Wat is HODL?

Inmiddels ken je het verhaaltje wel. De cryptowereld is enorm gegroeid sinds de introductie van de Bitcoin en de ontwikkeling blijft maar doorgaan. Dit wil ook zeggen dat we te maken krijgen met steeds meer ingewikkelde termen en afkortingen. HODL is daar een voorbeeld van. Ben jij benieuwd wat deze afkorting inhoudt? Lees dan vooral verder, want de vraag wat is HODL staat in dit artikel centraal.

Wat is HODL precies?

Je denkt misschien dat de afkorting voor iets heel ingewikkelds staat. Echter valt dit reuze mee. De afkorting HODL is namelijk afgeleid van een verkeerde spelling van het Engelse woord ‘hold’.

Inmiddels staat de term onder veel crypto investeerders bekend als Hold On For Dear Life. Daar wordt mee bedoelt dat het beter is om altijd je cryptomunten aan te houden, in plaats van te verkopen tijdens dipjes of crashes.

Waar komt de afkorting HODL vandaan?

Voor de oorsprong van deze afkorting moeten we terug naar het jaar 2013. Op een groot forum over Bitcoin was er een gebruiker die postte: ‘I AM HODLING’. Dit zorgde ervoor dat andere gebruikers zich af gingen vragen wat dit nu eigenlijk betekende. Natuurlijk was dit gewoon een typefout en bedoelde hij ‘HOLDING’. Daarmee wilde hij zeggen dat hij zijn cryptomunten in een dip niet zou verkopen, maar gewoon houden.

Door die typefout is de afkorting dus een eigen leven gaan leiden. Als men nu gebruikmaakt van HODL, bedoelen ze dat hun strategie is om de cryptomunten in hun wallet te houden voor langere tijd.

Zo zie je dus maar, niet iedere afkorting binnen de wereld van crypto hoeft zo ingewikkeld te zijn. Vaak is het zelfs simpeler dan je denkt, en in het geval van HODL is dat al helemaal het geval.

Wil jij meer te weten komen over HODL? Lees dan mijn blog over: HODL betekenis!

Reactie plaatsen