Samengestelde interest crypto
15 september 2021 

Samengestelde interest crypto

Iedereen heeft de afgelopen jaren kennis kunnen maken met de cryptocurrencies. Deze relatief nieuwe wereld van digitale valuta heeft enorm veel nieuwe mogelijkheden gecreëerd, waarvan velen nog steeds volop in ontwikkeling zijn. Het is dan ook geen verrassing dat de wereld van crypto een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt, en nog steeds doormaakt.

Echter omvat het veel meer dan alleen digitale betaalmiddelen. Daardoor kan het voor mensen best wel eens ingewikkeld zijn om allemaal te snappen.

Bij het handelen in crypto krijg je bijvoorbeeld ook met lastige termen te maken. Daarom gaan we in dit artikel aandacht besteden aan samengestelde interest (over crypto).

Wat is samengestelde interest?

Voor de mensen die niet heel erg bekend zijn met economische termen, zal deze term ook misschien wat lastig klinken. Reden genoeg om hieronder deze term even in het kort zo goed mogelijk uit te leggen.

Bij samengestelde interest, of samengestelde rente, wordt er niet alleen rente berekend over het beginkapitaal, maar ook over de rente die al eerder bijgeschreven was. Je zou samengestelde interest dus kunnen zien als rente-op-rente.

Bij samengestelde interest over crypto is precies dat dus het geval. De rente die je ontvangt wordt dan niet enkel berekend over het beginkapitaal, maar ook over de al eerder bijgeschreven rente.

Rente over rente berekenen

Het bedrag dat je aan rente ontvangt is dus afhankelijk van een aantal factoren en hier moet een berekening voor worden gemaakt. Hoe die berekening wordt gemaakt, zal ik hieronder zo goed mogelijk uit proberen te leggen. Op die manier kaan jij straks ook rente over rente berekenen.

Laten we zeggen dat je een bedrag van 10.000 stort op een spaarrekening. De rente die je per jaar ontvangt is 1 procent. In het eerste jaar zul je dan 100 euro aan rente ontvangen. 1 procent van 10.000 is immers 100.

In het tweede jaar van sparen begin je dus met een bedrag van 10.100. Stel dat dit bedrag zo blijft en je zet er niks bij op, betekent dit dat je 101 euro zult ontvangen aan rente. Je hebt dus 1 euro verdiend, zonder dat je hier iets voor hebt hoeven doen.

Dat klinkt misschien niet als veel en dat komt mede doordat 1 procent aan rente natuurlijk niet veel is. Op de lange termijn levert het rente-op-rente effect je wel wat op en hoe hoger de rente, hoe meer het jou op zal leveren.

Vermogen opbouwen

Om maximaal te kunnen profiteren van de samengestelde interest over crypto is het dus belangrijk dat je vermogen opbouwt. Vermogen opbouwen met crypto kan op verschillende manieren. Hieronder zal ik enkele tips geven hoe jij vermogen op kunt bouwen in de wereld van crypto.

Lange termijn

Het is bij vermogen opbouwen belangrijk dat je instapt voor de langere tijd. Dat wil dus zeggen wanneer je een cryptomunt koopt, je deze ook gedurende een lange periode vasthoudt. Natuurlijk hoef je dit niet te doen, maar het is wel verstandig om te doen wanneer je maximaal wilt kunnen profiteren van samengestelde interest over crypto. Tegelijkertijd is dit een strategie voor mensen met doorzettingsvermogen. Dat zeg ik erbij, omdat het vaak gebeurt dat mensen hun crypto zomaar verkopen als ze zien dat de koers aan het dalen is. Wel is ook belangrijk om te weten dat je deze tactiek niet zomaar toepast bij iedere cryptomunt. Doe wel eerst je onderzoek en bepaal over er potentie in zit.

Staking

Wanneer je crypto koopt voor de lange termijn, heb je een plek nodig om je cryptomunten op te slaan. Je kan dit doen door middel van staking. Dit is het vasthouden van een bepaalde munt ter versterking en ondersteuning van het netwerk. Doe je dit, dan ontvang je hiervoor een beloning, wat je ook zou kunnen zien als een soort rente. Staking is mogelijk bij Bitvavo.

Daytraden

Een andere manier voor vermogen opbouwen in de wereld van crypto is door middel van te daytraden. Let er wel op dat dit veel tijd kan kosten, je moet je hier echt wel goed op gaan richten. Je bent er namelijk wel de hele dag mee bezig, zoals de naam eigenlijk al zegt.

Je koopt bij deze manier één of meerdere cryptomunten per dag en je bent gericht op snelle winst. Bij daytraden probeer je dus in te spelen op de dagelijkse kleine koersbewegingen. Als beginner is het misschien wat lastig om hiermee aan de slag te gaan, maar het is wel mogelijk.

Swing traden

Nog een manier voor vermogen opbouwen is door middel van swing traden. Hiermee speel je op de korte termijn in op de koers. Je koopt en verkoopt op basis van een hoog en laag punt van een bepaalde koers. Je probeert als het ware op de juiste swing te springen. Deze methode is minder intensief qua tijd dan daytraden en is daarom onder beginners ook vrij populair. Het is namelijk relatief eenvoudig om onder de knie te krijgen.

Mining

Tenslotte kan je er nog voor kiezen om te gaan minen. Dit is als het ware zoeken naar digitaal goud. Je laat jouw computer de hele dag taken uitvoeren, zoals complexe rekensommen, en hiervoor ontvang je een beloning. Om dit te doen heb je een erg krachtige pc nodig en die is niet goedkoop. Daarnaast zullen de kosten voor stroom ook niet mals zijn. Daarom is dit waarschijnlijk niet de beste manier voor vermogen opbouwen.

Crypto sparen

Wanneer je crypto aan het sparen bent, heb je een goede kans dat je hier in de toekomst de vruchten van zult plukken, helemaal als je investeert in cryptomunten waar de verwachtingen goed van zijn, zoals deze.

Wanneer je crypto spaart, is de kans veel groter op een hoge rente dan bij de bank. Er zijn verscheidene manieren waarop je rente kunt ontvangen op je crypto.

Slaag je erin om je vermogen op te bouwen door een bovenstaand genoemde manier, dan zul je alleen maar meer rente ontvangen en op de lange termijn nog meer gaan profiteren van samengestelde interest over crypto.

We zitten nog volop in de ontwikkeling, maar de kans is groot dat cryptomunten een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. Het is daarom een punt van discussie, of je niet beter crypto kan sparen dan de ‘normale’ valuta op een spaarrekening bij een bank.

Rente op crypto met Bitvavo

Bitvavo is een grote speler op het gebied van exchanges (platformen voor het handelen in crypto). Deze exchange kent vele voordelen en één van deze voordelen is dat je rente kan krijgen op je crypto met Bitvavo.

Vooral staking bij Bitvavo kan veel extra opleveren. Neem snel eens een kijkje en wie weet ben jij de volgende die maximaal profiteert van de wereld van crypto.

Conclusie

Je hebt inmiddels weer het einde van dit artikel bereikt. We hebben het onder andere gehad over samengestelde interest over crypto, vermogen opbouwen en crypto sparen. Hopelijk heb jij weer iets gehad aan dit artikel en dan hoop ik je bij het volgende artikel weer terug te zien!

  • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen