Wanneer crypto kopen?

Niet iedereen is zomaar succesvol in de wereld van crypto. Naast een beetje geluk is het ook belangrijk om te beschikken over voldoende kennis, om zo zoveel mogelijk graantjes mee te kunnen pikken van stijgende koersen. Zo weet je met een beetje kennis bijvoorbeeld beter wat de beste in- en uitstapmomenten zijn.

Deze kennis is niet altijd makkelijk te verkrijgen. Daarom besteden we in dit blogbericht aan misschien wel de meest essentiële vraag: wanneer crypto kopen? Zo kom jij achter de beste momenten om in en uit te stappen, zodat je maximaal kunt profiteren.

Bitcoin wel of niet kopen?

Een vraag die ik veel voorbij hoor komen is: Bitcoin wel of niet kopen? Begrijpelijk, gezien het de meest bekende cryptomunt is met misschien wel de meeste potentie. Daarom lijkt het me verstandig dat we eerst een blik gaan werpen op het antwoord op deze vraag.

Laten we eerst even kijken naar de trend die gaande is bij Bitcoin. Sinds de introductie in 2010 heeft het een ongekende ontwikkeling doorgemaakt en inmiddels is één bitcoin tienduizenden euro’s waard. De trend is: steeds als we denken dat de bitcoin flink gaat dalen en het hoogtepunt is bereikt, schiet hij steeds het vorige hoogtepunt na een tijdje weer voorbij. Experts denken dat deze trend zich nog wel even voort zal zetten.

bitcoin

Ook heeft Bitcoin een trouwe achterban. Dat wil zeggen dat er veel mensen zijn die de cryptomunt niet zomaar zullen laten vallen. Daardoor is de kans groot dat Bitcoin redelijk stabiel blijft.

Daarom is het zeker een goede optie om in Bitcoin te investeren. Op de vraag ‘Bitcoin wel of niet kopen?’ is het antwoord dan ook simpel te geven, namelijk wel.

Ook kan de Bitcoin interessant zijn wanneer je gaat daytraden. Doordat de prijs zo hoog ligt, vinden er dagelijks grote schommelingen plaats. Hier kan je dus op inspelen en winst boeken op kleine schommelingen van de koers.

Wanneer crypto kopen: de gouden regel

Binnen de wereld van crypto bestaat een gouden regel die al jaren bestaat, ook bij andere investeringen zoals aandelen.

Het klinkt misschien niet meer dan logisch: maar de gouden regel luidt: koop laag in en verkoop hoog. Op die manier behaal jij het meeste rendement.

Dit is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zullen we later in het artikel nog gaan kijken naar de beste momenten om te kopen en verkopen.

Wanneer crypto kopen?

Om te kunnen profiteren van stijgende koersen, is het niet meer dan logisch dat je eerst de desbetreffende crypto in je bezit moet hebben. Maar wanneer koop je crypto in?

In de cryptowereld bestaat een gezegde dat luidt: ‘buy the dip’. Dat wil zeggen dat je cryptomunten gaat kopen wanneer de koersen sterk dalen. Veel mensen zullen misschien in paniek hun cryptomunten verkopen, hier kan jij op inspelen. Hierdoor is de kans aannemelijk dat de koers nog verder zal dalen, waardoor jij lekker goedkoop in kan slaan.

Houd jij namelijk wel vertrouwen in de cryptomunt, is de kans groot dat je daar op de langere termijn van gaat profiteren. Uiteindelijk zal de koers weer gaan stijgen. Dit hebben trends uit het verleden ons geleerd.

koers

Het kopen van de dip kan ook risicovol zijn, aangezien je niet weet of de bodem van de dip al is bereikt. Daarom kan het verstandig zijn om je koopmomenten te verdelen. Stel dat jij voor 500 euro aan Bitcoin wilt kopen, kan je natuurlijk ervoor kiezen om dit in één keer te doen. Ook kan je zeggen dat je in een maand op verschillende momenten die 500 euro investeert in Bitcoin. Op die manier spreid je ook een beetje het risico.

Wil je nog wat meer zekerheid inbouwen in jouw investeringen? Dan kan je gebruik gaan maken van crypto signals. Op die manier word je op de hoogte gesteld van de verwachte ontwikkelingen van de koers.

Crypto signals gebruiken

Om op het juiste moment crypto te kopen en weer te verkopen kan behoorlijk lastig zijn. De cryptokoersen zijn behoorlijk volatiel en daarnaast speelt emotie ook een belangrijke rol. Want wanneer is voor jou genoeg?

Om jezelf wat meer zekerheid in te bouwen kan je kiezen voor crypto signals. Dit zijn koop en verkoop signalen van crypto experts. Aan de hand van technische analyse en andere trading techniek delen deze experts vervolgens een koop en verkoop moment.

Normaalgesproken heb je jarenlange ervaring nodig om cryptokoersen te kunnen analyseren en vervolgens op basis daarvan een mogelijke conclusie te kunnen trekken. Maar met behulp van crypto signals hoef jij dat niet zelf te kunnen. Experts doen dit namelijk voor jou.

Ikzelf vind dit enorm fijn, want hierdoor bespaar ik ook nog eens een heleboel tijd en hoef ik niet cryptomunten te gaan zoeken en analyseren. Nu wordt dit voor mij gedaan, hoe fijn is dat?

Natuurlijk kunnen de experts ook niet 100% garanderen dat de prijs van een cryptomunt gaat stijgen of dalen. Maar op basis van analyses die zij maken, zie je toch dat deze experts vaak aan het langste eind trekken.

Hierdoor maak ik nu dag in dag uit mooie winsten, zowel in een bull market als alle cryptomunten stijgen, maar ook in een bear market als veel cryptomunten dalen.

Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan deze pagina. Deze signals gebruik ikzelf ook.

Wanneer crypto verkopen?

Nu je weet wat goede momenten zijn om crypto te kopen, vraag jij je misschien af wat dan de beste momenten zijn om het weer te verkopen. Daar gaan we hieronder naar kijken.

Wanneer de koersen van cryptomunten die jij in je bezit hebt stijgen, is dat natuurlijk leuk en aardig, maar je wilt wel de vruchten kunnen plukken. Daarom is het belangrijk om het juiste moment te kiezen om te verkopen.

Het is belangrijk om niet te veel te willen. Ben je tevreden met de winst die je hebt gemaakt, is het vaak verstandig om te verkopen. Zo ben jij tevreden en voorkom je teleurstelling als de koers toch ineens weer naar beneden duikt.

Het verkopen van crypto is dus ook een beetje op basis van gevoel. Er komt ook veel geluk bij kijken. Een tip: stel een doel op voor jezelf, bijvoorbeeld het maken van 500 euro winst. Zie je dat je dit hebt bereikt, verkoop je en ben je tevreden omdat je jouw doel hebt bereikt.

Hoe koop je cryptomunten?

Nu we in dit artikel hebben gekeken naar de beste momenten voor het kopen en verkopen van cryptomunten, is het misschien handig om te kijken naar hoe je nu precies cryptomunten kunt kopen. Velen denken namelijk dat dit erg ingewikkeld is, terwijl je eigenlijk binnen een handomdraai cryptomunten in je bezit kunt hebben.

Stap 1: account maken

De eerste stap die je neemt is het maken van een account. Dat kan eenvoudig bij Bitvavo. Dit is een bekende en vertrouwde exchange die gevestigd is in Nederland. Je vult simpelweg je persoonlijke gegevens in en volgt een aantal stappen om je account te verifiëren. Hierna kun je inloggen.

Bitvavo

Stap 2: geld storten

Na het maken van je account kan je geld gaan storten. Bij Bitvavo kan dit eenvoudig met iDEAL, de meest gebruikte methode voor het doen van online betalingen in Nederland. Kies een bedrag en volg de benodigde stappen.

Stap 3: crypto kiezen

Nadat je geld hebt gestort, kan je een crypto kiezen die je wilt kopen. Hiervoor ga je naar het tabblad ‘kopen’. Vervolgens kies je een crypto waarin jij vertrouwen hebt en koop je een hoeveelheid van deze crypto naar jouw keuze. Je kan ook meerdere cryptomunten kopen om zo je risico te spreiden.

Stap 4: aankoop afronden

Heb je crypto gekozen, dan ben je nog slechts enkele clicks verwijdert van het afronden van de aankoop. Volg de stappen en je hebt crypto gekocht!

Bitvavo aanmelden - het is gratis

Conclusie: wanneer crypto kopen?

Aan het einde van het artikel is het tijd voor een conclusie. We hebben in het artikel gekeken naar de vraag wanneer crypto kopen.

Een eenduidig antwoord op deze vraag is wat lastig te geven, omdat met name bij crypto de koersen lastig te voorspellen zijn. Echter is het vaak een goed moment om te kopen wanneer de koersen juist sterk naar beneden gaan. De kans is namelijk groot dat je dan profiteert, want het is aannemelijk dat de koersen wel weer zullen gaan stijgen.

Als het gaat om verkopen, is dat een beetje op basis van je eigen gevoel. Denk je dat de koers niet verder zal stijgen, dan verkoop je. Als je tevreden bent met je winst, is het verstandig om te verkopen om eventuele teleurstelling te voorkomen.

Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en zie ik je weer terug bij het volgende blogbericht!

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen