Wat zijn stablecoins?

In de cryptowereld zie je soms door de bomen het bos niet meer. Dat komt onder andere door het feit dat er sinds de introductie van de Bitcoin, er enorm veel andere cryptomunten bij zijn gekomen. Het maken van een keuze als je gaat investeren, is dan ook niet zomaar gemaakt. Er zijn veel mensen die er dan gewoon voor kiezen om te gaan investeren in stablecoins. Maar wat zijn dit eigenlijk precies? Daar kom jij achter in dit artikel.

Wat zijn stablecoins?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: stablecoins zijn eigenlijk cryptomunten die zijn ontworpen om stabiliteit te bieden binnen een cryptocurrency systeem. De naam zegt het dus eigenlijk al een beetje.

Vaak is een stablecoin gekoppeld aan een sterke munt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de euro of aan de Amerikaanse dollar. Dat wil zeggen dat ze een vaste wisselkoers hebben.

Een voorbeeld hiervan is USD Coin (USDC). Deze moet altijd één dollar waard zijn. Daardoor is deze cryptomunt een stuk minder volatiel dan de meeste andere cryptomunten.

Er zijn daarnaast ook stablecoins die zijn gekoppeld aan grondstoffen. Denk dan bijvoorbeeld aan koper of goud.

Investeren in stablecoins

Wanneer je wilt gaan investeren in stablecoins, is het dus goed om te weten dat je niet kan profiteren van cryptokoersen die meerdere keren over de kop gaan. De waarde van een dergelijke cryptomunt is stabiel.

Waarom je dan zou gaan investeren in een stablecoin? Dat antwoord is simpel. Het is een goede optie voor mensen die zich niet bloot willen stellen aan de kwetsbaarheid van een cryptokoers, maar wel willen profiteren van de blockchain technologie. Er wordt ook door veel mensen in geïnvesteerd die het op dit moment niet zinvol vinden om in Bitcoin of een andere cryptomunt te investeren.

Wil jij meer te weten komen over stablecoins? Lees dan mijn blog over: beleggen in stablecoins!

Reactie plaatsen