Vechain kopen?

Niet te geloven eigenlijk he, die cryptocurrencies? Niemand had deze ongekende opkomst een decennium geleden kunnen voorspellen. Het is maar weer eens een voorbeeld van de technologische ontwikkeling die onze maatschappij al een tijdje doormaakt. Mensen worden rijk met crypto en claimen elke keer weer dat een bepaalde cryptomunt zoveel potentie heeft. Vechain is één van deze cryptomunten. In hoeverre heeft Vechain nu echt potentie? In dit artikel komen we daarachter en gaan we onder andere kijken naar hoe je Vechain koopt, waarom je dat zou kunnen doen en waar dit kan. Laten we snel beginnen!

Wat is Vechain nu precies?

Ben jij niet zo thuis in de wereld van crypto? Dan kan een beetje uitleg over Vechain geen kwaad. Hieronder zal ik even kort uitleggen wat het precies is, zodat je de rest van het artikel moeiteloos door kunt lezen.

VeChain Thor

Vechain stamt uit 2015. Het is bedoeld als een project op de blockchain dat de authenticatie van goederen gaat faciliteren in de supply chain. Dit om een vuist te maken tegen namaak producten.

Op het blockchain netwerk kan een cryptomunt natuurlijk niet ontbreken. Steeds meer bedrijven maken gebruik van Vechain, waardoor het goed denkbaar is dat de waarde ervan zal gaan stijgen de komende tijd.

Waarom Vechain interessant is

Er zijn talloze opties om te investeren in de cryptowereld. De ene cryptomunt heeft wat meer potentie dan de ander en dat maakt investeren in crypto altijd riskant. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en heb je geen enkel idee waar je in moet investeren. Daarom zullen we hieronder kijken naar enkele redenen waarom je zou kunnen investeren in Vechain.

Toegevoegde waarde

Er zijn op de markt een arsenaal aan cryptomunten die in principe weinig toevoegen aan de economie. Vechain behoort niet tot deze groep. Het heeft waarde in de economie, zowel nu als in de toekomst.

Nepproducten

Veel bedrijven maken verlies doordat er namaak producten in omloop zijn. Vechain is hiertegen de strijd aangegaan. Mede hierdoor maken steeds meer bedrijven gebruik van Vechain waardoor er veel potentie is in de groei van de cryptomunt.

Groeimogelijkheid

Vechain is net zoals vele andere cryptomunten continu in ontwikkeling. Er komen steeds meer mogelijkheden bij. Zo wordt het steeds interessanter om in te investeren, want hoe meer mogelijkheden, hoe meer potentie.

Waar kan ik Vechain kopen?

Vechain kun je kopen op alle exchanges die deze altcoin aanbieden. Een exchange is een platform voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

Er zijn enorm veel exchanges en op een groot deel hiervan heb je de mogelijkheid om Vechain te kopen. Mogelijkheden zat dus. Binance of Bitvavo is aan te raden.

Hierom kies je voor Bitvavo

Het is tijd om de bewering dat Bitvavo over het algemeen een goede exchange is te onderbouwen.

Waarom moet je nu voor Bitvavo kiezen, terwijl er zoveel andere exchanges beschikbaar zijn? Dat zal ik hieronder dus even toelichten.

Weinig transactiekosten

Je betaalt bij Bitvavo weinig transactiekosten, wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges. Je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten.

Nederlands

Doordat de exchange gevestigd is in Nederland, brengt het voor Nederlanders een aantal fijne voordelen met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld betalen met iDEAL, de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland.  Daarnaast is de klantenservice beschikbaar in het Nederlands. Bij internationale exchanges heb je dit bijvoorbeeld vaak niet.

Groot aanbod

Bij Bitvavo heb je de keuze uit meer dan 150 verschillende cryptomunten. Qua aanbod heb je dus veel keuze.

Gebruiksgemak

Bitvavo is een erg eenvoudige exchange om te gebruiken. Dat wil zeggen dat het geschikt is voor zowel ervaren traders, als beginners.

Hoe kan ik Vechain kopen?

Het is nu tijd om te gaan kijken naar de hoe-vraag. Een beginner zal zich wel even achter de oren krabben als hij Vechain moet kopen, zij weten misschien niet hoe ze dit moeten doen. Hoog tijd om hierop een antwoord te geven.

Stap #1: exchange kiezen

De eerste stap om als absolute beginner een cryptocurrency te kopen, is het kiezen van een exchange. Hiervan zijn er tegenwoordig veel, dus de keuze maken hiertussen kan wel eens lastig zijn. Voor het gemak nemen we in dit voorbeeld Bitvavo.

Stap #2: account maken

Na het kiezen van een exchange, kun je een account gaan aanmaken. Dit heb je namelijk nodig om crypto te kopen. Zorg ervoor dat de informatie die jij opgeeft klopt, zodat deze gegevens overeenkomen met jouw bankgegevens. Na het invoeren van je gegevens bevestig je jouw account met behulp van een e-mail die je hebt gekregen en ben je klaar met deze stap.

Bitvavo account aanmaken Vechain
Account aanmaken op Bitvavo

Stap #3: geld storten

Vervolgens is het belangrijk om voor jezelf een bedrag te bedenken die je wilt gaan investeren in Vechain. Niet te veel, niet te weinig. Je wilt natuurlijk genoeg rendement behalen, maar tegelijkertijd niet te veel risico lopen. Stort het geldbedrag dat jij in gedachten hebt op jouw account. Dit kan op Bitvavo eenvoudig via iDEAL.

Stap #4: Vechain kopen

De laatste stap alweer, je bent er bijna. Je gaat naar het aanbod van cryptomunten op Bitvavo en selecteert hier Vechain. Vervolgens kies je hoeveel van de munt jij wilt kopen en ga je door met de vervolgstappen voor het afronden van jouw aankoop. Dit staat duidelijk op jouw beeldscherm aangegeven.

Vechain kopen Bitvavo
Vechain kopen bij Bitvavo

Stap #5: Koers in de gaten houden

Nu je Vechain op jouw account hebt staan, kun je de koers in de gaten gaan houden. Wanneer jij denkt dat het een goed moment is om te gaan verkopen, kan je dit te allen tijde doen. Hiervoor moet de koers natuurlijk wel in de gaten worden gehouden.

Tip: bewaar jouw gekochte Vechain in een externe portemonnee. Deze is een stuk minder gevoelig voor hackers, waardoor jouw crypto veiliger is. De enige die dan een gevaar kan vormen, ben jijzelf in principe.

In welke crypto investeren?

Wanneer jij gaat beginnen met investeren, wil je wel een zekerheid hebben dat jouw geld goed terechtkomt en je het weer terug zult zien. Helaas heb je bij cryptomunten nooit de garantie dat het de goede kant op gaat. Toch kan ik je een aantal cryptovaluta adviseren om in te investeren, naast Vechain.

Zo is Bitcoin bijvoorbeeld ook nog altijd een goede optie om in te investeren. Het is de grondlegger van alle andere cryptomunten, waardoor het over het algemeen een stabiele hoge waarde heeft. Uiteraard blijft het crypto, dus de koers kan sterk dalen, maar aan de andere kant kan hij ook zomaar flink omhoog schieten. Daarnaast heeft deze munt een enorme achterban die altijd in de munt blijven geloven.

Ook Ethereum is een interessante optie om in te investeren. Wereldwijd staat de munt op de tweede plek als het gaat om waarde. Het Blockchain netwerk waar deze cryptomunt gebruik van maakt, is geavanceerd. Door de potentie hiervan is dit een relatief goede cryptomunt om in te investeren.

Ben je op zoek naar meer informatie over cryptomunten met potentie in 2022 en verder? Neem dan een kijkje bij dit artikel.

Verdien je geld met crypto

De kans is groot dat jij wel een verhaal hebt gehoord van iemand die claimt rijk te zijn geworden met crypto. Dat kan, maar hoe realistisch is dit?

Hoewel er ongetwijfeld mensen zullen zijn die behoorlijk wat hebben verdiend met crypto, is dit zeker niet zomaar mogelijk. Er is kennis voor nodig, en vaak komt er ook wel wat geluk bij kijken.

Inspelen op trends is van essentieel belang wanneer je jouw geld wilt gaan verdienen met crypto. Weet wat er speelt, zodat je hier gebruik van kunt maken.

Een andere gouden regel is laag inkopen en hoog verkopen. Wanneer de koers dus een flinke daling doormaakt, is dit juist een mogelijkheid en misschien wel hét moment om in te stappen.

Het is wel belangrijk om geduld te hebben. Ga niet in paniek verkopen als de koers aan het dalen is. Vaak als je rustig afwacht, zal de koers automatisch weer gaan stijgen en met cryptomunten al helemaal.

Wanneer je dit een beetje onder de knie hebt, ligt er zeker de mogelijkheid om rijk te worden met crypto. Ga dus zelf eens aan de slag en wie weet ben jij het volgende succesverhaal.

Aan de slag met Vechain!

Inmiddels ben je alweer aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben gekeken naar Vechain, wat het is, waarom je het zou kunnen kopen en hoe en waar je dit kunt doen. Nu is het tijd dat jijzelf aan de slag gaat! Wie weet ben jij de volgende cryptomiljonair, alles is mogelijk als je er maar in gelooft!

  • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen