Coinmerce Review

We komen voor lastige keuzes te staan wanneer we besluiten om te gaan investeren in crypto. Steeds meer mensen kunnen dat beamen, aangezien er nog altijd veel mensen de vruchten willen gaan plukken van stijgende koersen. Maar waarin moet je investeren? En hoeveel? Belangrijke vragen, maar deze kan je later ook nog beantwoorden. Het is van belang dat je ten eerste gaat besluiten waar je nu eigenlijk cryptomunten gaat kopen en verkopen. Dit kan je doen bij een crypto-exchange of -broker. Er zijn echter veel opties. Een van die opties is Coinmerce en daar ga je in dit artikel meer over ontdekken. Dit artikel staat namelijk volledig in het teken van een uitgebreide Coinmerce Review.

Gratis aanmelden bij Coinmerce

(Via deze review krijg je €10 gratis Bitcoin cadeau bij Coinmerce. Deze bonus is tijdelijk beschikbaar!) 

Wat is Coinmerce?

We kunnen het platform heel uitgebreid gaan introduceren, maar eigenlijk is het heel simpel. Coinmerce is een cryptobroker en geen exchange. Dat wil zeggen dat het platform fungeert als tussenpersoon tussen een exchange en een handelaar. Het platform van Coinmerce is verbonden met verschillende externe exchanges. Coinmerce biedt haar gebruikers automatisch de beste koersen.


Zelf introduceert het platform zich als “een Nederlands, euro ⇄ cryptocurrency handelsplatform dat zich volledig richt op bruikbaarheid en eenvoud om zijn gebruikers een veilige, leerzame, simpele en plezierige ervaring te bieden”.

Coinmerce betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een platform weegt natuurlijk zwaar mee als je een keuze maakt voor een handelsplatform. Als het platform niet te vertrouwen is, is de kans erg klein dat je er gebruik van gaat maken. Maar hoe zit het met Coinmerce? Is deze cryptobroker een beetje te vertrouwen? Dat kan je hieronder ontdekken.

Coinmerce is opgericht in het jaar 2017 in Nederland, te Amstelveen. Een klein team was de drijvende kracht als het bedrijf. Het doel was om mensen van alle ervaringsniveaus welkom te heten en mensen zo veilig mogelijk te laten handelen in cryptomunten. Coinmerce is groeiende en het platform probeert de community centraal te stellen. Het platform beseft zich namelijk dat er zonder community geen Coinmerce kan bestaan.

Daarnaast staat Coinmerce ingeschreven bij de KvK en zijn ze sinds 2020 ook officieel geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Daar word je niet zomaar geregistreerd, dus dat benadrukt de betrouwbaarheid van het platform.

Ook heeft Coinmerce de support hoog in het vaandel staan. Heb je een vraag aan Coinmerce of zit je met een probleem, dan kan je op twee manieren contact opnemen. De eerste manier is via e-mail. Normaal gesproken zal je binnen enkele uren een reactie ontvangen. Heeft deze manier van communicatie niet je voorkeur, dan kan je ook kiezen voor de live chat-optie. Je zult dan live een gesprek hebben met iemand van het supportteam. De support is bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Coinmerce veiligheid

Het is natuurlijk wel zo fijn wanneer je zeker weet dat een platform veilig is om te gebruiken. In het verleden zijn er namelijk wel eens hacks uitgevoerd bij exchanges. Soms waren deze zelfs succesvol. Gelukkig hoef jij je bij Coinmerce niet veel zorgen te maken over de veiligheid. Dit zit namelijk prima in elkaar. Een kernwaarde van het platform is om iedereen veilig crypto te laten handelen. Daar slagen ze tot nog toe goed in.

Zo zijn er meerdere mogelijkheden om je account bij Coinmerce te beveiligen. De veiligheid begint al bij het verificatieproces. Zo moet je een ID-bewijs uploaden om te kunnen bewijzen dat jij het bent. Op die manier weet het platform van al haar gebruikers wie het zijn.

