Wat is een swing trade?

De wereld van crypto zit bomvol met ingewikkelde termen. Zoals je gewend bent, gaan we ook in dit kennisbank artikel weer een term behandelen. In dit artikel staat de volgende vraag centraal: wat is een swing trade?

Wat is een swing trade?

Eigenlijk is het heel simpel: bij een swing trade gaat een belegger op zoek naar trends in bepaalde koersen van cryptomunten. Vervolgens worden de cryptomunten korte tijd in bezit gehouden, om te profiteren van een bepaalde koersbeweging.

Vrijwel altijd wordt er gebruik gemaakt van een stop loss order. Dit is dat een transactie automatisch wordt uitgevoerd wanneer de koers een bepaald punt bereikt. Op die manier kan je instellen dat je de cryptomunten verkoopt als deze een bepaald punt bereikt. Zo kan je de verliezen beperken.

Kan ik ook swing traden?

In principe kan iedereen aan de slag met swing trade. Let er hierbij wel op dat het belangrijk is dat je beschikt over kennis over technische analyses. Dit is niet zomaar voor iedereen te doen, dus voor mensen met ervaring in handelen is het een stuk makkelijker om te swingtraden.

Gelukkig kan je ook de technische analyses ergens anders vandaan halen, bijvoorbeeld met crypto signals. Je ontvangt dan signalen over de verwachte ontwikkelingen van een koers, afkomstig van experts. Hierop kan je jouw investeringen waarderen.

Voordelen van swing trade

Bij swing traden heb je te maken met een aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat je te maken hebt met duidelijke limieten. Ook bepaal je jouw eigen stop loss limiet. Verder kost het minder tijd dan daytraden en wordt de kans op het maken van winst gemaximaliseerd op korte termijn, door een groot deel van marktveranderingen te benutten.

Starten met swing traden?

Nu je weet wat swing traden is, kan ik goed begrijpen dat je daarmee wilt beginnen.

Het swing traden van crypto is erg eenvoudig en doe je via een crypto exchange. Dit is een handelsplatform voor crypto.

Voor het traden van crypto raden wij twee exchanges aan, bij beide kan je een gratis account aanmaken.

De eerste exchange die wij aanraden is Bitvavo, dit is de grootste en veiligste exchange in Nederland. Het crypto traden kan erg eenvoudig via de geavanceerde functies binnen het Bitvavo platform.

Je kan jezelf hieronder gratis aanmelden en je krijgt dan €1000 welkomstbonus cadeau!

Gratis aanmelden bij Bitvavo

De tweede exchange die wij kunnen aanraden is Bybit. Dit platform biedt naast een groot aanbod aan cryptomunten, nog veel meer voordelen. Zo is het ook mogelijk om in derivaten/futures te handelen bij Bybit, en kan je gebruikmaken van leverage (hefboom werking).

Meld je hieronder gratis aan en krijg tot $4050 bonussen bij Bybit:

Gratis aanmelden bij Bybit

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen