Bitvavo betrouwbaar?

Kom er achter of Bitvavo betrouwbaar is!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
bitvavo logo

Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen is Bitvavo een van de bedrijven in Nederland die het handelen in cryptocurrencies mogelijk maakt. Ze doen dit tegen lage handelskosten en je hebt er een ruime keuze aan verschillende digitale munten.

In dit artikel gaan we verder niet heel diep in op de producten en diensten van Bitvavo, maar kijken we meer naar de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Want het is natuurlijk leuk als je geld verdiend hebt met het handelen in coins maar als je digitale kluis gehackt wordt of je bent je wachtwoord vergeten en je kunt de klantenservice niet bereiken dan heb je er nog niet veel aan.

Hoogste tijd dus om op onderzoek uit te gaan!

We richten ons in dit artikel op de volgende zaken: de overzichtelijkheid van het platform, de betrouwbaarheid van de klantenservice, de beveiliging van je account en de snelheid van transacties. Als laatste kijken we ook nog naar de algehele uitstraling en presentatie van het bedrijf.

Inhoudsopgave

Is de klantenservice snel en betrouwbaar?

Wat direct opvalt aan de site van Bitvavo is dat er niet direct een “contact” menu te vinden is. Wel is er een gedeelte dat “over ons” heet. Hier kun je de adresgegevens van het bedrijf vinden maar een telefoonnummer ontbreekt. Ook op Google zul je dat niet vinden, want de support van Bitvavo werkt enkel met e-mail en via de chat.

Dit is waarschijnlijk een bewuste keus. Sommige mensen zullen dit als een nadeel ervaren en toegegeven, soms is persoonlijk contact toch makkelijker, sneller en fijner. Op e-mail reageert men in de regel redelijk snel. Bitvavo is een internationaal opererend bedrijf maar de klantenservice is gelukkig ook beschikbaar in het Nederlands.

Beveiliging en transacties

Een account aanmaken bij Bitvavo gaat eenvoudig en veilig. Net zoals bij welke andere webwinkel dan ook dien je jezelf eerst te registreren met je gegevens en je e-mailadres. De tweede stap is het uploaden van een identificatiebewijs. Zolang je dit niet gestuurd hebt, kun je wel inloggen maar niet handelen. Je ID uploaden gaat alleen via de rechtstreekse camera op je toestel (PC, tablet of telefoon), het is niet mogelijk om dit bijvoorbeeld als bijlage in een e-mail of op de site op te sturen.

Nadat je identiteit op deze manier gecontroleerd en bevestigd is, dient je bankrekening gekoppeld te worden aan je nieuwe account. Dit doe je door vanuit je eigen bankrekening een klein bedrag over te maken naar Bitvavo. Het is daarbij belangrijk dat je bankrekening dezelfde tenaamstelling heeft als die waarmee je het account bij Bitvavo hebt geopend.

Hierna kun je beginnen met handelen. De zogenaamde twee-factor authenticatie (2FA) is een (optionele, dus niet verplichte) mogelijkheid binnen het programma. Dit werkt door middel van apps zoals Google Authenticator of Twilio Authy. Je moet een van die programma’s downloaden, een QR-code ingeven als je op Bitvavo inlogt en daarna nog een keer een wachtwoord ingeven. Deze 2FA methode wordt gezien als zeer betrouwbaar en veilig.
Als je eenmaal zover bent dat je wilt beginnen met handelen dan moet je uiteraard geld op je nieuwe account zetten.

Dit kan door middel van een iDEAL betaling of middels een SEPA overboeking. Ook is het mogelijk om via Credit Card te betalen. Al deze mogelijkheden zijn veilige en algemeen geaccepteerde betalingsmethodes.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je, na het behalen van mooie winsten, je geld ook daadwerkelijk krijgt…

Gelukkig hoef je je hier bij Bitvavo totaal geen zorgen over te maken. Op het dashboard van je account vind je de knoppen “Tegoed storten” en “Tegoed opnemen”. Klik je op “opnemen”, dan verschijnt er een nieuwe pagina. Hier geef je aan hoeveel geld je wilt overboeken en waarnaartoe (dit kan overigens alleen naar de geverifieerde bankrekeningen die je aan jouw account hebt gekoppeld en nergens anders heen).

Bitvavo meldt dat een overboeking in de regel één à twee werkdagen duurt maar in de praktijk heb je het geld binnen vijf minuten op je rekening staan.

Is het platform overzichtelijk en duidelijk?

Momenteel kun je bij Bitvavo handelen in meer dan 50 verschillende digitale valuta. Theoretisch zou het kunnen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en als dat het geval is ben je al snel geneigd om iets af te doen als onoverzichtelijk en dus onbetrouwbaar.

Dat gevoel heb je niet als je inlogt bij Bitvavo. Je komt direct in het dashboard en daar zie je heel overzichtelijk weergegeven welke valuta’s er te kopen zijn, met daarbij aangegeven de huidige koers, de procentuele verandering van de koers in de afgelopen 24 uur en (indien van toepassing) het aantal coins dat je per soort hebt en de totale waarde daarvan.

Daarboven staat in een grafiek jouw persoonlijke historie die de veranderingen in de waarde van je portefeuille weergeeft (hopelijk een stijgende lijn). Dit kun je aanpassen naar een overzicht per uur, per dag, per maand en per jaar. Aan de linkerkant van je dashboard zie je in één oogopslag je tegoed, de waarde van de valuta in je portefeuille en, als je die beiden optelt, de totale waarde van je portfolio.

Het aan- en verkopen van valuta’s is zeer eenvoudig: je klikt op de valuta die je wilt (ver-)kopen en je vult daar je opdracht in. Het wijst zich bijna helemaal vanzelf en dit geeft een vertrouwenwekkend gevoel. Er is verder een redelijk uitgebreide support pagina die goede informatie geeft over allerlei zaken, variërend van hulp met het aanmaken van je account tot allerlei exchange informatie.

Heeft Bitvavo een betrouwbare uitstraling?

Zoals eerder gezegd is Bitvavo een internationaal opererend bedrijf. Ze hebben een kantoor in Amsterdam en staan ingeschreven bij de KvK. Ook een BTW nummer ontbreekt niet. Reviews op internet leren dat mensen over het algemeen zeer te spreken zijn over hun ervaringen met dit bedrijf. Natuurlijk zijn er altijd zaken waar mensen niet tevreden over zijn of heeft men zo hun eigen ideeën over welke verbeteringen er nog mogelijk zouden zijn.

In die zin kunnen we alleen maar hopen dat het management actief naar deze reviews kijkt om daar hun voordeel mee te doen. Je leest echter nergens rare verhalen die je zouden doen twijfelen aan de betrouwbaarheid van Bitvavo. Geen op hol geslagen accountants die er met het geld vandoor zijn gegaan en geen horrorverhalen over mensen die niet meer bij hun geld kunnen of die niet uitbetaald worden.

De site zelf ziet er strak uit en biedt precies de informatie die je nodig hebt, niet meer en niet minder. Tot slot vermelden we nog dat het platform van Bitvavo ook gebruik wordt door professionele traders, hetgeen toch ook een fijn gevoel geeft.

Onze conclusie

Bitvavo is een gerenommeerde partner met veel (internationale) ervaring als het gaat om het handelen in cryptocurrencies en we bevelen dit bedrijf dan ook van harte aan.

Bitvavo

Crypto kopen, verkopen en bewaren?

Dit doe je bij Bitvavo, de grootste exchange van Nederland.

Bekijk Bitvavo

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *