eToro review

Wanneer je wilt beginnen met crypto, zal je er al snel achter komen dat het minder makkelijk is dan gedacht. Dat is niet erg, want er moeten veel belangrijke keuzes gemaakt worden. Dat moet gebeuren nog voordat je kan gaan beginnen met het daadwerkelijke crypto traden. Zo moet je de keuze maken voor een exchange, een platform waarop je cryptomunten kunt kopen en verkopen. 

Het is geen understatement als ik zeg dat je hierbij soms de bomen door het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel exchanges, dat het maken van een keuze wel eens moeilijk kan zijn. Eén van deze exchanges is eToro. Om je te helpen bij het maken van een keuze voor een crypto platform, gaan we deze uitlichten. Je zult alles over eToro ontdekken in deze eToro review! Laten we dus snel van start gaan.

Wat is eToro?

Zoals je in de introductie al hebt kunnen lezen, is eToro dus een exchange. Bij dit platform is het mogelijk om cryptomunten te kopen, verkopen en te bewaren. Zelf beschrijven ze hunzelf als een sociaal investerings- en multi-asset bemiddelingsbedrijf. Ze beschikken over 10 kantoren verspreid over de gehele wereld. Met eToro is het mogelijk voor iedereen om te investeren in cryptomunten. Echter is het platform niet alleen interessant voor crypto-investeerders. Ze bieden namelijk ook een ruim aanbod aan aandelen, valuta's, grondstoffen, EFT's en indexen.

eToro

Kortom is eToro een platform voor iedereen die meer wil halen uit zijn of haar geld door middel van investeren.

Is eToro betrouwbaar?

Het is natuurlijk wel zo fijn wanneer je er van uit kunt gaan dat een platform die je gebruikt betrouwbaar is. Uiteindelijk gaat het wel om geld en moet je zeker kunnen zijn van het feit dat jouw geld veilig is. Is dat in het geval van eToro ook zo?

eToro is een multinationaal bedrijf dat is ontstaan in Israël. Het bedrijf is al in 2007 opgericht en heeft daarmee dus al veel ervaring opgedaan. Natuurlijk zijn de cryptomunten pas later populair geworden, dus het bedrijf heeft daarmee wat minder ervaring. Echter zijn ze op het gebied van investeren enorm ervaren en weten daarom wat een klant van hen vraagt. Qua naamsbekendheid scoren ze ook hoog. Er zijn meerdere bekende voetbalclubs met ze in zee gegaan. Daaronder vallen clubs uit Duitsland, Engeland, maar ook Nederland. In ons land zijn ze de hoofdsponsor van Vitesse uit Arnhem sinds juli 2021.

Dit soort clubs gaan niet zomaar in zee met een onbetrouwbare partij, dus wat dat betreft kun je ervan uitgaan dat het qua betrouwbaarheid wel goed zit. Daarnaast speelt ook de jarenlange ervaring mee. Verder heeft het platform wereldwijd miljoenen beleggers en is het geregistreerd bij de Nederlandse KvK.

Crypto kopen bij eToro

Eén van de belangrijkste processen bij een crypto exchange is het kopen van cryptomunten. Daarom is het een goed idee dat we hieronder gaan kijken hoe je dit nu exact kunt doen bij eToro.

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om een account aan te maken. Dit kan eenvoudig door te navigeren naar de website of de app te installeren. Hier vul je enkele persoonlijke gegevens in. Zorg ervoor dat deze kloppen. Na het invullen van deze gegevens is je account gemaakt, maar nog niet helemaal gereed voor gebruik. Het is namelijk ten eerste nog nodig om je eToro account te verifiëren. Op die manier wil het platform ervoor zorgen dat de omgeving veilig blijft. Zo weten ze namelijk precies wie er actief is.

Gratis aanmelden bij eToro

79% van de CFD's accounts verliest geld. Ben je hiervan bewust.

De volgende stap is het storten van geld. Dat kan bij eToro Nederland op verschillende manieren. Als je bent ingelogd klik je op de knop ‘deposit funds’. Vervolgens wil je het bedrag dat je wilt gaan storten in en kies je een betaalmethode. Dit zijn: eToro Money, Creditcard, PayPal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer, iDEAL, Klarna/Sofort, Bank transfer, Online Banking, POLi, Przelewy 24 en Payoneer.

Heb je de storting afgerond dan kan je cryptomunten gaan kopen. Navigeer hiervoor naar het aanbod van eToro waar je de cryptomunten kan vinden. Kies een munt om in te investeren en bedenkt het bedrag dat je erin wilt stoppen. Rond de transactie af en je hebt nu cryptomunten gekocht bij eToro.

Crypto verkopen bij eToro

Goed, hierboven hebben we een blik geworpen op hoe jij crypto kan kopen bij eToro. Maar dan gaat er ooit een keer een moment komen dat je de cryptomunten ook weer wilt verkopen. Hoe gaat dit dan in zijn werking? Dat ontdek je hieronder.

Wederom is dit heel simpel bij eToro Nederland. Als je bent ingelogd dan navigeer je naar jouw portfolio. Daar kan je alles vinden wat je op dat moment in je bezit hebt. Selecteer hetgeen dat je wilt verkopen en klik op ‘close’. Vervolgens klik je op ‘close trade’ en je positie zal worden gesloten.

Crypto bewaren bij eToro

Vrijwel iedere exchange biedt jou de mogelijkheid om je cryptomunten te bewaren in een zogeheten exchange wallet. Je kunt dit zien als een soort digitale portemonnee. Er zijn meerdere manieren om cryptomunten te bewaren en een exchange wallet is er hier eentje van.

eToro biedt jou de mogelijkheid om gekochte cryptomunten op een veilige manier te bewaren. Zo hebben ze de eToro Money crypto wallet. Deze is beschikbaar op zowel iOS als op Android. Dit is een beveiligde crypto wallet ontwikkeld door het platform waar jij crypto kan bewaren, ontvangen en versturen. De eToro wallet staat bekend als erg veilig en kan rekenen op positieve reacties van gebruikers.

Hoewel het een relatief veilige manier is van cryptomunten bewaren, is het misschien niet de veiligste optie. Wil je zelf de enige verantwoordelijke zijn voor de bewaring van door jou gekochte crypto, is het aan te raden om gebruik te maken van bijvoorbeeld een hardware wallet.

Gratis aanmelden bij eToro

79% van de CFD's accounts verliest geld. Ben je hiervan bewust.

eToro review: gebruikerservaringen

Je zult het zelf ook ongetwijfeld al wel eens hebben gedaan. Stel dat je een product wilt kopen maar je wilt eerst nog even wat onderzoek doen. De kans is groot dat je bij dat onderzoek even gaat kijken naar de reviews en ervaringen van andere gebruikers. Zij hebben het product inmiddels al ervaren en kunnen je meer vertellen of het wel zo’n goed idee is om het ook aan te schaffen. Omdat dit een factor is die vaak meespeelt bij het kopen van een product, gaan we hieronder kijken naar de ervaringen met eToro.

Mijn ervaringen

Zelf ben ik inmiddels al jaren actief in de wereld van crypto en heb ik al het één en ander ervaren. Zo ook meerdere exchanges. Mijn crypto avontuur begon ik bij Bitvavo. Hoewel dit een platform is dat mij erg goed beviel, wilde ik na een tijdje verder kijken om ook andere platformen te ontdekken en zo mijn horizon te verbreden. Op die manier kwam ik op een gegeven moment ook bij eToro uit.

Dit op aanraden van mijn vrienden die erg te spreken waren over het platform. Al snel besloot ik om een account aan te maken en ik moet zeggen dat ik erg werd verrast op een positieve manier. Ik merkte direct dat de exchange goed in elkaar zit en het vrij makkelijk is om wegwijs te worden. Het fijne is dat je bij eToro meerdere mogelijkheden hebt om te investeren. Mocht je even geen zin hebben om te speculeren op de koers van een bepaalde cryptomunt, dan kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld in grondstoffen of in aandelen te gaan investeren.

Zelf koos ik ervoor om gewoon bij de cryptomunten te blijven. Net als bij Bitvavo, had ik eToro snel onder de knie en al gauw meerdere verschillende cryptomunten aan kunnen schaffen. Ik ben nog steeds actief op het platform en in de tijd dat ik er handel, ben ik er slechts één keer op een probleem gestuit. Er ging wat mis met een transactie, waardoor cryptomunten niet werden bijgeschreven op mijn balans. Om dit op te lossen besloot ik om contact op te nemen met de live chat. Een goede keuze, want binnen slechts een halfuur was het probleem opgelost!

Uiteindelijk kan ik niet anders zeggen dan dat ik gewoon zeer tevreden ben over de eToro Nederland exchange. Het platform doet wat het moet doen en zit professioneel in elkaar. Het maakt handelen in crypto makkelijk voor iedereen.  

Gratis aanmelden bij eToro

79% van de CFD's accounts verliest geld. Ben je hiervan bewust.

Ervaringen van andere gebruikers

Je hebt inmiddels gelezen dat mijn ervaringen met eToro vrij positief zijn. Echter zou het een beetje eenzijdig zijn als ik alleen mijn eigen ervaringen zou delen in deze eToro review, dus hieronder gaan we een blik werpen op hoe anderen de exchange ervaren. Hiervoor kijken we naar Trustpilot, een platform waar gebruikers hun ervaringen met een bedrijf kunnen delen.

Inmiddels zijn er voor eToro al meer dan 15.000 reviews achtergelaten. Het valt op dat er een erg goed gemiddelde uit is gekomen. Uit al deze reviews scoort het platform namelijk een 4,3 op een maximale score van 5. Dat is aanzienlijk hoger dan vele andere exchanges en vergelijkbaar met andere topplatformen. Maar waar komen deze positieve geluiden nu allemaal vandaan?

Etoro reviews Trustpilot

De complimenten komen vooral voort uit het feit dat het platform erg klantgericht te werk gaat. Mede door de hoge mate van professionaliteit voelen klanten zich fijn bij de exchange. De klantenservice kan daarnaast ook op vele complimenten rekenen en vrijwel iedereen is tevreden over hoe snel ze zijn geholpen. Verder scoort ook de eToro app hoge ogen.

Natuurlijk zijn niet alle reviews positief, dus werpen we ook even een blik op waar de negatieve geluiden. Er zijn namelijk ook mensen die problemen hebben met hun account en er zijn een aantal die niet te spreken zijn over de hoogte van de kosten. Wel moet gezegd worden dat eToro netjes reageert onder negatieve reviews en probeert de problemen op te lossen.

Gratis aanmelden bij eToro

79% van de CFD's accounts verliest geld. Ben je hiervan bewust.

Voor- en nadelen

Uiteraard gaan we in deze eToro review ook even de voor- en nadelen tegenover elkaar zetten. Op die manier krijg je een nog wat beter beeld van of het een goed platform is of niet.

Voordelen van eToro

We beginnen met het werpen van een blik op de voordelen. Er zijn namelijk genoeg positieve punten te benoemen van eToro Nederland. Deze kan je hieronder overzichtelijk vinden.

 • Het eerste voordeel is dat eToro een bedrijf is met al meer dan tien jaar ervaring. Ze weten dus wat klanten verwachten en hoe ze die tevreden kunnen stellen.
 • eToro Nederland is een goede keuze voor zowel beginners als gevorderden met investeren. Het platform zit namelijk duidelijk in elkaar voor iedereen.
 • Mocht je nog niet heel ervaren zijn met het investeren in crypto, dan heb je de mogelijkheid om een demo account aan te maken. Je kan dan oefenen met 100.000 dollar aan oefengeld.
 • Bij eToro handel je goedkoop. Zo krijg je niet te maken met commissies op het handelen in aandelen.
 • eToro ligt erg goed bij haar klanten en dat is terug te zien in de klantbeoordelingen.
 • eToro beschikt over een erg fijne app. Zo heb je altijd toegang tot je account en kan je handelen waar je dat wilt.

Gratis aanmelden bij eToro

79% van de CFD's accounts verliest geld. Ben je hiervan bewust.

Nadelen van eToro

Je raadt het al, waar voordelen zijn, zijn vrijwel ook altijd nadelen te vinden. Zo ook in het geval van eToro. Om een zo compleet mogelijke review te kunnen geven, zullen we ook de mindere punten van de exchange gaan behandelen.

 • Het grootste nadeel in mijn ogen is dat je bij eToro slechts één basisvaluta hebt. Dat is de Amerikaanse dollar.
 • Daarnaast krijg je soms te maken met vrij hoge kosten voor het uitbetalen van je balans.
 • De klantenservice is in het Engels. Het is dus niet mogelijk om in het Nederlands contact op te nemen met eToro.

eToro alternatieven

Zoals eerder ook al gemeld, zijn er veel verschillende exchanges. eToro is dus zeker niet de enige. Mocht het platform jou toevallig niet zo goed bevallen als gehoopt, zijn er voldoende alternatieven waar je ook goed kan handelen in cryptomunten.

Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij Bitvavo. Dit platform staan bekend als een zeer goedkoop en betrouwbaar platform in Nederland. Je kan hier handelen in crypto tegen een goedkope prijs. Naast Bitvavo is ook Coinmerce een goede optie voor crypto trading. Je merkt dus al, aan opties zijn er geen gebrek als het gaat om crypto exchanges.

eToro review: de kosten

Wanneer je handelt op een exchange, zul je te maken krijgen met kosten. Het platform heeft namelijk deze inkomsten nodig om operationeel te blijven en je zult moeten bijdragen aan de energiekosten van de transactie. Per platform kunnen de kosten erg verschillen. Hieronder vind je een handig overzicht van de kosten waarmee jij te maken krijgt bij eToro. Dit zijn vijf verschillende kosten.

