Wat is dollar cost averaging?

Nog altijd is de cryptowereld groeiende. Steeds meer mensen zien de enorme mogelijkheden en dit zorgt ervoor dat er steeds meer projecten worden ontwikkeld. Echter is de wereld van crypto inmiddels zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet soms. Er zijn veel termen en afkortingen die lastig te begrijpen zijn en ook in dit kennisbank artikel behandelen we er weer eentje. Dit artikel staat namelijk in het teken van dollar cost averaging.

Wat is dollar cost averaging?

Eigenlijk is het heel simpel. Dollar cost averaging is namelijk een manier van beleggen die ook wel gespreid beleggen wordt genoemd. Je koopt jouw cryptomunten dus niet in één keer, maar periodiek. Het is dan aan jou hoe vaak en op welk moment je gaat investeren in crypto. Kies er bijvoorbeeld voor om op iedere eerste dag van de maand 100 euro te beleggen.

Hoe werkt dollar cost averaging?

Hoe dollar cost averaging werkt is aan jou. Zolang jij gespreid belegt, maak jij gebruik van dollar cost averaging. Hieronder lees je een voorbeeld om duidelijker te maken wat het precies is.

Stel je gaat iedere tweede zondag van de maand voor 50 euro aan Bitcoin kopen en je doet dit voor zes maanden. Iedere maand heb je dan een gelijk bedrag geïnvesteerd: een totaal van 6 keer 50 en dat komt dus neer op 300 euro. Echter heb je voor iedere keer dat je hebt geïnvesteerd, een ander aantal Bitcoins gekregen. Wanneer je alles in één keer had geïnvesteerd, was je afhankelijk van de koers op dat moment. Met dollar cost averaging heb je jouw risico gespreid. Er kan dan geprofiteerd worden van de bewegende koers. Met een beetje geluk behaal je dan meer winst met hetzelfde bedrag.

Wil jij meer te weten komen over hoe jij geld kan verdienen met DCA? Lees dan mijn blog over: dollar cost averaging in crypto!

Reactie plaatsen