Hoe bewaar je cryptomunten?

Cryptocurrencies gaan een steeds grotere rol spelen in ons leven. Daarom zijn er ook steeds meer mensen die zich gaan richten op de wereld van crypto. Deze mensen komen wel eens voor een vraag te staan. Een vraag die dan veel voor komt is: hoe bewaar je cryptomunten?

Zo bewaar je cryptomunten

Om jouw gekochte cryptomunten veilig te bewaren, heb je een wallet nodig. Hiervoor heb je meerdere opties, die je hieronder kan vinden.

Hardware wallet

De eerste optie is een hardware wallet. Dit kan je zien als een soort USB stick voor al jouw cryptocurrencies. Zo bewaar je jouw cryptomunten niet online, maar offline. Omdat je cryptovaluta nu niet op een computer bewaard, ben je veel beter beschermd tegen bijvoorbeeld hackers. Daarom is het bewaren van cryptomunten in een hardware wallet een veilige optie. Dit soort wallets staan ook bekend als cold wallets. 

Bitvavo wallet

Een andere manier voor het bewaren van jouw cryptomunten is in de wallet van jouw exchange. Bitvavo is een populaire exchange, die gevestigd is in Nederland. Hierdoor is het voor Nederlanders een goed platform voor het verhandelen van valuta. Wanneer je cryptomunten koopt op Bitvavo, heb je de mogelijkheid om deze te bewaren in een hosted wallet. Zo’n soort wallet wordt ook wel een hot wallet genoemd.

Desktop wallets

Een tussenweg tussen cold- en hot wallets zijn zogeheten desktop wallets. Het idee hierachter is om de private key van jouw wallet direct gratis op jouw computer op te slaan. Je hoeft jouw identiteit hierbij aan niemand te openbaren, waardoor je volledig anoniem zult zijn. 

Wil je meer te weten komen over het bewaren van crypto? Lees dan dit blog: Hoe bewaar je cryptomunten?

Reactie plaatsen