 • Het eerste type kosten waar je bij het platform mee te maken krijgt, zijn conversiekosten. Deze betaal je over transacties (stortingen en opnames) die niet in USD (Amerikaanse dollar) uit worden gevoerd.
 • Ook krijg je te maken met zogeheten spread kosten. Dit zijn kosten die je betaalt voor het verschil tussen de prijzen voor kopen en verkopen van een bepaalde valuta.
 • Nachtkosten zijn ook een kostenvorm die wordt gehanteerd door eToro. Dit wordt ook wel roll-over kosten genoemd. Dit is de betaling voor het 's nachts aanhouden van een CFD-positie. 
 • Bij vrijwel iedere exchange zal je te maken krijgen met opnamekosten, zo ook bij eToro. Dit zijn kosten die je betaalt wanneer je (een deel van) je balans op wilt nemen en laten uitbetalen. Bij eToro maakt het geen verschil hoeveel je op wilt nemen. Het platform zal altijd 5 dollar in rekening brengen.
 • Tenslotte moet je opletten op de inactiviteitskosten. Deze worden namelijk in rekening gebracht wanneer er twaalf maanden geen inlog activiteit is geweest op jouw eToro account.

Gratis aanmelden bij eToro

79% van de CFD's accounts verliest geld. Ben je hiervan bewust.

eToro contact

Het is heel vervelend, maar niet onvermijdelijk als je handelt in cryptomunten. Je kunt namelijk altijd stuiten op een probleem. Het is dan wel zo fijn als je dit probleem zo snel mogelijk kan oplossen en dan ga je al snel naar de klantenservice. Hoe het zit met de klantenservice van eToro? Dat ontdek je hieronder.

Het is ten eerste goed om te weten dat de exchange beschikt over een uitgebreid help center. Hier vind je vele vragen die vaker worden gesteld en op de meeste vragen kan je hier al een antwoord vinden. Je hoeft dan dus niet eens contact op te nemen.

Mocht dit wel nodig zijn, dan kan je ervoor kiezen om een zogeheten support ticket te starten. Je kunt dan je vraag stellen en je mailadres achterlaten, waarna het platform zo snel mogelijk zal antwoorden met een oplossing. Mocht je dit te lang vinden duren, kan je ook kiezen voor de live chat. Deze is beschikbaar voor alle klanten van maandag tot en met vrijdag. Je kunt dan live chatten met een medewerker van de klantenservice en deze zal zijn of haar best doen om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Zelf heb ik hier hele positieve ervaringen mee en mijn probleem was binnen no-time opgelost.

Starten met investeren in crypto bij eToro

Er zijn veel mensen die erover nadenken om te beginnen met crypto. Of mensen zoals ik, die al begonnen zijn maar ook eens een nieuwe exchange willen proberen. Behoor jij tot deze groepen? Dan kan je hieronder lezen hoe jij kan beginnen met het investeren in crypto bij eToro.

Gratis aanmelden bij eToro

79% van de CFD's accounts verliest geld. Ben je hiervan bewust. 

Mocht je nog niet heel ervaren zijn met het investeren in cryptomunten, dan is het aan te raden om eerst wat bij te leren. Op die manier kan je gerichter te werk gaan en bouw je meer zekerheid in bij je investeringen. Meer over crypto, investeren en trading vind je terug in onze geld verdienen met crypto blauwdruk. In dit e-book leren we je van A tot Z hoe je winstgevend kan worden én blijven met het investeren in crypto. Meer hierover vind je hier.

Conclusie: moet je dit platform gebruiken?

Je bent inmiddels alweer aan het einde gekomen van deze uitgebreide eToro review. We hebben hier gekeken naar vele aspecten van het platform, waaronder wat het is, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Je hebt dus kunnen zien dat eToro een platform is waar je betrouwbaar kan investeren in cryptomunten en meer. Echter is het platform niet de enige die je kan gebruiken en dus rest ons de vraag: is eToro een goede exchange?

Daarop kan ik eigenlijk maar één antwoord geven: ja, eToro is een goed platform om te gebruiken wanneer je wilt gaan handelen in cryptomunten. Zelf ben ik er in ieder geval erg tevreden over en met mij vele anderen. Ben jij de volgende die met eToro aan de slag gaat?

Gratis aanmelden bij eToro

Dislaimer: 79% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven. Deze disclaimer is voor het gehele artikel van toepassing.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen