Wat is een stop loss order?

In de wereld van crypto krijg je regelmatig te maken met lastige termen. Niet iedereen zal alle termen begrijpen en daarom behandelen we in dit artikel weer een lastige term. In dit artikel gaat het namelijk over een stop loss order.

Stop loss order: wat is het?

Misschien krijg je al een beetje een idee van wat het is wanneer je het vertaald naar het Nederlands. Dan ben je namelijk al een heel eind.

Een stop loss order is namelijk een order die pas daadwerkelijk naar de beurs wordt gestuurd nadat er een bepaalde koers bereikt is, een trigger. Wanneer deze trigger is bereikt dan wordt je order uitgevoerd aan de eerstvolgende koers op de markt.

Stel dus dat je voor 100 euro aan crypto hebt gekocht. Op dit moment is de waarde van deze crypto 125 euro. Je wilt ervoor zorgen dat je van je winst kan profiteren. Als de koers daalt onder de 110 euro, wil je jouw crypto verkopen. Daarom zet je de trigger op 110 euro.

Als de koers dan naar bijvoorbeeld 107,50 daalt, dan wordt de trigger geactiveerd en zal je order worden uitgevoerd aan dit bedrag.

Waarom een stop loss order?

Je vraag je misschien af waarom je een stop loss order zou plaatsen. Het antwoord daarop is simpel. Beleggers en investeerders plaatsen deze namelijk om hun risico te verminderen. Ze dekken zichzelf als het ware in tegen een plotselinge daling van de koers.

Je loopt met het kopen van crypto namelijk altijd risico dat je (een deel) van je inleg kwijtraakt. Het is daarom slim om je risico te spreiden, om ervoor te zorgen dat je minder risico loopt. Dit kan dus door stop loss orders te plaatsen, maar ook door te investeren in verschillende cryptomunten.

Wil je meer lezen over het verminderen van je risico bij crypto? Lees dan dit blog over: Risico crypto portfolio verminderen

Reactie plaatsen