Hoe koop je cryptomunten?

Dit kennisbankartikel staat in het teken van hoe je cryptomunten kunt kopen. Velen denken namelijk dat dit ingewikkeld is, maar eigenlijk is het erg eenvoudig. Daarom staat hieronder een kort stappenplan weergegeven

Stap 1: account maken op exchange

De eerste stap die je neemt is het maken van een account op een exchange. Dit is een plek waar je crypto kunt kopen en verkopen. Ga naar bijvoorbeeld Bitvavo en je kan beginnen met het eenvoudig aanmaken van je account. Hierna volg je enkele stappen om je account te verifiëren.

Stap 2: geld storten

Daarna kan je geld gaan storten op het account dat je net hebt aangemaakt. Je kan dit bij Bitvavo gemakkelijk doen via iDEAL. Het is belangrijk dat je een bedrag stort waar jij je comfortabel bij voelt. Dat wil zeggen: niet te veel en niet te weinig. Deze balans is belangrijk.

Stap 3: cryptomunt kiezen

Heb je geld op je account gestort, kan je gaan kijken naar waar je deze balans aan uit wil geven. Hiervoor ga je naar het aanbod en bekijk je de beschikbare cryptovaluta. Heb je gekozen, dan kies je de hoeveelheid die je van de cryptomunt wilt gaan kopen. Je kan ervoor kiezen om meerdere cryptomunten aan te schaffen, om op die manier je risico te spreiden. Wil je meer zekerheid in je investering? Dan kan je ervoor kiezen om een cursus te volgen, of bijvoorbeeld gebruik te maken van crypto signals.

Stap 4: aankoop voltooien

Het enige dat je nu nog rest, is de aankoop voltooien. Tevreden over de cryptomunt die je koopt en de hoeveelheid ervan? Dan rond jij je aankoop af. Hierna is het aan jou om de koers in de gaten te houden en te beslissen wanneer je de gekochte crypto weer wilt verkopen.

Wil je ook graag weten wanneer je het beste crypto kunt kopen? Lees dan: Wanneer crypto kopen? 

Reactie plaatsen