solana verwachting

Twijfel jij over het investeren in Solana? Begrijpelijk, aangezien de cryptokoersen enorm volatiel zijn en deze specifieke cryptomunt (nog) niet hoort in dezelfde categorie als Bitcoin. Daarom zullen we hieronder even snel een blik werpen op de verwachting voor de koers op de lange, en korte termijn.

Uiteraard blijft het speculeren, maar er zijn verschillende experts die onderzoek hebben gedaan naar de koersontwikkelingen van Solana en velen van hen zijn het er over eens dat er ons positieve ontwikkelingen te wachten staat. De verwachting is bijvoorbeeld dat in 2022 de waarde gaat verdrievoudigen.

Ook op de langere termijn kunnen we een stijgende koers verwachten, volgens experts. Er is onderzoek gedaan tot zover als 2030, en vanaf nu tot dat jaar is de verwachting dat de koers meerdere keren over de kop zal gaan.

Wil jij meer te weten komen over de verwachting van Solana? Lees dan mijn blog over: Solana verwachting!

Reactie plaatsen