Passief inkomen met crypto

Financiële vrijheid is iets wat vrijwel iedereen wel zou willen – je geen zorgen meer hoeven te maken om geld en kunnen doen en laten wat je wilt. Dat is echter heel lastig te bereiken en slechts voor enkelen onder ons weggelegd. Hoewel het heel moeilijk is om het voor elkaar te krijgen, is het voor iedereen wel mogelijk om relatief eenvoudig wat extra’s te verdienen. Daar gaan we in dit artikel aandacht aan besteden. Lijkt dit je interessant? Lees dan vooral verder, want we gaan het uitgebreid hebben over een passief inkomen met crypto.

Wat is een passief inkomen?

Laten we eerst even een blik werpen op wat er nou eigenlijk precies wordt bedoeld met een passief inkomen. Normaal moet er hard worden gewerkt om een inkomen te genereren. Bij een passief inkomen is dat niet het geval. Alleen de weg er naartoe kan veel arbeid vereisen.

We spreken van een passief inkomen als je één keer of een paar keer iets hoeft te doen, waarna het een blijvend inkomen wordt. Hieronder gaan we een blik werpen op enkele voorbeelden van een passief inkomen.


Voorbeelden van een passief inkomen

Je weet nu wat de definitie is van een passief inkomen. Misschien kan je nu zelf al wel denken aan enkele voorbeelden. Toch zullen we hieronder een blik werpen op enkele manieren waarop je passieve inkomsten zou kunnen verwerven.

Een voorbeeld waar vrijwel iedereen mee bekend is, is investeren in aandelen of vastgoed. Je koopt een aandeel en deze wordt na verloop van tijd meer waard. Het extra geld dat je eraan over houdt, is dan je passieve inkomen.

Ook affiliate marketing is een populaire manier van passieve inkomsten verwerven. Hierbij is het de bedoeling dat je het product of de dienst van iemand anders promoot. Als je door middel van jouw promotie ervoor zorgt dat iemand het product aanschaft, ontvang je daarvoor een vergoeding. De promotie hoef je maar één keer te maken, wat al kan met een beperkt budget.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar tegenwoordig is een passief inkomen met crypto de populairste manier. Veel mensen kiezen ervoor om cryptomunten te kopen in de hoop dat ze meer waard worden. Met slim investeren en de juiste keuzes is dit zeker mogelijk, ook voor jou!

Waarom een passief inkomen genereren?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel: met een passief inkomen maak je voor jezelf het leven een stuk makkelijker. Je verdient namelijk geld zonder daar veel voor hoeven te doen.

Vaak is het ook prima te combineren met een vaste baan, als je dat wilt natuurlijk. Er zijn namelijk ook mensen die prima kunnen leven van alleen hun passieve inkomen. Let er wel op dat dit niet voor iedereen weg is gelegd.

Met een passief inkomen verdien je gewoon geld op een eenvoudige manier. Meestal houd je er een extra zakcentje aan over. Daarvan kan je weer wat leuks gaan doen.

Passief inkomen met crypto verdienen

Zoals gezegd, tegenwoordig is het investeren in crypto een populaire manier voor het verkrijgen van een passief inkomen. Steeds meer mensen doen het en dat is zeker niet zonder reden. Wil jij ook proberen om de vruchten te plukken van stijgende koersen en daarmee passieve inkomsten genereren? Lees dan hieronder hoe je daarmee kan beginnen!

Stap 1: vind een exchange

Om crypto te kunnen kopen, heb je een account nodig bij een exchange of broker. Dat is een platform waarop cryptomunten gekocht en verkocht kunnen worden. Er zijn hiervoor veel verschillende opties. Voor Nederlanders is Bitvavo echter de goedkoopste en meest betrouwbare optie. Liever een ander platform? Dan zijn Bitcoin Meester of Litebit prima alternatieven. Heb je een keuze kunnen maken, dan navigeer je naar de website van het platform.

Bitvavo

Stap 2: account maken

Zodra je belandt op de website van de exchange, is het mogelijk om daar je account te maken. Vul enkele persoonlijke gegevens in en zorg ervoor dat deze kloppen.

Heb je dat gedaan, dan is je account nog niet gereed voor gebruik. Het is namelijk nodig om enkele stappen te doorlopen ter verificatie van het account. Zo kan het platform de veiligheid blijven garanderen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het uploaden van een geldig ID-bewijs.

Je kan hier een gratis Bitvavo account aanmaken. 

Stap 3: geld storten

Heb je de tweede stap afgerond, dan kan je jouw account gaan gebruiken. Vervolgens is het nodig om geld te gaan storten. Daar ga je de cryptomunten van kopen. Spreek eerst met jezelf een bedrag af dat je gaat investeren. Hoe meer je investeert, hoe hoger het passieve inkomen is dat je eventueel zou kunnen behalen. Let er wel op dat je ook jouw geld voor een deel kan verliezen. Cryptokoersen zijn simpelweg enorm volatiel.

Voor het storten van geld heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden. Bij Bitvavo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om eenvoudig een storting te doen met iDEAL. Waardeer je saldo op en selecteer de gewenste betaalmethode. Vul een bedrag in en rond de transactie af.

Stap 4: crypto kopen

Bij de volgende stap ga je daadwerkelijk de cryptomunten kopen waarmee je jouw passieve inkomen gaat genereren. Het is verstandig om eerst even onderzoek te doen naar interessante opties. Er zijn namelijk enorm veel cryptomunten die je zou kunnen aanschaffen. Niet iedere cryptomunt heeft even hoge verwachtingen, dus weet waar je in investeert. Zoek bijvoorbeeld eens naar analyses van experts. Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in de bekende cryptomunten, zoals Bitcoin en Ethereum.


Heb je een interessante munt gevonden, dan kan je deze aan gaan schaffen. Hiervoor navigeer je naar het aanbod van de exchange en zoek je de munt. Natuurlijk moet er wel een munt gekozen zijn die ook op de exchange aan wordt geboden. Selecteer de desbetreffende munt en kies het bedrag dat je in wilt leggen. Rond vervolgens de aankoop af. Je kan er ook voor kiezen om je risico te spreiden en te investeren in meerdere verschillende munten.

Stap 5: van je passieve inkomsten genieten

Heb je alle bovenstaande stappen afgerond, dan ben je klaar. Met een beetje geluk – want dat heb je nodig – ga je passieve inkomsten met crypto verdienen. Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe de koers in de gaten houden en beslissen of het een goed verkoopmoment is of niet. Normaal gesproken doet de cryptomunt het werk voor je en behaal jij een leuk rendement.

Passief inkomen met crypto: tips

Hoewel een passief inkomen voor iedereen mogelijk is, is de ene persoon wat succesvoller dan de ander, bijvoorbeeld door de slimmere keuzes die de één maakt, maar de andere niet. Wil jij ook jouw kans vergroten op het succes van je passieve inkomen? Dan kan je hieronder enkele belangrijke tips vinden.

  • De eerste tip is direct de belangrijkste: leer wat bij! Beginners beginnen namelijk te snel en impulsief, waardoor er te snel verkeerde beslissingen worden gemaakt. Het is daarom verstandig om eerst bijvoorbeeld een cursus te volgen of een boek te lezen over het onderwerp.
  • Het is daarnaast belangrijk om je niet te laten leiden door emoties. Dit leidt dan vaak weer tot onnodig slechte beslissingen. Raak bijvoorbeeld niet in paniek als je ziet dat het passieve inkomen tegenvalt. Blijf rustig en bedenk wat de beste oplossing is.
  • Een andere tip die zeker geldt voor beginners: zorg ervoor dat je alleen geld inlegt dat je ook daadwerkelijk kan missen. Natuurlijk wil je een zo groot mogelijk passief inkomen, maar als het de verkeerde kant op gaat, kan je zomaar veel geld kwijt zijn.
  • Het is aan te raden om met een klein bedrag te beginnen met investeren in crypto. Zo krijg je al doende een beetje onder de knie hoe alles werkt en kan je altijd nog meer bijleggen.
  • Tenslotte kan je ervoor kiezen om een stop loss-order te maken. Dit is een order die je kunt maken om jezelf te beschermen tegen een dalende koers. Als de koers een bepaald punt bereikt, worden de gekochte cryptomunten automatisch verkocht.

Conclusie

Inmiddels ben je alweer aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben het hierin gehad hoe je een passief inkomen kunt verdienen met crypto. Als het goed, is weet je nu wat het is en weet je ook hoe je kan beginnen met een passief inkomen met crypto.

Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en heb je kunnen vinden waar je naar op zoek was. Ik hoop je weer terug te zien bij het volgende bericht!

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen