Swing trade

Swing trade, heb jij het al geprobeerd? De wereld van crypto blijft zich maar ontwikkelen en inmiddels reikt het al tot ongekende hoogtes. Het einde is ook nog lang niet in zicht en daardoor zijn er steeds meer investeerders die geld stoppen in cryptoprojecten. Zoals je gewend bent, gaan we het in dit blogbericht ook weer hebben over een onderwerp binnen crypto. In dit artikel staat swing trade dus centraal. We gaan het hebben over wat het is, hoe jij het kan uitvoeren en we gaan kijken naar de voor- en nadelen.

Wat is swing trade?

Je denkt misschien: niet weer zo’n ingewikkelde crypto term. Gelukkig kan ik je dan geruststellen. Swing trade is weer een voorbeeld van een term dat lastiger lijkt dan dat het eigenlijk is.

Voor een crypto swing trader is eigenlijk de technische analyse leidend. Het doel van swing trade is om te investeren in aandelen waar flinke koersbewegingen worden verwacht. De strategie hierachter is dat de investeerders de gekochte cryptomunten slechts korte tijd in bezit houden. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken.

De hoop is dus dat ze gebruik kunnen maken en slim in kunnen spelen op veranderingen in de koers die zich op korte termijn voordoen. Dit is zeker niet eenvoudig om correct uit te voeren en daarom zal hieronder worden uitgelegd hoe jij kan proberen succesvol een crypto swing trader te worden.

In het kort is swing traden dus een tactiek waarmee jij je richt op crypto short term trading.

Hoe kan ik een swing trader crypto worden?

Wanneer je aan de slag gaat met swing trading, investeer je niet zomaar op goed geluk. Je hebt natuurlijk wel ergens houvast nodig, om toch enige zekerheid in te bouwen bij je investeringen.

Er is niet per sé één goede strategie, je kan het op meerder manieren uitvoeren. Daarnaast verschilt het hoe lang je jouw aangekochte cryptomunten in bezit houdt.

Wat in ieder geval wel belangrijk is, is dat je kennis hebt van technische analyses. Deze kennis is niet zomaar te verkrijgen. Je handelt namelijk op basis van deze analyses. Later in het artikel ontdek je een manier hoe jij alsnog een crypto swing trader kan worden, zonder dat je veel technische kennis hebt.

Heb je de beschikking over technische analyses, kan je gerichte keuzes maken en gewoon handelen op een exchange. De gekochte cryptomunten verkoop je weer na een korte periode.

swing trade

3 tips voor swing traden

Short term trading in crypto komt natuurlijk niet zonder risico’s. Het kan zijn dat de koers onverwachte bewegingen maakt, waardoor je (een deel van) jouw inleg verliest. Om het risico wat te beperken, volgen hieronder 3 tips die jou helpen bij het short term crypto traden.

Bitcoin stop loss

De eerste tip is een hele belangrijke. Stel je wilt aan de slag met crypto short term trading, bestaat de kans dat je verliezen gaat maken, bijvoorbeeld door een verkeerde inschatting.

Kan gebeuren natuurlijk, maar probeer het verlies zoveel mogelijk te beperken. Stel je gaat swing traden met Bitcoin en je ziet dat de koers niet stijgt, maar daalt. Je wilt ervoor zorgen dat je niet nog meer verlies maakt. In dat geval kan je de volgende keer een Bitcoin stop loss order doen. Dit houdt in dat een transactie wordt uitgevoerd op het moment dat de koers een bepaald punt bereikt. Dit punt is vooraf vastgesteld.

Stel dus dat je voor 100 euro Bitcoin koopt en je wilt niet te veel verliezen als de koers daalt. Dan kan je het bedrag vooraf afstellen op 80 euro. Als de waarde van je assets dit bedrag bereiken, worden je bitcoins automatisch verkocht.

Crypto signals

Wil je nog wat meer zekerheid inbouwen in je investering? Dan kan je gebruikmaken van crypto signals. Dit zijn signalen over de verwachte ontwikkelingen van een koers, afkomstig uit analyses door experts. Op die manier hoef jij zelf dus niet veel ingewikkelde technische analyses te maken, maar kan je handelen op basis van deze signalen.

Op sommige exchanges zijn er al crypto signals aanwezig en zijn gratis om te gebruiken, bijvoorbeeld op Bitvavo. Echter kan je er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten bij een aanbieder. Je krijgt dan bijvoorbeeld gewoon meldingen op je telefoon over bepaalde signalen en je kan signals aanvragen over een bepaalde koers. Het is in ieder geval een erg handig hulpmiddel om zekerder te kunnen investeren.

Handel niet te impulsief

Bij handelen in crypto is het altijd belangrijk om je hoofd erbij te houden. Mensen laten zich te vaak leiden door emoties, wat leidt tot verkeerde beslissingen. Een voorbeeld hiervan is paniekverkopen. Wanneer mensen een dalende koers zien, kan een impulsieve reactie zijn om direct te verkopen. Vaak blijkt dit de verkeerde keuze en heeft dit alleen maar een extra negatief effect op de koers. Gelukkig hoef jij je hier geen zorgen om te maken als je gebruikmaakt van Bitcoin stop loss orders.

Het punt blijft: houdt je hoofd koel. Wees niet teleurgesteld als je een keer je inleg verliest en ga dit zeker niet proberen te compenseren door de volgende keer nog meer risico te nemen.

Waar kan ik swing trade uitvoeren?

Om swing trade uit te kunnen voeren, moet je gebruikmaken van een platform waar je cryptomunten kunt kopen. Dat is dus op een exchange of bij een broker. Hieronder lees je een stappenplan hoe je kunt beginnen met short term crypto traden op Bitvavo.

Zo ga je van start

Ga je aan de slag met swing trade op Bitvavo, ga je eerst naar de website toe. Hier klik je op ‘aanmelden’ en vervolgens vul je jouw persoonlijke gegevens in. Let er goed op dat deze gegevens juist zijn.

Vervolgens rond je jouw registratie af en volg je enkele verificatiestappen. Dit is nodig om zo veilig mogelijk crypto te kunnen handelen.


Nu is je account gereed voor gebruik en kun je geld gaan storten. Spreek van tevoren een bedrag af met jezelf waar jij je comfortabel bij voelt. Ben je een beginner, is het aan te raden om te beginnen met een klein bedrag. Zo kan je eerst wat ervaring op doen zonder al te veel risico te nemen. Geld storten kan bij Bitvavo eenvoudig met iDEAL.

Je hebt geld gestort. Dan is het nu zaak dat je gaat kijken naar mogelijkheden om in te investeren. Houd hierbij rekening met de gegeven tips in dit artikel. Maak zelf ook een aantal analyses en kies de cryptomunt om mee te shorttraden.

Na het kopen van de cryptomunt houd je deze voor korte tijd in je bezit en verkoop je het wanneer de koers een kleine stijging laat zien en je tevreden bent met de behaalde winst.

Bitcoin swing trade

Voor- en nadelen van swing trade

Inmiddels heb je al een hele hoop informatie gelezen over swing trade en hoe je een swing trader in crypto kunt worden. Twijfel je nog? Dan kan je hieronder een overzicht vinden van de voor- en nadelen.

Voordelen

Laten we beginnen met kijken naar de voordelen.

Het eerste voordeel van swing trade is dat je van tevoren te maken hebt met duidelijke limieten. Jij als trader bepaalt namelijk wanneer jij een positie inneemt. Ook bepaal je de stop loss om zo je verliezen te beperken.

Een ander voordeel is dat het minder tijdsintensief is dan daytraden. Hier ben je echt de gehele dag mee bezig en hoop je een beetje winst te maken. Swing trade kan je ook uitvoeren wanneer je wat minder tijd hebt.

Tenslotte wordt de kans op het maken van winst gemaximaliseerd op korte termijn, door een groot deel van marktveranderingen te benutten.

Nadelen

Waar er voordelen zijn, zijn er helaas ook bijna altijd wel nadelen te vinden. Zo ook in het geval van swing trade met crypto. Deze kan je hieronder vinden.

Voor het uitvoeren van crypto short term trading, is er wel kennis nodig over hoe je een technische analyse maakt. Dit is niet iedere belegger gegeven. Daarom heb je de optie om een cursus te volgen, maar je kan er ook voor kiezen om de crypto signals jou te laten helpen.

Een ander nadeel is de grote onvoorspelbaarheid van de cryptokoersen. De voorspellingen kunnen nog wel zo positief zijn, maar er is maar een kleine factor nodig of de koers zet een daling in. Je kan er in ieder geval nooit zeker van zijn dat je investering zich uitbetaald.

Conclusie

Inmiddels heb je het einde weer bereikt van dit artikel over swing trade. Je hebt gezien dat dit een manier van crypto short term trading is. Als het goed is ben je nu goed op de hoogte van deze manier van traden en weet je hoe ook jij kan beginnen als swing trader in crypto.

Houd rekening met de tips gegeven in dit artikel en je zult zien dat je makkelijker succes behaalt. Hopelijk heb je weer iets aan dit artikel gehad en dan zie ik je graag terug bij het volgende blogbericht!

  • Hoe koop ik crypto?

    Ik koop crypto via Bitvavo. Dit is de grootste crypto exchange van Nederland. Via Bitvavo koop, verkoop en bewaar ik mijn cryptomunten. Je hebt bij Bitvavo een aanbod van 177 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum. Ook crypto kopen? Dan raad ik Bitvavo zeker aan. 


  • Benieuwd naar mijn algehele ervaringen met Bitvavo + een uitleg hoe te beginnen met crypto? Lees dan hier mijn Bitvavo review. 
Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen