Waar kan je het beste in investeren?
21 augustus 2022 

Waar kan je het beste in investeren?

We zullen allemaal wel eens van de term ‘investeren’ hebben gehoord. Dit is namelijk iets wat mensen al jaren doen. Voor velen is dit een manier om later een leuk extra zakcentje te verdienen. Toch is het iets lastiger dan dat je denkt. Waar ga je namelijk in investeren? De keuze is immers enorm. Tegenwoordig is het investeren in cryptomunten zeer populair en daar gaan we ons in dit artikel dan ook op focussen. We zullen een blik gaan werpen op onder andere wat investeren precies is, waarom je zou investeren, en bovenal op de vraag die in dit artikel centraal staat: waar kan je het beste in investeren? Zo ontdek je waar de meeste mogelijkheden liggen. Laten we dus snel beginnen!

Wat is investeren?

Laten we eerst even een korte blik werpen op wat investeren nu eigenlijk precies is. Lijkt me wel zo handig, want het is wel nodig om te weten om het artikel goed te kunnen begrijpen. Wat we onder investeren verstaan, kan je hieronder lezen.

De definitie van investeren luidt als volgt: een opoffering in geld, tijd of mankracht (personeel) ten behoeve van een doel dat pas op lange termijn wordt behaald. Wanneer mensen investeren, is dit vaak met als doel om meer te halen uit je geld. Er wordt iets gekocht, met de hoop dat het in de toekomst meer waard is geworden. Tegenwoordig is het investeren in cryptomunten erg populair, omdat het hierbij mogelijk is om in een korte tijd veel rendement te behalen. Daarover ga je in dit artikel nog meer lezen.


Waarom investeren?

Er zijn al veel mensen die investeren, maar wat is de reden dat zovelen dat doen? Dat is erg simpel, want investeren kan voor jou een aantal grote voordelen opleveren. Wat deze zijn, kan je hieronder lezen.

  • Investeren in cryptomunten is tegenwoordig erg populair en dit is niet zonder reden. Wanneer jij investeert in een cryptomunt, heb je de kans om in zeer korte tijd een groot rendement te behalen. Het is geen uitzondering wanneer jouw investering zich in een week verdubbelt bijvoorbeeld.
  • Met investeren heb jij de mogelijkheid om een passief inkomen te verwerven. Dat wil zeggen dat je geld kan verdienen zonder hier veel voor te hoeven doen.
  • Hoewel sparen minder risico vormt, levert investeren over het algemeen een stuk meer op. Om die reden kiezen steeds meer mensen voor deze optie.

Waar kan ik het beste in investeren?

Als het gaat om investeren, heb je altijd een beetje geluk nodig. Het is namelijk geen uitgemaakte zaak dat je altijd een leuk rendement behaalt en in het geval van crypto zeker niet. Dat geeft je des te meer reden om van tevoren even onderzoek te doen naar waar je precies in gaat investeren. Op die manier bouw je meer zekerheid in je investering. Hieronder gaan we kijken naar enkele opties waarmee je normaal gesproken de grootste kans hebt op het behalen van een leuk rendement.

Het investeren in aandelen is misschien wel de meest bekende vorm van investeren. Je kunt dan voor een deel mede-eigenaar worden van een bedrijf en meeprofiteren van de gemaakte winst en ook zeggenschap krijgen. Dit is iets wat investeerders al jaren doen. Als het bedrijf goed loopt, profiteer jij hier ook van en zal je na verloop van tijd je investering zien uitbetalen.

Rendementen met investeringen

Verder is het investeren in vastgoed ook nog altijd populair. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd, omdat hier meestal een groot startbudget voor nodig is. Wel is gebleken dat het investeren in vastgoed vaak winstgevend is en daarom is het voor degenen die het kunnen een interessante optie.

Dan hebben we natuurlijk ook nog het investeren in cryptomunten. De kans is erg groot dat je daar de afgelopen jaren wel eens wat over hebt gelezen. Er komen namelijk vaak succesverhalen voorbij van mensen die claimen enorm veel geld te hebben verdiend met crypto-investeringen. Maar is dit realistisch? Ja en nee. Het is zeker mogelijk om veel geld te verdienen in de wereld van crypto. Echter, er wordt vaak niet vermeld dat je ook flink verlies kan lijden en dat de winst op korte termijn vaak lager is dan gehoopt. Toch is dit een erg populaire manier van investeren en ook zeker aan te raden. Je kunt namelijk al met een klein bedrag beginnen en met een beetje geluk haal je daar een leuk rendement op.

In welke crypto investeren?

We hebben hierboven gekeken naar enkele interessante opties om in te investeren. We richten ons echter voornamelijk op cryptomunten. Starten met investeren in de cryptowereld kan lastig zijn, omdat er gewoon enorm veel keuze is. Daarnaast zijn niet alle cryptomunten even veelbelovend als de ander. Daarom zullen we hieronder gaan kijken naar een aantal interessante cryptomunten waarin jij nu kunt gaan investeren.

Bitcoin

De eerste interessante cryptomunt is Bitcoin. Deze kent vrijwel iedereen wel. De munt wordt namelijk gezien als de grondlegger van de cryptomunten. De introductie ervan bleek namelijk het startschot voor een stormachtige ontwikkeling van de cryptowereld. Het is dan ook geen verrassing dat de munt nog altijd de grootste is en verreweg de hoogste waarde heeft. Maar is het plafond dan niet al een keer bereikt? Als we de experts mogen geloven niet. Zij voorspellen namelijk dat de waarde van Bitcoin nog wel een paar keer over de kop zou kunnen gaan, mede door trends uit het verleden. Daarin is namelijk te zien dat na een mindere periode, er steeds weer een nieuw hoogtepunt wordt bereikt. Dit maakt Bitcoin nog altijd een goede investeringsoptie.


Ethereum

We gaan verder met de volgende cryptomunt: Ethereum. De kans bestaat dat jij ook wel eens van deze cryptomunt hebt gehoord. Het hele Ethereum-netwerk is namelijk erg belangrijk voor de cryptowereld. De blockchain van Ethereum zorgt er namelijk voor dat veel cryptoprojecten ondersteund kunnen worden. Mede daardoor is het op dit moment de op één na duurste cryptomunt. De experts voorspellen voor de toekomst dat de koers van Ethereum nog flink zal stijgen en daarom geldt dit ook als een interessante optie.

Cardano

De cryptomunt Cardano is misschien een wat minder bekende munt, maar zeker een interessante optie om in te investeren. Helemaal omdat de waarde van de munt nog niet helemaal door heeft kunnen stoten. Cardano is in sommige opzichten vergelijkbaar met Ethereum en sommigen zien het dan dus ook als een concurrent. De vraag is echter of Cardano de rol van Ethereum op zich kan nemen. Als dat lukt, is het aannemelijk dat de waarde wel een aantal keren over de kop zal gaan. Daarom is Cardano ook zeker interessant om geld in te steken.

Hoe investeer ik in crypto?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar als je de vruchten wilt gaan plukken van investeringen, moet je wel weten hoe je dit kan gaan doen. Gelukkig kan je al binnen enkele stappen investeren in de door jou gewenste cryptomunten. Dat zal je hieronder gaan ontdekken.

De eerste stap die je neemt, is het maken van een account bij een exchange. Hiervoor is Bitvavo aan te raden. Dat is namelijk de goedkoopste en meest betrouwbare exchange van Nederland. Navigeer naar de website en maak daar een account aan. Vul je persoonlijke gegevens in en doorloop daarna de verificatie. Deze stappen wijzen zich vanzelf.


Heb je de verificatie doorlopen, dan is je account gereed voor gebruik. Nu ga je geld storten op het zojuist gemaakte account. Dit kan eenvoudig met iDEAL. Na het storten van het geld navigeer je naar het aanbod en selecteer je de cryptomunt waarin je wilt investeren. Vul hierna het bedrag in dat je wilt gaan investeren en rond de transactie af. Je hebt nu een investering gedaan in cryptomunten en kan gaan afwachten of dit zich gaat uitbetalen.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Conclusie

Je hebt alweer het einde bereikt van dit artikel waarin we hebben gekeken waarin je het beste kunt investeren. Als het goed is, heb je nu een duidelijk antwoord op die vraag gekregen. Zo hebben we een blik geworpen op wat investeren is, waarom je zou investeren, waarin je het beste kan investeren en hoe je dit dan kunt doen.

Ik wil je bedanken voor het lezen van dit artikel en hopelijk heb jij er iets aan gehad. Uiteraard hoop ik je terug te zien bij het volgende bericht!

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen