Hoe crypto traden?

Het traden met crypto kan jou een leuk zakcentje opleveren. Echter is het dan wel van belang dat jij het op de juiste manier aanpakt, anders heb je namelijk de kans dat jij (een deel van) jouw inleg verliest. Dat wil je natuurlijk niet! Dit artikel kan je helpen om dit te voorkomen. We gaan onder andere een blik werpen op hoe cryptomunten werken, hoe jij kan gaan traden en ontdek je enkele tips, waarmee jij de rendementen die jij haalt uit je investeringen kunt maximaliseren!

Hoe werken cryptomunten?

De afgelopen jaren hebben cryptomunten rap terrein gewonnen. Maar wat met jij je eigenlijk voorstellen bij crypto, en hoe werkt het precies?

De essentie van cryptomunten is heel erg simpel. Je kan het zien als een soort digitaal betaalmiddel en een alternatief voor de valuta zoals we die kennen. Denk dan aan de euro of de dollar bijvoorbeeld.

Bitcoin crypto

Cryptomunten verschillen ook van deze valuta omdat ze gedecentraliseerd zijn. Dat wil zeggen dat er geen tussenkomst van een derde partij, zoals een bank, nodig is bij een transactie. Je geniet dus een grote mate van vrijheid bij cryptomunten.

Cryptocurrencies draaien op blockchainnetwerken. Dit soort netwerken kan je zien als een soort grote openbare database. Iedere computer die is aangesloten op het netwerk, bewaart een kopie hiervan. Hierdoor vallen frauduleuze transacties direct op. Door de blockchain worden transacties met crypto over het algemeen als veilig gezien.

Hoe kan ik crypto traden?

Laten we nu eens gaan kijken hoe ook jij kunt gaan traden met cryptomunten. Hiermee beginnen is makkelijker dan je denkt en je bent al binnen een paar stappen klaar om te gaan traden.

Het is ten eerste van belang om een account te maken bij een exchange. Dit is een platform waarop je verschillende cryptomunten kunt kopen, verkopen en bewaren. Er zijn hiervoor vele opties, maar in dit stappenplan houden we Bitvavo aan. Echter zullen de stappen voor andere exchanges, zoals Coinmerce vrijwel identiek zijn.

Bitvavo website

Navigeer naar de website van Bitvavo en klik daar op ‘registreren’. Vervolgens vul je persoonlijke gegevens in. Zorg ervoor dat deze kloppen en maak het account aan.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Je account is gemaakt, maar nog niet helemaal gereed voor gebruik. Je dient het account namelijk nog te verifiëren. Op deze manier probeert Bitvavo het platform zo veilig mogelijk te houden. Deze stappen zullen zich vanzelf wijzen, maar je moet bijvoorbeeld denken aan het uploaden van een geldig identiteitsbewijs.

Je account is nu geverifieerd en je kan cryptomunten gaan kopen. Echter is het dan wel eerst zaak om je balans op te waarderen met euro’s. Dit kan bij Bitvavo eenvoudig met iDEAL.

Heb je geld gestort? Dan kan je dit gebruiken om cryptomunten aan te gaan schaffen. Navigeer naar het aanbod van Bitvavo en kies een munt om in te gaan investeren. Selecteer de gewenste cryptomunt en vul het bedrag in dat je wilt gaan investeren. Rond vervolgens de aankoop af.

De munten zullen terechtkomen in je Bitvavo wallet. Het is nu zaak om te wachten op een geschikt verkoopmoment. Dit geschikte moment kan verschillen. De koersen zijn namelijk erg volatiel en er zijn verschillende manieren van traden. Daar zal je later in dit artikel ook nog over gaan lezen.

Manieren van traden

Wanneer je gaat handelen in cryptomunten, zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Het is dan ook belangrijk dat je een manier kiest die bij jou past. Hieronder kan je enkele manieren vinden van het handelen in crypto.

HODL

Wanneer jij vertrouwen hebt in een bepaalde cryptomunt, kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van HODL. Dit is een afkorting die staat voor Hold On for Dear Life. Zoals de term eigenlijk al zegt, is dit een manier van investeren voor de lange termijn. Je houdt de munten voor een langere tijd in je wallet en laat deze hier ook staan wanneer de koers zich negatief ontwikkelt.

DCA

De DCA-methode is een populaire manier van trading en wordt dan ook veel gebruikt door handelaren. De methode houdt in dat je om de zoveel tijd een vast bedrag aan activa koopt. Voorbeeld: iedere eerste maandag van de maand koop je 0.01 Bitcoin.

Je laat in principe dus de koers een beetje los. Ongeacht de koers, je blijft investeren op dat vaste moment. Het voordeel hiervan is dat er vrijwel altijd wel een gunstig moment bij zit.

Daytraden

Wanneer je voor de kortere termijn wilt investeren in crypto, is daytraden wellicht iets voor jou. Let er wel op dat deze manier veel tijd in beslag kan nemen. Zorg dus voor de nodige toewijding.

Bij daytraden gaat het om het kopen en verkopen van financiële instrumenten op één dag. Op dezelfde dag koop en verkoop je dus meerdere waarden. Het gaat erom dat je profiteert van kleine koersbewegingen.

Deze manier kan voor beginners lastig zijn, dus het is aan te raden om niet direct zonder ervaring te gaan daytraden.

Swingtraden

Ook swing trading is een populaire manier om op de kortere termijn geld te verdienen met cryptomunten. Het is een vorm van daytrading en ook een swing trader probeert te profiteren van kleine bewegingen van de koers.

Bitcoin trading

Binnen het swingtraden bestaan er meerdere manieren De populairste manier is echter om cryptomunten te kopen wanneer de desbetreffende prijzen laag zijn, en te verkopen bij een kleine stijging.

Timing is bij deze manier erg belangrijk. Een foutje is snel gemaakt en dus is het belangrijk om erg secuur te werk te gaan.

Waarom traden in crypto?

Cryptomunten zijn tegenwoordig een erg populaire manier van investeren. Echter bestaan er zo veel opties. Zo kan je bijvoorbeeld investeren in vastgoed, edelmetalen, aandelen en zelfs Pokémon kaarten. Dat brengt ons bij de vraag: waarom zou je juist moeten investeren in cryptomunten? Hiervoor vind je hieronder enkele redenen.

  • Door de grote volatiliteit van de koersen kan je in een relatief korte periode veel rendement verdienen.
  • De verwachting is dat cryptomunten een steeds grotere rol gaan spelen in onze samenleving. Een investering in crypto is daarmee automatisch een investering in de toekomst.
  • De cryptomarkt is 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend. Je kan dus op ieder moment cryptomunten kopen en verkopen.
  • Met het handelen in cryptomunten geniet je een hoge mate van privacy.

Tips bij het traden van crypto

Lang niet iedereen is zo succesvol met het traden in cryptomunten. Zo worden er vaak de verkeerde beslissingen genomen, terwijl dit ook eenvoudig te voorkomen is. Om die reden kan je hieronder enkele belangrijke tips vinden.

Investeer in kennis

In de wereld van crypto trading gebeurt het heel veel dat er onnodige fouten worden gemaakt. Dit komt vaak door een gebrek aan kennis. Dat is jammer, want hierdoor worden leuke rendementen misgelopen. Het is daarom verstandig om voordat je begint een cursus te volgen.

Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de crypto & trading academy van Madelon Vos. Hier leer je van A tot Z hoe jij succesvol kan handelen in cryptomunten en kan je de nodige begeleiding krijgen. Erg handig voor de beginnende trader!

Word lid van een community

Het lid worden van een community kan ook enorm helpen met succesvoller worden in de cryptowereld. Bij een community zit je in een groep met mensen met dezelfde interesses. In het geval van crypto kan je denken aan de MoneyTalks community.

Hierin kan je niet alleen met elkaar praten en elkaar motiveren, maar je kan ook advies ontvangen van experts over trades. Je kan hier zeker even een kijkje nemen en de grote toegevoegde waarde zelf ondervinden.

Stel crypto signals in

Tenslotte kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van crypto signals. Dit zijn signalen die je ontvangt van experts over een bepaalde koers.

Zo zijn de crypto signalen van Corné Marchand erg waardevol en kunnen jou helpen om enorme rendementen te verdienen. Wanneer je besluit om hier gebruik van te maken, kom je in een groep op Discord. Hierin worden de signalen gedeeld. Deze kan jij vervolgens overnemen en meeprofiteren van de stijgende koersen, zonder ervaring of kennis te hebben!

Echter kan deze crypto signalen groep veel meer bieden dan enkel de signals. Ben je benieuwd wat? Neem dan zeker even een kijkje.

Conclusie

Inmiddels ben je alweer aan het einde gekomen van dit artikel. Hierin hebben we uitgebreid gekeken hoe je kunt tarden in crypto.

Als het goed is ben je nu op de hoogte van wat cryptomunten precies zijn en hoe jij er geld aan kan verdienen. Ook heb je enkele tips kunnen lezen die het geld verdienen makkelijker maken.

Hopelijk is dit artikel nuttig voor je geweest en heb jij kunnen vinden waar je naar op zoek was. Bedankt voor het lezen en ik hoop je weer terug te zien bij het volgende artikel!

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen