Exitplan crypto

Een rendement van 100% of zelfs 1000% behalen op je investering. Dat wil iedereen wel. In de wereld van crypto is dat zeker mogelijk, als je op een goed moment in bent gestapt. Ben jij ook iemand die zijn investering in een cryptomunt uitbetaald ziet worden, en wil je nu de vruchten gaan plukken? Lees dan vooral verder. We gaan het in dit artikel namelijk hebben over een exitplan crypto. Zo kom jij erachter hoe jij het beste uit kunt stappen bij een cryptomunt. Er zullen onder andere enkele tips gegeven worden en uiteindelijk kom jij dus achter een goede crypto exit strategie.

Wat is een exitplan?

In principe is het heel eenvoudig en zegt het woord grotendeels al wat het betekent. Stel je voor: je merkt een stijgende lijn in de koers van de Bitcoin en verwacht dat dit zich in december voortzet. Het blijkt echter tegen te vallen en de waarde van jouw Bitcoins is minder geworden. Daarom is het fijn om een goede exit strategie te hebben.

Kort gezegd is een exitplan crypto dus een duidelijk plan om ervoor te zorgen dat je jouw verliezen beperkt en de winst maximaliseert.

Wanneer Bitcoins verkopen?

Iedereen die investeert op een bull market kent het wel. Op een gegeven moment kom je op een punt dat je best wel tevreden bent met de winst die jouw investering heeft opgeleverd. Je begint te twijfelen: ga je verkopen of blijf je nog even wachten in de hoop dat de koers verder gaat stijgen.

Dit is slechts een voorbeeld van een situatie waarin je erover nadenkt om cryptomunten te verkopen. Maar wanneer is het nu verstandig om ze te verkopen?

Het is in ieder geval goed om van tevoren met jouzelf een winstmarge af te spreken. Dat wil zeggen: bij deze winstmarge ben je tevreden. Het is dan goed om jouw cryptomunten te verkopen. Dit voorkomt teleurstellingen.

Het is in ieder geval niet aan te raden om paniekverkopen te doen. Dat wil zeggen: alles verkopen bij een dalende koers. Dit komt vaak voor bij beginnende investeerders. Dit heeft alleen maar een verder negatief effect. Het is vaak beter om de cryptomunten wat langer vast te houden en te wachten tot de koers zich herstelt.

De gouden regel bij investeren is: laag inkopen en hoog verkopen. Het kan echter lastig zijn om de juiste punten te bepalen. Om het juiste verkoopmoment te vinden, is het aan te raden om te kijken naar trends uit de geschiedenis van de koers. Op die manier krijg je een inzicht in de vroegere pieken en dalen en kan je betere inschattingen maken als het gaat om wat de koers gaat doen.

Crypto verkopen

Grote hoeveelheid Bitcoins verkopen?

Heb jij Bitcoins in je bezit en wil je deze verkopen? Dan is de kans groot dat jij je afvraagt wat hiervoor de beste strategie is. Velen zullen namelijk direct alles verkopen, maar is dit wel het meest verstandige om te doen?

Het antwoord daarop is nee, het is geen goed idee om een grote hoeveelheid Bitcoins te verkopen. Het is altijd beter om dit in kleine stapjes te doen. Op die manier trek jij je geleidelijk terug uit de cryptocurrency en kan je misschien ook nog profiteren als de koers later toch weer blijkt te stijgen.

Makkelijk en goedkoop je crypto exitplan uitvoeren

Je zult ongetwijfeld wel weten dat je bij het handelen in cryptomunten te maken krijgt met kosten. Denk hierbij aan de kosten voor het storten van geld, het opnemen van valuta en de transactiekosten. Dat roept wel eens de vraag op: waar kan ik het goedkoopste in cryptomunten handelen en dus ook een exitplan crypto uitvoeren?

Waarschijnlijk weet je ook dat crypto gehandeld kan worden bij een exchange als Litebit of Bitvavo. Wil jij er zeker van kunnen zijn dat je kan handelen tegenover lage kosten? Dan is Bitvavo de beste keuze voor je crypto exitplan.

Bitvavo is namelijk over het algemeen één van de goedkoopste exchanges. Je betaalt er een maximum van 0,25% aan transactiekosten. Deze kosten kunnen zelfs zo laag zijn als 0,05%. Daarnaast krijg je er de beste prijs voor jouw Bitcoin.

Mochten er zich toevallig problemen voordoen bij het uitvoeren van jouw cryptocurrency exitplan, dan is de support vrij goed bereikbaar, ook in het Nederlands. Vragen of problemen kunnen dus snel worden opgelost.

Cryptocurrency verkopen: handleiding Bitvavo

We hebben hierboven dus benoemd dat Bitvavo over het algemeen het beste platform is om een exitplan crypto uit te voeren. Nu is het tijd dat we gaan kijken naar hoe je nu precies cryptocurrencies kunt kopen verkopen op Bitvavo. Het is eigenlijk heel simpel, zoals je hieronder ook kan lezen in de handleiding van Bitvavo.

Stap 1: account maken en verifiëren

Om actief te kunnen handelen bij Bitvavo, maak je een account. Dit kan je doen door te navigeren naar het platform en te klikken op ‘aanmelden’. Hier vul je jouw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ga je jouw account verifiëren. Bij deze verificatie stappen moet je een ID-bewijs uploaden. Het verifiëren van je account duur meestal maximaal 1 werkdag.

Stap 2: geld storten

Wanneer je jouw account zowel hebt gemaakt als geverifieerd, kan je geld gaan storten. Bij Bitvavo kan dit eenvoudig via iDEAL. Spreek met jezelf een bedrag af dat je gaat investeren.

Stap 3: crypto kopen

Heb je geld gestort, kan je crypto gaan kopen. Hiervoor ga je naar het aanbod van Bitvavo en klik je op de cryptomunt die jij wilt kopen. Vervolgens bedenk je een bedrag dat je wilt gaan investeren en rond je jouw aankoop af.

Stap 4: crypto verkopen

Je hebt crypto gekocht en na een tijdje kom je op het punt dat je jouw gekochte cryptomunten weer wilt verkopen. Je gaat profiteren van je investering. Om bij Bitvavo te kunnen verkopen, ga je weer naar de desbetreffende cryptomunt. Hier klik je vervolgens op ‘verkopen’. Kies de hoeveelheid van de cryptomunt die je wilt verkopen en selecteer de valuta waarin je uitbetaald wilt worden. Deze valuta komt op jouw balans te staan.

Stap 5: geld opnemen

Na het verkopen van de cryptomunten, kan jij je laten uitbetalen. Om dit te doen ga je naar jouw dashboard. Op deze pagina kan je ‘euro’s opnemen’ selecteren. Je kan de balans nu gratis over laten maken naar jouw rekening. Binnen enkele werkdagen kan je het geld op jouw rekening verwachten.

Bull market en bear market

Exitplan crypto tips

Inmiddels heb je al aardig wat informatie gelezen. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen bij je exitplan crypto, staan hieronder nog enkele tips.

Maak gebruik van crypto signals

Het is altijd lastig om in te schatten wat een koers gaat doen. Om meer zekerheid in te bouwen in je investering en om achter de juiste verkoopmomenten te komen, zijn crypto signals een erg handig hulpmiddel. Dit zijn signalen die je ontvangt van experts over de verwachte koersontwikkelingen. Er zijn exchanges waar je al inzicht kan krijgen in crypto signals, maar dit zijn vaak niet de meest uitgebreide.

Voor uitgebreide crypto signals kan je ervoor kiezen om ze te kopen bij een externe partij. JE ontvangt dan uitgebreide analyses van experts over een bepaalde koers die je de verwachte ontwikkelingen laten zien.

Maak gebruik van stop-loss

Veel investeerders maken gebruik van een stop-loss order en dat is niet zomaar. Dit beschermt jou namelijk tegen te grote verliezen. Bij een stop-loss order kan je vooraf een punt afspreken waarop de cryptomunten automatisch worden verkocht.

Wees een stap voor

Een ander belangrijke tip: denk vooruit en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Een website die hierbij kan helpen is coinliners.nl , hier word je dagelijks op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de cryptomarkt. 

De cryptoprijzen reageren vaak heftig op belangrijk nieuws, en door als eerste het nieuws te weten kan jij jouw exitplan daarop aanpassen. 

Laat je emoties niet leidend zijn

Waar veel investeerders de fout in gaan, is dat er te veel vanuit emotie wordt gehandeld. Dit zorgt voor impulsieve beslissingen en dit is gedoemd te mislukken. Er worden bijvoorbeeld abrupt nieuwe investeringen gedaan in de hoop vorige verliezen te beperken. Het is belangrijk om te allen tijde jouw hoofd koel te houden.

Conclusie

Je bent inmiddels weer aan het einde gekomen van dit artikel waarin we hebben gekeken naar een exitplan crypto. Er is veel informatie behandeld en als het goed is ben je nu onder andere op de hoogte van wanneer je crypto het beste kunt verkopen, hoe je dit kan doen bij Bitvavo en hoeveel je het beste kan verkopen.

Wederom hoop ik dat dit artikel voor jou waardevol is geweest en dat ik je weer terugzie bij het volgende bericht!

  • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen