Hoe kan ik Bitcoin kopen?

Het is inmiddels wel duidelijk dat cryptocurrencies een vaste plek hebben gekregen in onze samenleving. Steeds meer mensen wagen een poging en gaan investeren in een bepaalde cryptomunt. Niet zo gek, want wie wil er nu niet de mogelijkheid hebben om een rendement te halen van soms wel 100 procent?

Hoewel steeds meer mensen dus cryptomunten kopen, komen er ook steeds meer mensen achter dat het voor een beginner best lastig kan zijn. Ben jij één van die personen die het lastig vindt om met crypto te beginnen? Lees dan vooral verder, want in dit artikel staat de vraag ‘hoe kan ik Bitcoin kopen’ centraal.

Waarom Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen zijn overtuigd van de mogelijkheden die cryptomunten en de bijbehorende Blockchain netwerken ons brengen. Toch zijn er ook veel twijfelaars. Ik maak natuurlijk geen reclame voor Bitcoin, maar ik laat je hieronder wel graag kennismaken met een aantal belangrijke voordelen van Bitcoin.

Bitcoin heeft de toekomst

Een aantal experts is het erover eens dat Bitcoin onze toekomst wordt. Er wordt zelfs gezegd dat we over een tijdje volledig met bitcoins gaan betalen, in plaats van in de valuta waarin we dat nu doen, zoals de euro of de dollar. Het is dan ook niet voor niks dat er steeds meer bedrijven zijn die de mogelijkheid bieden om met Bitcoin te betalen. In de toekomst zal dit alleen maar meer worden.

Bitcoin en dollar kopen

Grondlegger van de cryptocurrencies

De wereld van crypto is inmiddels erg groot, maar deze groei werd ingezet dankzij de introductie van de Bitcoin. Wat dat betreft is de Bitcoin de grondlegger van alles rondom crypto wat we nu kennen. Om die reden is Bitcoin verreweg de belangrijkste cryptomunt en heeft het een trouwe achterban. Hierdoor is de koers van Bitcoin relatief sterk. Dit is ook te zien aan een trend. Iedere keer wanneer de koers van Bitcoin namelijk lijkt in te storten, wordt een tijdje later het vorige hoogtepunt overtroffen.

Open en transparant

Bitcoin is op het moment van schrijven waarschijnlijk het meest open en transparante systeem op financieel gebied. Het is mogelijk om 24 uur per dag en 7 dagen in de week transacties uit te voeren, ook al woont de ander aan de andere kant van de wereld. De veiligheid kan worden gewaarborgd dankzij het Blockchain netwerk. Ieder computer aangesloten op dit netwerk houdt een kopie bij van alle transacties op de blockchain. Hierdoor is fraude vrijwel onmogelijk, omdat dit snel opvalt.

Hoe kan ik Bitcoin kopen?

Ben jij wél overtuigd inmiddels van de voordelen van Bitcoin, en wil jij investeren in deze munt omdat het waarschijnlijk een steeds grotere rol gaat spelen in onze samenleving? Dan raad ik je vooral aan om verder te lezen. Hieronder kan je namelijk stap voor stap lezen hoe jij Bitcoin kunt kopen.

Stap 1: plan maken

Dit is een stap die vaak wordt vergeten en daarom extra belangrijk om te benoemen. Veel mensen springen namelijk zomaar in zonder een plan. Voordat je gaat beginnen met het investeren in crypto, is het echter erg belangrijk dat je een duidelijk plan voor ogen hebt.

Spreek met jouzelf een bedrag af dat jij gaat investeren, en houd je hier ook aan. Zorg ervoor dat het altijd een bedrag is waar jij je goed bij voelt. Om wat extra zeker te zijn van je investering, kan je er ook voor kiezen om een stop-loss order te doen. Bij zo’n order worden jouw cryptomunten automatisch verkocht als de koers een bepaald punt bereikt.

Stap 2: exchange vinden

Heb je dan een plan voor ogen en heb je duidelijke afspraken gemaakt met jezelf, is het tijd dat je een exchange gaat vinden. Dit is een platform waar jij cryptomunten kunt kopen en verkopen. Er zijn vele exchanges, maar ben je op zoek naar de goedkoopste en meest betrouwbare Nederlandse exchange, dan is Bitvavo de beste keuze. Daarom zullen we in dit stappenplan ook deze exchange aanhouden.


Stap 3: account maken

De volgende stap is het maken van een account. Dit is erg eenvoudig bij Bitvavo. Je klikt op aanmelden en hier vul je vervolgens jouw gegevens in. Lees dit goed na en zorg ervoor dat alles klopt. Op die manier kan je eventuele latere problemen voorkomen.

Bij het maken van een account hoort ook een verificatieproces. Dit is nodig voordat je kunt gaan handelen op het platform. Het doorlopen van de stappen voor verificatie is erg simpel en zal zich vanzelf wijzen. Het is bijvoorbeeld nodig om je identiteit te verifiëren, dus moet je onder andere een ID-bewijs uploaden. Heb je het verificatieproces voltooid, dan is je account gereed voor gebruik.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Maak direct een account aan en verhandel de eerste €1000 gratis!

Stap 4: geld storten

De volgende stap is het storten van geld. Als het goed is heb je van tevoren een bedrag bedacht waarmee jij gaat investeren. Bij Bitvavo kan je dit bedrag makkelijk storten met meerdere betaalmogelijkheden. De meeste mogelijkheden om te betalen zijn vrij van extra kosten. Hieronder valt ook iDEAL, de meest gebruikte methode voor het doen van online betalingen in Nederland.

Om geld te storten log je in op jouw account en klik je op tegoed storten. Hier kan je het bedrag invullen waarmee je jouw balans wilt opwaarderen. Heb je de stappen gevolgd die in je beeld kwamen te staan, heb je deze stap afgerond.

Stap 5: Bitcoin kopen

Inmiddels ben je alweer bij de laatste stap: het daadwerkelijk kopen van de Bitcoin. Wanneer je bent ingelogd, navigeer je naar het aanbod van Bitvavo. Hier zoek je vervolgens naar Bitcoin. Bepaal of het een goed moment is om in te stappen. Dit kan je doen door het maken van een analyse of voorspellingen van anderen op te zoeken. Ook kan je gebruikmaken van crypto signals. Kies vervolgens het bedrag waarvoor je Bitcoin wilt gaan kopen en rond je aankoop af. Houd er wel rekening mee dat je te maken krijgt met transactiekosten. Gefeliciteerd, je hebt nu bitcoins gekocht.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Bitcoin kopen tips

Nu je weet hoe je Bitcoins kunt kopen, wil ik je graag nog een aantal tips meegeven. Deze kan je meenemen en zal je helpen bij het investeren in deze cryptomunt.

Bewaar jouw Bitcoins veilig

Wellicht is dit de meest belangrijke tip: zorg ervoor dat je gekochte bitcoins veilig bewaard worden. Cryptomunten zijn namelijk vaak een doelwit voor hackers en het kan dus zijn dat jouw cryptomunten worden gestolen. Hoewel een Bitvavo Wallet een grote mate van veiligheid biedt, ook als het gaat om het bewaren van cryptomunten, is het geen gek idee om ook te kijken naar een andere mogelijkheid om je bitcoins te bewaren. Denk dan bijvoorbeeld aan een paper wallet of een hardware wallet, deze zijn vrijwel onmogelijk om te hacken, maar het risico op diefstal is dan nog niet verdwenen. Het kan natuurlijk altijd nog uit jouw huis worden gestolen.

Houd je hoofd koel

Niets is zo veranderlijk als de koers van cryptomunten. Een flinke koersstijging is mogelijk, maar aan de andere kant kan de koers ook ineens instorten. Vaak zorgt dit ervoor dat mensen (te) impulsief gaan handelen.

Mevrouw met dollars

Er wordt dan vaak in paniek verkocht om zo niet te veel verlies te maken. Echter is dit meestal niet de beste keuze en heeft dit een extra negatief effect op de koers. Vooral bij Bitcoin is het aan te raden om je hoofd koel te houden.

Bouw zekerheid in

Voordat je gaat kopen, is het altijd belangrijk dat je onderzoek doet. Natuurlijk is het nooit met absolute zekerheid te voorspellen wat een koers gaat doen, maar onderzoek doen voor het investeren levert toch een bepaalde zekerheid op. Je kan ook gaan kijken of je analyses van experts kunt vinden.

Conclusie

Inmiddels is het einde van het artikel weer bereikt. Je hebt een uitgebreid stappenplan kunnen lezen en hebt als het goed is een antwoord gekregen op de vraag hoe je Bitcoin kunt kopen.

Ik wens je veel succes bij het kopen van Bitcoin en hoop dat dit artikel nuttig is geweest voor jou. Mocht je op zoek zijn naar nog meer informatie over de cryptowereld, neem dan gerust een verder kijkje op de website en ik hoop je terug te zien bij het volgende blogbericht!

Hoe beginnen met Bitcoin kopen? 

Om cryptomunten zoals Bitcoin te kunnen kopen heb je een account nodig bij een crypto exchange. Dit is een platform waarop je cryptomunten kan verhandelen. In Nederland is Bitvavo de grootste en meest betrouwbare partij. 

Een account aanmaken is gratis en je ontvang direct €1000 welkomstbonus cadeau!

Aanmelden kan hieronder: 

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Is Bitvavo compleet nieuw voor je? 

Check dan eerst onze review. Hierin leggen we je van a tot z uit hoe het platform werkt. Klik hier voor de Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen