Crypto trading bot

Investeren in crypto is de afgelopen tijd een ‘hot topic’. Dat wil niet alleen zeggen dat het onder de aandacht ligt, maar velen er ook actief mee bezig gaan in de hoop een graantje mee te pikken. Toch zullen velen er ook achter komen dat het makkelijker lijkt dan dat het daadwerkelijk is. Daarom is het goed om te weten dat er manieren zijn om meer zekerheid in te bouwen in je investeringen in cryptomunten. Een mogelijkheid die je hebt is bijvoorbeeld een crypto trading bot. Wat dit is, hoe dit werkt en meer ontdek je in dit artikel, dus laten we maar weer snel van start gaan.

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is eigenlijk hetzelfde als een reguliere trading bot; dit bestond namelijk al. Nu heb je dit dus ook voor het handelen in cryptomunten.

Een trading bot is een computerprogramma die bepaalde indicatoren gebruikt om trends te kunnen herkennen in een bepaalde koers. Op basis van deze indicatoren zal het computerprogramma transacties uitvoeren als de koers een bepaald punt bereikt. Deze indicatoren kan jijzelf instellen. De trading bot handelt dus volgens jouw eigen strategie; je hoeft je dus geen zorgen te maken over de beslissingen die worden genomen. Ook staat het programma rechtstreeks in contact met de exchange waarop jij handelt, bijvoorbeeld Bitvavo.

btc trading bot

Voor- en nadelen van een trading bot

Inmiddels ben je dus op de hoogte van wat een btc trading bot is. Wanneer je leert over iets, is het natuurlijk ook altijd goed om te kijken naar de voor- en nadelen. Oftewel: what’s in it for me? Is het überhaupt wel een goed idee om een crypto trading bot te gebruiken?

Voordelen

Besluit jij om gebruik te maken van een crypto trading bot, dan zul je al snel te maken krijgen met een aantal grote voordelen die jou het handelen in cryptomunten een stuk makkelijker zullen maken. Wat de voordelen ervan precies zijn, kan je hieronder ontdekken.

Het eerste voordeel van een trading bot, is dat ze transacties uit kunnen voeren zonder enige emoties. Een belegger, vooral een beginnende, wil deze fout wel eens maken waardoor er meestal geld wordt verloren. Twijfelachtige beslissingen zijn bij een bot vrijwel uitgesloten.

Een ander groot voordeel van een dergelijke bot die het waard is om te benoemen, is het feit dat het enorm efficiënt is. Een mens heeft namelijk minder capaciteit dan een geautomatiseerde bot en dus minder vermogen om data te verwerken.

Niet alleen wordt het handelen dankzij een trading bot efficiënter, maar ook een stuk sneller. De bot werkt namelijk 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat je een mogelijkheid om te investeren mist terwijl jij ligt te slapen.

Nadelen

Hoewel een trading bot je dus een arsenaal aan voordelen kan bieden, zijn er toch ook een aantal nadelen waar je ook zeker rekening mee dient te houden. De nadelen kan je hieronder vinden.

Het eerste nadeel is dat het zo kan zijn dat je een verkeerde strategie hanteert en deze doorgeeft aan de bot. Dan worden er dus een reeks aan slechte beslissingen genomen en is het dus niet winstgevend.

Daarnaast is de cryptomarkt enorm volatiel. Dat wil zeggen dat er door een kleine factor al een grote verandering kan plaatsvinden; denk bijvoorbeeld aan een tweet van Elon Musk. Zo’n minimale factor kan al een aardverschuiving veroorzaken bij een koers. Een crypto bot houdt met dit soort factoren uit het echte leven geen rekening; hierdoor kan je enorme kansen missen. Tenslotte is het een risico dat jouw trading bot wordt gehackt. Daarnaast zijn er ook kwaadwillende aanbieders van trading bots. Hier moet je dus heel erg goed mee oppassen. Deze aanbieders kunnen namelijk je hele wallet leeghalen wanneer ze de toegang hebben gekregen tot jouw gegevens.

Kosten van een crypto trading bot

Hoewel de kans dus groot is dat je een aardige winst gaat maken met de juiste strategie met jouw trading bot, komt het wel tegen een bepaalde prijs. De beste trading bots brengen namelijk ook gewoon kosten met zich mee. Natuurlijk zullen er ook gratis trading bots beschikbaar zijn, maar hier heb je dan vaak minder mogelijkheden, of de aanbieder is niet te vertrouwen.

Hoe hoog de kosten van een bot voor crypto trading precies liggen, is afhankelijk van de desbetreffende bot. Hieronder zul je kennis maken met enkele trading bots, die op dit moment enorm goed werk leveren. Hierbij zullen ook de kosten worden genoemd. Maak je gebruik van de strategie, wegen de kosten echter niet op tegen de winsten.

Wat is de beste crypto trading bot?

Inmiddels heb je al redelijk wat info gekregen over een trading bot. Wil jij ook gebruik gaan maken hiervan? Dan is het niet meer dan logisch om even een blik te werpen op wat nu precies de beste crypto trading bot is. De keuze is namelijk relatief groot, waardoor er automatisch twijfels zullen ontstaan bij de vraag wat is de beste crypto trading bot?

De eerste btc trading bot waar we een blik op gaan werpen is Gunbot. Deze bot kent inmiddels al vele gebruikers, en dat is niet zo gek. Wil je gebruik gaan maken van deze bot, dan komt het met een aantal vooraf ingebouwde handelsstrategieën. Hier kan je dan als beginnende gebruiker uit kiezen. Toch ben je niet beperkt hiertoe, omdat je deze ook gewoon aan kunt passen naar eigen voorkeuren. Voor deze bot betaal je geen maandbedrag, maar een bepaald bedrag voor een bepaalde editie. De prijs kan daarom variëren van 0,1 Bitcoin tot 0,25 Bitcoin. Dit kan best prijzig zijn, maar je krijgt er wel lifetime access voor terug.

Een andere bekende crypto trading bot is Cryptohopper. Mocht je gebruikmaken van Bitvavo is dit waarschijnlijk je beste optie. Er is een gratis versie van Cryptohopper, maar als je maximaal wilt profiteren van de voordelen van een bot is het aan te raden om te kiezen voor de betaalde versie. Hiervoor betaal je dan 19 dollar per maand.

crypto trading bot

Hoe een crypto bot gebruiken?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe gebruik je nu zo’n trading bot? Dat is erg eenvoudig. Hieronder kan je duidelijk vinden hoe je van start kunt gaan met handelen in crypto met behulp van een trading bot.

Eerst kies je natuurlijk een crypto trading bot die je gaat gebruiken. Daarna kan je eigenlijk direct aan de slag als je alle installaties hebt voltooid. Een trading bot bestaat vaak uit 3 delen.

Het eerste deel is de generator; deze maakt voorspellingen over de koers en bepaalt op basis daarvan of het verstandig is om te kopen of verkopen.

Het tweede deel is de risico analyse. Deze sluit aan op de generator. Dit bepaalt namelijk hoe risicovol de voorspellingen over de koers zijn van de generator. In dit deel wordt bepaald hoeveel cryptomunten worden gekocht of verkocht.

Het derde deel is het uitvoerende deel. Deze bepaalt op welk moment crypto wordt gekocht en verkocht en voert vervolgens de transactie uit.

Het instellen van een bot is over het algemeen erg makkelijk. Je zult meestal wel een uitgebreide uitleg vinden op de website van de aanbieder. Echter is het in de basis heel simpel: jij stelt indicatoren in die een strategie bepalen en op basis hiervan worden transacties gedaan.

Andere manieren om meer zekerheid in te bouwen

Het gebruik van een crypto trading bot is natuurlijk niet de enige manier waarop jij meer zekerheid in kunt bouwen in je investeringen in crypto. Ben je toch wat sceptisch over zo’n bot? Dan lees je hieronder andere tips voor meer zekerheid.

Een goede manier voor wat meer zekerheid zijn crypto signals. Dit zijn signalen die jij ontvangt over de ontwikkelingen van een bepaalde koers. Sommige exchanges maken hier sowieso al gebruik van, maar deze zijn vaak niet zo uitgebreid. Daarvoor kan je beter betaalde crypto signals kiezen. Je hoeft dan niet de hele dag achter je scherm te zitten om analyses te maken, maar ontvangt gewoon crypto signals als meldingen op je telefoon, computer of tablet.

Ook kan je ervoor kiezen om wat bij te leren, zodat je van je eigen kennis uit kunt gaan bij het maken van crypto investeringen. Bijleren kan bijvoorbeeld eenvoudig in de vorm van een boek, maar ook het volgen van een cursus is vaak effectief.

Conclusie

Je hebt het einde bereikt van dit artikel over crypto trading bots. Als het goed is ben jij nu op de hoogte van wat dit is en hoe het voordelig voor jou kan zijn. Ook weet je hoe je het kunt gebruiken. Hopelijk is dit artikel weer informatief geweest en heb jij weer wat bij kunnen leren. Ik hoop je terug te zien bij het volgende blogbericht!

  • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen