Crypto beleggen

Inmiddels kunnen we niet meer om crypto heen. In de toekomst zal het een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. Daarom zijn er veel mensen die besluiten om een poging te wagen en een graantje mee te pikken van stijgende crypto’s.

 Het is dan ook geen gekke gedachte als jij hier ook over nadenkt. Crypto beleggen is populair en dat is niet voor niks.   

Wat is beleggen

Beleggen is in principe investeren in iets waarvan jij verwacht dat deze investering in de toekomst weer waard zal worden. Doe je dit op de lange termijn, dan zul jij op latere leeftijd een leuk zakcentje hebben verdiend. Bij beleggen accepteer je dat jouw geld meer of minder waard wordt.

Waarom beleggen

Met beleggen word jij beloond voor het risico dat jij neemt. Deze beloning is dan vaak in de vorm van een prijsstijging. Het verschil tussen de koopprijs en de huidige waarde, is jouw winst.

Beleggen in crypto is enorm populair. Dit omdat hierbij een koersstijging van 100 procent niet gek is. Je kan er dus enorm veel geld uithalen wanneer je op de juiste momenten koopt en verkoopt.

Waar op letten bij beleggen

Het belangrijkste bij beleggen is dat jij geduld hebt. Het is goed mogelijk dat jouw belegging in het begin niet het gehoopte resultaat oplevert. Vaak verkoopt men direct wanneer ze een dalende koers zien, maar dit is de verkeerde reactie. Beleg op de lange termijn en je zult zien dat dit jou een aardig rendement oplevert.

Daarnaast moet je een plan hebben. Denk dan aan dingen als hoeveel je investeert en hoe vaak, maar ook zeker waarin.

Tenslotte is het goed om er niet met hele hoge verwachtingen mee te beginnen. Beleggen brengt risico’s met zich mee waarvan jij altijd op de hoogte moet zijn.

Meer lezen over beleggen? Lees dan mijn blog over: Starten met beleggen

Reactie plaatsen