Verder heb je bij Coinmerce de mogelijkheid om 2FA in te schakelen. Dat is een extra beveiliging voor je account. 2FA staat voor 2 Factor Authenticatie. Je kunt het zien als een extra methode om de identiteit van iemand te verifiëren. Stel dat je in wilt loggen bij je Coinmerce-account, dan is het nog nodig om via een andere weg, bijvoorbeeld je mobiele telefoon, te bevestigen dat jij het bent die probeert om in te loggen.

Account maken bij Coinmerce

Er zijn nog altijd mensen die denken dat alles in de wereld van crypto erg ingewikkeld is – zelfs het maken van een account bij een cryptobroker of -exchange. Dit is echter enorm simpel. Wil je een account maken bij Coinmerce? Dan kan je hieronder lezen hoe je dat doet.

Om een account te maken bij Coinmerce, open je de app of navigeer je naar de website. Daar kan je klikken op ‘nieuw account’. Daar dien je vervolgens een formulier in te vullen met daarop jouw benodigde persoonlijke gegevens. Zorg ervoor dat deze kloppen. Vervolgens kan je een wachtwoord aanmaken en akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Om je registratie te voltooien, klik je op de link die is gestuurd naar jouw mailadres.


Je account is gemaakt, maar nog niet geverifieerd. Dit is nog wel noodzakelijk voor de veiligheid. Zo zal je een identiteitsverificatie moeten doorlopen om te bewijzen dat jij het bent die het account maakt. De stappen die je hiervoor moet doorlopen, zullen zich vanzelf wijzen. Zo zal je bijvoorbeeld een geldig ID-bewijs moeten uploaden. Ook zal je jouw bankaccount moeten verifiëren. Hiervoor moet je eerst een kleine betaling doen. Dit kan door middel van iDEAL of door middel van SEPA. Het is aan te raden om voor iDEAL te kiezen; dan is de verificatie namelijk binnen enkele minuten voltooid. Als je kiest voor SEPA, dan kan dit 1 of 2 dagen duren.

Een leuk voordeeltje dat komt kijken bij het maken van een Coinmerce-account: wanneer je de verificatie hebt doorlopen en je de eerste honderd euro hebt geïnvesteerd, krijg je tien euro aan Bitcoin cadeau!

Gratis aanmelden bij Coinmerce

Crypto kopen bij Coinmerce

De eerste reden voor het gebruiken van een cryptobroker of -exchange is meestal omdat je cryptomunten wilt gaan kopen. Wel zo handig dus als dit proces goed in elkaar zit. Hieronder gaan we kijken naar hoe jij crypto aan kunt schaffen bij Coinmerce.

Als je de stappen hierboven hebt gevolgd, heb je een functioneel account bij Coinmerce. Om daadwerkelijk cryptomunten te kunnen kopen, is het noodzakelijk om geld te storten op je account. Dat kan je op meerdere manieren doen. IDEAL is aan te raden; dan zal de balans binnen enkele minuten opgewaardeerd zijn. Je kan er ook voor kiezen om niet van tevoren op te waarderen, maar tijdens het kopen van een cryptomunt gewoon direct de betaling te doen. Je kan betalen via SEPA, iDEAL, Giropay, Bancontact, Sofort, EPS, MyBank en Coinmerce Coins.


Vervolgens navigeer je naar het scherm ‘kopen en verkopen’. Daar heb je de keuze uit een zeer ruim aanbod. Het is aan te raden om voordat je een cryptomunt koopt, eerst wat onderzoek te doen naar interessante investeringsopties. Heb je een interessante optie gevonden? Dan selecteer je de munt en voer je het bedrag in dat je wilt gaan investeren.

Daarna moet je wederom een keuze maken. Je moet een bestemming kiezen voor de cryptomunten. Zo kan je ervoor kiezen of je de munten naar je Coinmerce wallet wilt sturen, of naar een externe wallet. Heb je deze keuze gemaakt dan zul je vrijwel direct de gekochte cryptomunten ontvangen.

Gratis aanmelden bij Coinmerce

Crypto verkopen bij Coinmerce

Als je wilt gaan investeren in cryptomunten, doe je dat vaak omdat je de vruchten wilt plukken van stijgende koersen. Als de koers dan een gunstig punt heeft bereikt, bestaat de kans dat je jouw gekochte cryptomunten weer wilt gaan verkopen. In het volgende stukje gaan we dan ook aandacht besteden aan hoe dit in zijn werking gaat bij Coinmerce.

Ook dit is erg simpel. Je logt ten eerste in op je Coinmerce account. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de cryptomunten die je wilt verkopen ook daadwerkelijk op je account staan. Als je de exchange wallet van Coinmerce hebt gebruikt, dan is dat al het geval. Het is alleen noodzakelijk als je ze in een externe wallet hebt bewaard. Vervolgens kan je navigeren naar je Coinmerce wallet. Daar selecteer je de munt en klik je op ‘verkopen’. Vrijwel direct zullen de cryptomunten zijn omgewisseld voor euro’s. Je kunt ervoor kiezen om alle gekochte crypto te verkopen, maar ook om een deel te laten staan. Mocht de koers nog verder stijgen, dan profiteer je daar ook weer van mee. Met de euro’s die je daarna op je account hebt staan, kan je opnieuw cryptocurrency’s kopen of je kan ervoor kiezen om je uit te laten betalen op je bankrekening.


Kies je voor de laatstgenoemde optie, dan laat je je uitbetalen en ga je de vruchten plukken van cryptowinst. Wanneer je de transactie hebt gedaan, kan het tot 1 werkdag duren voordat je het geld daadwerkelijk op je bankrekening hebt staan.

Ervaringen met Coinmerce

Wanneer we onderzoek doen naar een bepaald product of een bepaalde dienst, is de kans groot dat we een blik werpen op de ervaringen van gebruikers. Zij hebben het product namelijk al ervaren. Deze factor vertelt ons het één en ander over de betrouwbaarheid. Hieronder zal ik eerst even wat gaan vertellen over mijn eigen ervaringen met het platform en daarna gaan we kijken naar ervaringen van andere gebruikers.

Zelf handel ik inmiddels een aantal jaren in cryptomunten. Destijds ben ik begonnen met handelen op Bitvavo. Daar werd ik wegwijs in de wereld van crypto en eigenlijk beviel dit platform erg goed. Na een tijdje begon het echter een beetje te vervelen. Ik merkte dat ik toe was aan iets nieuws en zodoende besloot ik om een aantal andere exchanges te proberen. Zo maakte ik een account op onder andere Coinmerce, omdat ik daar van bekenden goede geluiden over had gehoord. Ik moet zeggen dat ze gelijk hadden. Van de platformen waar ik een account heb gemaakt, was ik het meest verrast, in positieve zin natuurlijk, over Coinmerce. Ten eerste was het maken van een account al enorm simpel. Daarna verliep alles erg soepel; binnen de kortste keren had ik cryptomunten op mijn account staan. Ik vond het vooral fijn hoe het platform in elkaar zit. Het is simpel, maar tegelijkertijd heb je inzicht in alles wat je moet kunnen zien. Het verkopen van cryptomunten verliep eveneens soepel. Ik kan alleen maar blijven herhalen dat Coinmerce mij enorm heeft verrast en ik kan het jou ook zeker aanraden.


Mijn ervaringen zijn dus positief, maar hoe zit het met de ervaringen van anderen? Om daarachter te komen, gaan we een kijkje nemen bij Trustpilot. Daar hebben gebruikers de mogelijkheid om een review achter te laten over het platform. Voor Coinmerce is dit inmiddels honderden keren gedaan. Daaruit is een gemiddelde van 4,1 op een maximum van 5 gekomen. Dat is erg goed. 68% van de mensen die een review hebben achtergelaten, heeft zelfs de maximale score uitgedeeld. Veel mensen geven aan dat het platform duidelijk in elkaar zit, zoals ik eigenlijk ook al aangaf. Daarnaast wordt de support meermaals bestempeld als ‘wereldklasse’. Ook andere gebruikers hebben dus dezelfde ervaringen als ik en zijn zeer tevreden.

Gratis aanmelden bij Coinmerce

Kosten van Coinmerce

Bij ieder crypto trading-platform zal je te maken krijgen met bepaalde kosten. Denk dan vooral aan de transactiekosten. Hier haalt een platform voornamelijk de inkomsten uit om operationeel te kunnen blijven. Bij Coinmerce wordt de hoogte van de transactiekosten berekend door een algoritme. Normaal gesproken zal het zo tussen de 0,4% en 2,5% liggen.

Het kan ook voorkomen dat je bepaalde kosten betaalt bij het storten van geld. Dit verschilt per betaalmethode. Bij Coinmerce heb je echter de mogelijkheid om gratis je balans op te waarderen via iDEAL.

Ook kan je te maken krijgen met withdrawal fees. Dit betaal je wanneer jij je terugtrekt uit een bepaalde munt. De kosten hiervoor verschillen per cryptomunt en hier heeft Coinmerce zelf niet veel invloed op. Je betaalt deze kosten omdat de transactie via de blockchain verloopt. Het doen van transacties op de blockchain is niet gratis. Coinmerce baseert de kosten op de hoogte van de prijs die zij zelf moeten betalen aan het blockchainnetwerk. De kosten die je betaalt voor een transactie zullen altijd worden vermeld. Op die manier weet je altijd wat je betaalt en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Grootste voordelen van Coinmerce

Een review zou een review niet zijn als we ook even de belangrijkste voordelen behandelen. Hieronder kan je deze vinden voor Coinmerce. Zo weet je waar het platform zich voornamelijk mee onderscheidt.

  • De support staat bij Coinmerce hoog in het vaandel. Wanneer je met een vraag of probleem zit, dan zal het snel zijn opgelost.
  • De keuze is reuze bij Coinmerce. Het platform heeft een erg ruim aanbod aan cryptomunten, waardoor er altijd wel een interessante optie om te investeren bij zit.
  • Coinmerce doet er veel aan om crypto toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom scoort het gebruiksgemak erg hoog.
  • Het is mogelijk om persoonlijk contact te zoeken met Coinmerce. Ze hebben een fysieke winkel in Amstelveen waar je in contact kan komen met een vertegenwoordiger van het bedrijf.
  • Het platform is goed bereikbaar. Coinmerce beschikt over een fijne website om te gebruiken en daarnaast heeft het platform een fijne app op zowel Android, als iOS.

Nadelen

Om deze review zo objectief mogelijk te houden, is het ook van belang dat we even gaan kijken naar de nadelen. Niets is namelijk perfect en ook Coinmerce is dat dus niet. Hoewel het over het algemeen een erg goede cryptobroker is, kan het altijd beter. Hieronder kan je daarom de grootste nadelen vinden van het platform.

  • Hoewel de support goed in elkaar zit, is het helaas niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen. Vaak is dit toch de snelste manier voor het oplossen van een probleem.
  • Je wilt natuurlijk een zo duidelijk mogelijk overzicht hebben van de kosten waar je mee te maken gaat krijgen. Echter, de kosten kunnen bij Coinmerce bij grote en kleine aankopen ver uit elkaar liggen.
  • Bij kleine bedragen kunnen de fees oplopen. Het is daarom nodig om een hoger rendement te behalen om daadwerkelijk winst te maken.

Coinmerce Earn

Coinmerce heeft voor haar gebruikers Coinmerce Earn gelanceerd. Daar kan je jouw cryptomunten aan het werk zetten om voor jou extra geld te verdienen – wat dat betreft, is het dus eigenlijk net staking. Via Earn kan je jouw cryptomunten uitlenen aan institutionele beleggers en andere derde partijen. Je ontvangt daarvoor vervolgens dezelfde cryptomunt die je hebt ingezet als beloning. Stel dat je Bitcoin inzet, dan ontvang je ook Bitcoin als beloning. De opbrengsten worden automatisch ook weer ingezet voor Earn. Dat wil zeggen dat de beloningen steeds groter worden.


Earn is erg interessant voor het verdienen van wat extra rendement over cryptomunten die je niet op de korte termijn wilt gaan gebruiken. Je hebt de mogelijkheid om Coinmerce Earn te gebruiken met 42 verschillende cryptomunten, op het moment van schrijven. Vrijwel iedereen kan eraan meedoen, je kunt namelijk al vanaf 10 euro deelnemen aan Earn. Daarnaast zal je ook al vrij snel je beloningen zien. Iedere week zal dit namelijk worden uitgekeerd. Je kan er tot wel 15 procent mee verdienen en daarmee is dit het grootste percentage van heel Nederland. Daarnaast zit je ook nergens aan vast. Het is mogelijk om lang door te gaan, maar je kan altijd stoppen op ieder gewenst moment. Tenslotte is deelnemen volledig gratis: er zitten geen kosten aan verbonden.

Gratis aanmelden bij Coinmerce

Coinmerce staking

Als je al actief bent in de cryptohandel, zul je ongetwijfeld wel eens van staking hebben gehoord. Dit is namelijk een mooie manier van wat extra rendement behalen, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Het enige wat je hoeft te doen, is het vasthouden van cryptomunten in je wallet op het platform. Vervolgens word je daarvoor beloond. Je kan het eigenlijk een beetje zien als de rente die je ontvangt bij een spaarrekening. Echter, staking loont veel meer – zeker op dit moment.

Ook bij Coinmerce heb je de mogelijkheid om cryptomunten te staken. Dit kan je voor de geselecteerde cryptocurrency’s eenvoudig inschakelen op je account. Vroeger was staken een heel ingewikkeld iets, maar platformen als Coinmerce hebben het makkelijk gemaakt. Met slechts een druk op de knop kan je er al mee beginnen. Daarnaast blijven je coins op Coinmerce – net zoals je staking-verdiensten dus.

Het is niet mogelijk om iedere cryptomunt te staken, maar bij Coinmerce heb je de keuze uit relatief veel cryptomunten. De beloningen voor staken kunnen per cryptomunt verschillen. Bij Cardano zal je ongeveer 4,5% van je stakes terugzien als beloning, terwijl dit bij Kusama op 10 procent kan liggen. Let er wel op dat er bij alle cryptomunten een ander minimumaantal wordt gehanteerd, vanaf waar je kan beginnen met staken. Bij Coinmerce worden er daarnaast steeds meer nieuwe cryptomunten toegevoegd die je kunt gaan staken.

Wanneer je de staking rewards van Coinmerce vergelijkt met die van andere crypto platformen, dan valt op dat deze aan de hoge kant liggen. Je kan bij Coinmerce met staking dus een leuk extra rendement verdienen.

Conclusie: Coinmerce gebruiken of niet?

Inmiddels ben je aan het einde gekomen van deze review. Hierin hebben we uitgebreid gekeken naar Coinmerce. Als het goed is, heb jij nu een vrij duidelijk beeld kunnen krijgen van het platform en weet je een beetje hoe het in elkaar steekt.

Op basis van alle factoren is er eigenlijk maar één conclusie mogelijk: het platform is aan iedereen aan te raden. Het steekt namelijk goed in elkaar en staat dicht bij haar gebruikers. Het feit dat persoonlijk contact mogelijk is, laat dat zien. Niet alleen dat, maar ook het grote aanbod en de hoge rewards voor staking en Coinmerce Earn zijn grote pluspunten.

Hoewel er natuurlijk ook een paar nadelen zijn, is het in ieder geval duidelijk dat Coinmerce behoort tot één van de toppers onder de cryptoplatformen. Mij heeft het platform in ieder geval op een positieve manier verrast. Ik hoop dat jij iets aan deze review hebt gehad en een duidelijk beeld hebt gekregen van Coinmerce. Mocht je willen beginnen met het handelen in cryptomunten, neem dan zeker even een kijkje bij deze cryptobroker!

Gratis aanmelden bij Coinmerce

(Ontvang alleen vandaag nog €10 gratis aan Bitcoin cadeau. Claim deze bonus direct!) 

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen