Geld verdienen met crypto

3 waardevolle tips voor meer rendement!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Ben je al even bezig met crypto, of heb je totaal nog geen verstand van deze markt? In welke situatie je je ook bevindt, geen nood.

In dit artikel lees je over drie basis tips, die je zullen helpen om meer rendement te behalen met je crypto portfolio.

Bovendien vertellen we je ook meer over de manieren waarop je kunt gaan handelen in crypto. Als je goed oplet en jezelf blijft bijscholen, dan zal jij al snel meer succes gaan boeken!

Inhoudsopgave

Geld verdienen met crypto, hoe gaat dat in z’n werk?

Voor je geld kunt gaan verdienen met crypto, moet je uiteraard wel snappen hoe dit werkt. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop mensen geld verdienen met deze digitale munten.

Een eerste manier is natuurlijk het minen van crypto currency. Dit valt echter buiten het bereik van dit artikel, dus daar gaan we het niet over hebben.

Wij zullen het hebben over geld verdienen door middel van het verhandelen van crypto. Je koopt bepaalde munten in tegen een bepaalde prijs. Vervolgens wacht je af tot de prijs gestegen is en kan je de munten opnieuw gaan verkopen. Er zijn eigenlijk twee soorten handelaars: op lange en op korte termijn.

Lange termijn investeerders

Crypto traders die rendement proberen te behalen op de lange termijn, zoeken vooral naar stabiele munten. De ene dag gaat de munt 2 procent naar boven, de volgende dag gaat ze 1 procent omlaag. Voor lange termijn traders maakt dit echter niet uit. Het globale doel blijft steeds: winst maken op de lange termijn.

Om de juiste munten uit te kiezen, doen deze handelaars heel veel onderzoek. Ze zoeken naar zogenaamde katalysatoren. Dit zijn bepaalde gebeurtenissen waardoor de koers van de munt kan gaan stijgen, die mogelijks in de toekomst zullen voorkomen. Indien er voldoende potentiële katalysatoren bestaan, dan zullen zij gaan investeren in deze cryptomunt.

Korte termijn investeerders

Net zoals er mensen zijn die gaan investeren op lange termijn, zijn er ook korte termijn investeerders. Dit zijn mensen die hun munten voor een beperkte tijd bij zich willen houden en op die tijd zoveel mogelijk rendement willen nemen.

Daytraders gaan zelfs nog een stapje verder. Zij beginnen de dag steeds met cash geld, waarna ze dat gaan beleggen in crypto. Vervolgens verkopen ze deze munten weer éénmaal, of zelfs meermaals binnen dezelfde dag. Kenmerkend voor daytraders, is dat ’s avonds stoppen met alleen cash geld. Ze houden geen munten aan gedurende de nacht.

De eerste tip die ik voor jullie heb meegenomen, heeft dan ook te maken met investeringen op korte termijn. Leer gebruik maken van crypto signalen.

Tip 1: Crypto signalen gebruiken

Crypto signalen zijn eigenlijk niets meer dan meldingen die aangeven of het tijd is om bepaalde cryptomunten te kopen. Cryptosignalen kan je zelf verzamelen, maar veelal worden ze verzameld door een andere partij.

Crypto signalen worden verzameld op basis van een technische analyse. Voor de beginners onder ons, wil dit zeggen dat men kijkt naar de grafiek van een bepaalde munt. Op basis van allerlei gemiddeldes en dergelijke, kan men daaruit proberen voorspellen wat de munt in de toekomst zal doen.

Voorbeeld van een crypto grafiek

Door gebruik te maken van dergelijke signalen, uiteraard op een verstandige manier, kan je meer geld verdienen met crypto. Er zijn namelijk heel wat experten die in meer dan 70% van de gevallen correct kunnen gaan voorspellen wat de prijs zal doen.

Ook in dit geval hoef je niet altijd naar de zeer korte termijn te kijken. Je kunt perfect munten aanschaffen en wanneer ze toch nog even zouden dalen, wachten tot ze weer stijgen.

Wie trade met signalen, moet echter wel weten wat hij doet. Cut the losses kan soms nodig zijn. In dat geval moet je munten durven verkopen met verlies, om zo grotere verliezen te voorkomen. Heel vaak komt er uit de signalen ook stop-loss informatie naar boven.

Op basis daarvan kan je een bepaalde prijs instellen. Wanneer de munt onder die prijs zakt, zal ze automatisch verkocht worden. Op die manier beperk je jouw verliezen en voorkom je dat je al je geld kwijtraakt door één slechte investering.

Wil je meer lezen over crypto signalen? Lees dan onze blog over: Wat zijn crypto signalen?

Tip 2: Besparen waar je kan

Op zich is meer winst maken niet enkel een kwestie van meer verdienen. Soms kan minder uitgeven ook voldoende zijn om jouw rendement indrukwekkend te vergroten. Toen ik zelf pas begonnen was met crypto, had ik me aangesloten bij de eerste de beste broker. In die tijd war er echter ook nog niet zoveel keuze.

Vandaag de dag, kan je echter kiezen uit tientallen of misschien zelfs honderden brokers. En ja, een broker kan jou inderdaad helpen om veel geld te besparen. Heb je al eens durven uitrekenen hoeveel geld je al betaald hebt aan transactiekosten?

Ik ben er zeker van, mocht je alles bij elkaar tellen, dan is de kans groot dat je je aardig verschiet. Transactiekosten kunnen al snel oplopen en ze vreten aan je rendement. Zeker voor wie pas begint, en slechts met kleine bedragen tegelijk belegt, kunnen transactiekosten alles bepalend zijn.

Stel je maar eens voor dat je wilt gaan beleggen in Bitcoins. Voor je eerste transactie leg je een budget uit van 100 euro. Als de transactiekosten 5 euro bedragen, dan sta je plots al 10% in de min. Je moet namelijk niet alleen 5 euro betalen om de munt te kopen, maar ook bij een verkoop betaal je 5 euro. Alles samen kan je van jouw 100 euro eigenlijk maar 90 euro meer beleggen.

Een broker met interessante kosten

Gelukkig zijn er ook brokers op de markt die veel lagere kosten aanbieden. Zij leven vooral van de grote volumes aan handel. Bitvavo is hier een prachtig voorbeeld van.

Kosten bij Bitvavo

Ikzelf heb me namelijk ook verlegd naar deze broker en ik houd nu zoveel meer rendement over dan vroeger. Je moet maar eens proberen om jouw broker te gaan vergelijken met Bitvavo. De kans is groot dat ook jij veel winst kunt maken door je te verleggen.

Wil je meer te weten komen over Bitvavo? Neem dan een kijkje bij onze review.

Tip 3: Kennis is macht

Kennis is macht. Het is een slogan die vaak terugkomt en er zit meer waarheid in dan je je kunt indenken. Vandaag de dag zijn het niet de mensen die het hardste werken, die het meeste verdienen. Het zijn de mensen met de meeste kennis die goed hun boterham verdienen.

Ook wanneer je zelf wilt gaan beleggen met crypto, kan je meer verdienen door er simpelweg meer over te gaan leren. Je moet jezelf aanzetten om levenslang te blijven leren, want je kunt nooit te veel weten over een bepaald onderwerp.

Bovendien is het zo, dat kennis steeds verder evolueert. Door nieuwe inzichten en verdere ontdekkingen, blijft kennis altijd in beweging. De manieren waarop we vandaag de dag geld verdienen met crypto, zijn niet meer hetzelfde als pakweg vijf jaar geleden.

Net daarom is het zo belangrijk dat jij ook je kennis blijft vergroten. Persoonlijk heb ik mezelf aangeleerd om één uur per dag te lezen over crypto. Dit kunnen lange rapporten zijn over nieuwe munten die in de handel komen, maar evengoed kunnen het opiniestukken zijn.

Door elke dag te blijven lezen over crypto currency’s, leer ik ook elke dag weer wat bij. Sommige dingen kan ik meteen in de praktijk toepassen, terwijl andere pas later hun nut zullen bewijzen.

Waar vind je die kennis?

Kennis opnemen is één ding. Eerst en vooral moet je weten waar je die kennis kunt vinden. Online is er namelijk zoveel informatie beschikbaar, maar niet alles is even betrouwbaar. Een bonustip die ik je daarvoor kan meegeven is: blijf kritisch ten opzichte van wat je leest. Denk zelf altijd even na of iets wel correct kan zijn.

Daarnaast is het zeker aan te raden, om de GRATIS training van Alles Over Crypto te volgen. Zeker voor beginners zit hier heel veel waardevolle informatie in. Op die manier leer je in een heel korte tijd al heel veel bij.

Bovendien staat hun website ook boordevol met nuttige informatie, net als die van ons. Door onze website nauwlettend in de gaten te houden, blijf je ook steeds op de hoogte van onze nieuwe blogs.

Tot slot kan ik je ook nog aanraden om een keer op zoek te gaan naar een goed boek over crypto. Ik weet dat boeken niet meer zo populair zijn, maar vaak staat er wel heel wat waardevolle informatie in. Zelfs sommige psychologische boeken kunnen nuttig zijn. Op die manier leer je namelijk meer over de gedachtegang van enkele beleggers.

Conclusie

Ik ben er vrij van overtuigd, dat je aan de hand van onze drie tips, nog meer succes zult kunnen behalen met crypto. Mocht je nog met vragen zitten, snuffel dan zeker nog eens rond tussen onze andere blogartikels.

Bitvavo

Crypto kopen, verkopen en bewaren?

Dit doe je bij Bitvavo, de grootste exchange van Nederland.

Bekijk Bitvavo

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *