Hoe kan ik Bitcoin verkopen?

Een decennia geleden had vrijwel niemand van Bitcoin gehoord, maar nu is dat wel anders. Vrijwel iedereen heeft wel van deze cryptomunt gehoord en dit leidt er ook toe dat steeds meer mensen erin gaan investeren. Niet gek natuurlijk, gezien alle verhalen van de enorme rendementen.

Zit jij in de situatie dat jij in Bitcoin hebt geïnvesteerd, en je wilt de vruchten plukken omdat je winst hebt gemaakt? Of ben jij gewoon benieuwd hoe je Bitcoin moet verkopen? Dan ben je hier aan het juiste adres, want we gaan uitgebreid kijken naar de vraag: Hoe kan ik Bitcoin verkopen? Laten we snel beginnen!

Waar kan ik mijn Bitcoin verkopen?

Mocht je jouw bitcoins willen verkopen, dan kan je dit doen op een exchange. Dit is een platform waar je crypto kan kopen en verkopen. Je hebt al Bitcoin gekocht, dus je hebt al een account bij een exchange als het goed is. Heb je dit niet, moet je dat nog even doen dus. Bitvavo is de goedkoopste Nederlandse exchange, dus het is aan te raden om hier een account te maken.

Bitvavo crypto exchange
Bitvavo platform

Het verkopen van cryptomunten is op Bitvavo ook enorm eenvoudig. Dat zul je ook teruglezen in het stappenplan dat je in dit artikel kunt vinden.

Wanneer moet ik mijn Bitcoin verkopen?

De koersen van crypto zijn enorm veranderlijk. Er is maar een kleine factor nodig of de koers stort in, of er is juist een flinke stijging. Het is daarom altijd lastig om te zeggen wanneer het nu een goed moment is om jouw bitcoins te verkopen.

De toekomst van Bitcoin ziet er rooskleurig uit, zo zijn vele experts het hierover met elkaar eens. De verwachting is namelijk dat de prijs nog een paar keer over de kop zal gaan en tegen 2025 al een prijs zal bereiken van enkele tonnen. Heb jij hier ook vertrouwen in, dan is het aan te raden om de Bitcoin voor langere termijn vast te houden. Misschien kan je dan zelfs nog wel een beetje extra verdienen door middel van staking.

Echter kan het ook zijn dat je wilt gaan genieten van je behaalde winsten. Voordat je gaat investeren, is het altijd een goed idee om met jouzelf een rendement afspreekt waarop je gaat verkopen. Is dat punt bereikt, dan verkoop je. Op die manier ben je altijd tevreden.

Bitcoin verkopen doe je zo

Dan is het nu tijd om te gaan kijken naar waar het in dit artikel om draait: hoe kun je Bitcoin verkopen als jij het een goed moment vindt? In onderstaand stappenplan kan je makkelijk vinden welke stappen je precies moet nemen om de cryptomunt te kunnen verkopen. Bij het stappenplan is Bitvavo aangehouden als exchange.

Stap 1: goed moment kiezen

De eerste stap is het bepalen van een goed moment om je Bitcoins te verkopen. Door onervaren investeerders wordt namelijk vaak de fout gemaakt om op de verkeerde momenten te verkopen, bijvoorbeeld bij een koersdaling. Zij laten zich vaak leiden door emoties en hierdoor worden verkeerde keuzes gemaakt. Het is daarom belangrijk om met jouzelf van tevoren een punt af te spreken waarop je wilt gaan verkopen.

plan crypto verkopen

Dit punt kan bijvoorbeeld zijn wanneer je een bepaald rendement hebt behaald. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een stop-loss order. Bij zo’n order worden jouw Bitcoins automatisch verkocht als de koers een bepaald punt bereikt.

Stap 2: log in bij jouw account

De tweede stap die je moet nemen voor het verkopen van Bitcoin, is simpelweg inloggen op je account. Hier heb je namelijk de toegang tot alle services, en jouw cryptomunten als je gebruikmaakt van een exchange wallet.

Stap 3: zorg dat de Bitcoins op je account staan

Maak je gebruik van een exchange wallet, dan hoef je verder niks te doen; de cryptomunten staan al op jouw account bij de exchange. Heb je jouw Bitcoins ergens anders bewaard, bijvoorbeeld in een hardware wallet, zorg er dan voor dat je de cryptomunten transfereert naar jouw account op de exchange. Dan kan je ze daar namelijk verkopen.

Stap 4: naar de valuta navigeren

Heb je de vorige stap gedaan en weet je zeker dat je Bitcoins op jouw account staan, kan je gaan navigeren naar de desbetreffende valuta, in dit geval dus Bitcoin. Hiervoor ga je naar deze cryptomunt en klik je simpelweg op ‘verkopen’. Vervolgens kan je de hoeveelheid die je wilt verkopen kiezen.

Bitcoin verkopen Bitvavo

Mocht je niet alles willen verkopen, dan kan dat dus ook. Vervolgens zal je weer euro’s op je account krijgen als je de transactie hebt afgerond. Dit kan je dan weer investeren in een andere cryptomunt, maar je kan ook kiezen om te gaan genieten van je rendement en het geld op te nemen.

Hoe kan ik geld opnemen na het verkopen van Bitcoin?

Nu ben je op de hoogte van hoe je cryptomunten kunt verkopen bij Bitvavo, maar wat moet je doen als je het geld weer op je bankrekening wilt hebben staan? Ook dit is erg eenvoudig om voor elkaar te krijgen. Hieronder kan je weer een duidelijk stappenplan vinden hoe je dit moet doen.

Stap 1: ga naar dashboard

De eerste stap voor het opnemen van geld, is navigeren naar je dashboard. Daar kan je klikken op ‘tegoed opnemen’. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om in te vullen hoeveel tegoed je op wilt nemen. Om de transactie af te ronden, klik je op ‘doorgaan’.

Bitcoin tegoed opnemen Bitvavo

Stap 2: wachten op je geld

Eigenlijk ben je nu al klaar. Je kunt nog maar één ding doen en dat is afwachten tot het geld op je bankrekening staat. Bitvavo is normaal gesproken vrij snel met het uitbetalen, maar het kan tot 2 werkdagen duren.

Tips bij het verkopen van Bitcoin

Om je zo goed mogelijk te helpen, wil ik graag nog een aantal tips met je delen. Deze kan jij hieronder vinden.

Houd analyses in de gaten

Om goed op de hoogte te blijven van gerichte voorspellingen rondom een koers, is het van belang dat jij de analyses van deze koers in de gaten houdt. Je kan ook zelf analyses maken, maar als je hier niet veel verstand van hebt, is het beter om de analyses van experts goed door te lezen. Op die manier krijg je indicaties over wat de koers waarschijnlijk zal gaan doen en kan jij hier op inspelen.

Bitcoin analyse verkopen

Laat je niet door emoties leiden

Het kan niet vaak genoeg worden herhaal: laat je niet leiden door emoties. Dit is namelijk vaak de reden dat beginnende investeerders de mist in gaan. Vaak wordt er in paniek verkocht bijvoorbeeld omdat er een dalende lijn zit in de koers. Vaak weten ze niet dat de koers zich later waarschijnlijk ook weer zal herstellen. Dit soort ‘panic selling’ is vaak alleen maar extra nadelig.

Verkoop gedeeltelijk

Op de markt is het erg lastig om perfect te timen. Het is daarom aan te raden om steeds gedeeltelijk te verkopen. Op die manier kan je een soortgelijk effect creëren als bij de kostprijsberekening. Wanneer je in kleine porties verkoopt, kan je waarschijnlijk meer profiteren als de koers stijgt.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel waarin uit is gelegd hoe je Bitcoin kunt verkopen. Je hebt een stappenplan kunnen lezen over zowel het verkopen van de cryptomunt, als het opnemen van je geld. Ook heb je kunnen lezen waar je Bitcoin kunt verkopen en wanneer het beste moment is om dit te doen. Tenslotte heb je ook nog enkele tips gekregen omtrent het verkopen van Bitcoin.

Ik hoop dat dit artikel informatief was en dat jij hebt kunnen vinden waar je naar op zoek bent. Uiteraard hoop ik je weer terug te zien bij een volgend artikel!

  • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen