bitcoinmeester
Bitcoin Meester
Lars Provoost
Bitcoin Meester
07/20/2022
12 min
0

Bitcoin Meester Review

07/20/2022
12 min
0

Het investeren in cryptomunten is iets wat steeds meer mensen doen. Niet gek, want er is namelijk gewoon veel winst te behalen met een beetje geluk. Toch zijn er heel veel mensen die er wel over nadenken, maar het uiteindelijk toch niet doen. Als beginner sta je namelijk voor veel belangrijke keuzes en deze zijn niet altijd even makkelijk. 

Zo moet je bijvoorbeeld beslissen hoeveel je gaat investeren en waarin je gaat investeren. Een belangrijke keuze die je ook zeker niet moet onderschatten, is waar je gaat investeren. Er zijn namelijk veel opties en iedere optie heeft zo weer zijn voor- en nadelen. Om je een beetje bij deze keuze te helpen, gaan we in dit artikel uitgebreid kijken naar een cryptoplatform waarop je crypto kunt kopen en verkopen. Alles hieronder staat namelijk in het teken van een uitgebreide Bitcoin Meester review

Laten we snel beginnen met het onder de loep nemen van dit platform!   

Gratis aanmelden bij Bitcoin Meester

Wat is Bitcoin Meester?

Laten we beginnen bij het begin en een blik werpen op wat Bitcoin Meester nu eigenlijk is. Daar kunnen we het heel lang over hebben, maar het is vrij simpel.

Bitcoin meester website

Bitcoin Meester is namelijk een crypto broker die gevestigd is in Nederland. Dat betekent dat ze een platform zijn waarop je de mogelijkheid hebt om cryptomunten te kopen en verkopen. Het is geen exchange, zoals Bitvavo. Een broker handelt namelijk als tussenpersoon tussen de gebruiker en de exchange.

Bitcoin Meester voordelen

Ieder crypto platform heeft zo zijn eigen eigenschappen. Elk platform probeert zich daarmee te onderscheiden van de concurrentie, in de hoop op zoveel mogelijk gebruikers. Dat wil zeggen: ook Bitcoin Meester heeft zo zijn voor- en nadelen. Naar de nadelen zullen we later nog gaan kijken, maar laten we beginnen met het positieve en hieronder een blik werpen op de voordelen.

  • Bij Bitcoin Meester heb je een hele ruime keuze. Er zijn honderden verschillende cryptomunten beschikbaar op het platform. Daarmee hebben ze het grootste aanbod van zowel Nederland als België.
  • Als je gaat staken bij Bitcoin Meester, dan kan je rekenen op hoge rewards. Dit kan namelijk oplopen tot wel 5,5 procent. Later in deze review kan je meer lezen over Bitcoin Meester staking.
  • Bitcoin Meester is erg gemakkelijk in gebruik. Beginners worden eenvoudig wegwijs en daardoor is het platform voor iedereen simpel te gebruiken.
  • Daarnaast is Bitcoin Meester ook goed bereikbaar voor iedereen. Het platform heeft een app voor zowel iOS als Android en ook de support is goed te bereiken.

Bitcoin Meester nadelen

Waar er voordelen zijn, zijn er helaas ook bijna altijd nadelen. Vrijwel niets is namelijk perfect. Bitcoin Meester ook niet. Om een zo neutraal mogelijk beeld te schetsen van deze crypto broker, kijken we ook naar de mindere punten van het platform. Deze kan je hieronder overzichtelijk terugvinden.

  • Het grootste nadeel is de hoge kosten vergeleken met een exchange zoals Bitvavo. Deze kosten kunnen echter ook lager uitvallen, als je een hogere rang behaalt op het platform.
  • Daarnaast zijn de mogelijkheden qua betaalwijzen ook relatief beperkt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een betaling te verrichten met je creditcard.

Is Bitcoin Meester betrouwbaar?

Als je gebruikmaakt van een crypto platform, mag je ervan uitgaan dat het betrouwbaar is. Toch is dat niet altijd vanzelfsprekend. Zo scoort het ene platform hoger qua veiligheid en betrouwbaarheid dan een andere. Gelukkig zit dit in het geval van Bitcoin Meester wel goed.

De support is een factor die veel bijdraagt aan hoe betrouwbaar een platform is. Bitcoin Meester heeft dit goed voor elkaar. Als je zit met een probleem of een vraag hebt, kan je ze op meerdere manieren bereiken. De eerste manier is via de e-mail. Daar zijn ze op openingstijden bereikbaar op helpdesk@bitcoinmeester.nl. Je kunt dan normaal gesproken binnen een uur op een reactie rekenen. De tijden dat ze per mail beschikbaar zijn, is maandag tot vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Op die tijden zijn ze ook op de andere manieren van contact beschikbaar. Mocht je liever je probleem op een andere manier oplossen, dan kan je er ook voor kiezen om online met Bitcoin Meester te chatten. Mocht dat ook niet je voorkeur hebben, dab kan je er ook voor kiezen om ze te bellen. Vaak is dit de snelste manier voor het oplossen van een probleem.

Naast de support, zijn er ook enkele gegevens van Bitcoin Meester te vinden die bevestigen dat het een betrouwbaar crypto platform is. Het is een bedrijf dat is opgericht in 2017 en sindsdien enorm is gegroeid. Het bedrijf is een onderdeel van Coin Meester B.V. Ze staan daarnaast officieel geregistreerd bij zowel de KvK als de Nederlandsche Bank.

Kosten van Bitcoin Meester

Het is niet meer dan logisch dat je bij Bitcoin Meester te maken krijgt met bepaalde kosten. Daar krijg je namelijk bij ieder platform mee te maken. De inkomsten moeten namelijk toch ergens vandaan komen om het platform operationeel te houden. Hoe het zit met de kosten van Bitcoin Meester? Dat lees je hieronder.

Ten eerste krijg je te maken met transactiekosten, zoals op ieder platform. Dit zijn de kosten die je betaalt wanneer je bijvoorbeeld cryptomunten gaat kopen. Bij ieder platform is het verschillend hoe hoog deze kosten zijn. Bij Bitcoin Meester zal je ongeveer rond de twee procent aan transactiekosten moeten betalen. Dat is een stuk meer dan bijvoorbeeld Bitvavo. Dat komt doordat Bitcoin Meester een broker is en Bitvavo een exchange. Een broker is een soort tussenpersoon.

Daarnaast betaal je withdrawal fees wanneer je een bepaalde cryptomunt verkoopt. De hoogte hiervan verschilt per cryptomunt en het is aan te raden om hiervoor even een blik te werpen op de website van Bitcoin Meester.

Aanmelden bij Bitcoin Meester

Wil jij beginnen met handelen in crypto en heb je Bitcoin Meester gekozen als platform? Dan moet je daar een account maken. Meestal is dit simpel, maar af en toe kan het nog best wel eens ingewikkeld zijn. Hieronder kijken we dan ook naar hoe jij een account aan kunt maken bij Bitcoin Meester.

Ten eerste navigeer je naar de website van Bitcoin Meester. Daar kan je inloggen, maar als je nog geen account hebt, kan je klikken op ‘open een account’. Vervolgens krijg je dan de mogelijkheid om persoonlijke gegevens in te vullen. Zorg ervoor dat deze kloppen, om latere problemen te voorkomen.

Gratis aanmelden bij Bitcoin Meester

Daarna ga je het verificatieproces in. Maar maak je geen zorgen, normaal gesproken is dit zo gedaan. Alle stappen zullen zich in principe vanzelf wijzen. In de eerste stap is het nodig om je identiteit te verifiëren. Je hebt je gegevens al ingevuld en daarna is het nodig om een ID-bewijs te uploaden. Je kan daarvoor een ID-kaart, een rijbewijs of een paspoort gebruiken. Let er wel op dat deze nog geldig is, anders wordt de verificatie niet goedgekeurd. Je mag wel je BSN-nummer afschermen als je dat wilt. Je pasfoto moet wel goed zichtbaar zijn. Aan de hand daarvan zal je worden geverifieerd.

Heb je dat gedaan, dan moet je een selfie maken. Hierop moet jij duidelijk te zien zijn. Op de selfie moeten ook een briefje en hetzelfde ID-bewijs als in de vorige stap staan. Op die manier kan identiteitsfraude worden voorkomen door Bitcoin Meester. Op het briefje moet je ‘Bitcoin Meester’ schrijven en de datum.

Om de verificatie compleet te maken, is het nog nodig om je telefoonnummer en adres te verifiëren. Je telefoonnummer kan eenvoudig gedaan worden. Je ontvangt een SMS met daarin een code. Deze code vul je vervolgens in. Voor de adresverificatie upload je een foto van een officieel document waarin jouw adres staat aangegeven. Dat kan een document van de Overheid zijn. Digitale documenten zijn toegestaan. Let erop dat het document niet ouder mag zijn dan drie maanden. Is dit allemaal gelukt, dan is je account gereed voor gebruik!

Crypto kopen bij Bitcoin Meester

Bij een crypto broker is het natuurlijk de bedoeling dat je in staat bent om cryptomunten te kopen. Daarom zit bij de meeste crypto platformen dit proces goed in elkaar. Maar hoe zit dat bij Bitcoin Meester? Dat lees je hieronder.

Heb je een account gemaakt bij Bitcoin Meester en is deze volledig geverifieerd? Dan kan je aan de slag met het investeren in crypto op het platform. Om dit te kunnen doen, is het noodzakelijk om je saldo op te waarderen. Je gaat dan euro’s storten met de door jou gewenste betaalmethode. Je kunt dit doen via iDEAL of door middel van een handmatige overboeking. Het is aan te raden om dit met iDEAL te doen. Je hebt dan het geld binnen enkele minuten op jouw account staan. Via een handmatige overboeking kan het tot een dag duren.

Naast het kiezen van een betaalwijze, is het natuurlijk ook nodig om een bedrag af te spreken dat je gaat investeren. Dit hoeft bij Bitcoin Meester niet per se een groot bedrag te zijn. Al vanaf vijf euro heb je namelijk de mogelijkheid om te investeren in crypto. Heb je een bedrag gekozen en deze gestort? Dan kan je de gewenste cryptomunt gaan aanschaffen. Selecteer deze uit het ruime aanbod van Bitcoin Meester en vul het bedrag dat je wilt investeren in. Rond vervolgens je aankoop af en de munten zullen automatisch in de exchange wallet terechtkomen.

Bekijk Bitcoin Meester

Crypto verkopen bij Bitcoin Meester

Naast het kopen van cryptomunten, moet je bij een crypto broker ook cryptomunten kunnen verkopen. Wederom loopt dit proces bij Bitcoin Meester erg soepel. Binnen enkele stappen kan je jouw gekochte munten namelijk ook weer verkopen. We zullen hieronder gaan kijken naar een stappenplan waarin beschreven staat hoe dit in zijn werk gaat.

Zit jij op een punt dat je de gekochte crypto bij Bitcoin Meester wilt gaan verkopen? Om dit te kunnen doen, log je in op je account. Vervolgens navigeer je naar de gekochte cryptomunten. Wanneer je dit hebt gedaan, ga je bedenken hoeveel je wilt verkopen. Vul het aantal munten in die je wilt omwisselen voor euro’s, en rond de transactie af. Vrijwel direct zal je weer euro’s op je account hebben staan. Let er wel op dat je een withdrawal fee moet betalen. Dit verschilt per cryptomunt.

Mocht je weinig tijd hebben om de koersen in de gaten te houden, dan kan je bij Bitcoin Meester ook een geavanceerde order plaatsen. Dat wil zeggen dat je gekochte cryptomunten bij een transactie automatisch worden verkocht als de koers een bepaald punt bereikt. Let er ook op dat dit nadelig kan zijn als de koers zich daarna in rap tempo weer herstelt.

Bitcoin Meester staking

Staking is iets wat veel platformen aanbieden. Staking kan op het eerste gezicht misschien wat ingewikkeld klinken, maar eigenlijk is het heel erg simpel. Het is namelijk niets meer dan het vasthouden van je cryptomunten in je wallet. Je ondersteunt de veiligheid en operaties van een bepaald blockchain netwerk ermee. Je kunt het eigenlijk een beetje vergelijken met de rente die je krijgt op een spaarrekening. Staking is echter vaak veel winstgevender. Je hoeft er daarnaast ook niets voor te doen. De cryptomunten die jij bezit, verdienen het geld voor je! Toch leuk om nog wat extra’s bij te kunnen verdienen.


Ook bij Bitcoin Meester heb je de mogelijkheid om coins te staken. De percentages die uiteindelijk aan jou worden uitgekeerd, zijn berekend op jaarbasis. Ze worden dagelijks uitgekeerd. Om in aanmerking te komen voor het ontvangen van de staking rewards, moet je de munten minimaal 24 uur vast hebben gehouden. De stakes zullen vervolgens ’s nachts automatisch uit worden gekeerd in je staking wallet, dus niet in je normale wallet. Let er wel op dat je niet altijd hetzelfde krijgt uitgekeerd. De percentages kunnen namelijk dagelijks verschillen. Let er daarnaast op dat het ook niet mogelijk is om zomaar alle cryptomunten te staken. Op het moment van schrijven, kan je bij Bitcoin Meester 26 verschillende coins staken. Het is mogelijk om op iedere gewenste dag te stoppen met staken. Houd er dan wel rekening mee dat wanneer je de staking munten loshaalt, je de stakes van die dag zult verliezen.

Het aanbod van Bitcoin Meester

Niet ieder platform biedt dezelfde cryptomunten aan. Zo kiezen sommige exchanges bewust voor een wat kleiner aanbod, terwijl andere platformen er juist weer voor kiezen om een zo breed mogelijk aanbod te hebben. Bij Bitcoin Meester zit het qua aanbod wel goed. Het platform biedt haar gebruikers een ruime keuze aan cryptomunten. Deze zullen we niet allemaal uit gaan lichten. Inmiddels zijn er namelijk al meer dan 200 verschillende cryptomunten beschikbaar op het platform.

Zo kan je de bekende cryptomunten aanschaffen. Denk dan bijvoorbeeld aan Bitcoin of Ethereum. Zoek je echter naar een wat minder bekende munt met een grote potentie? Ook die kan je vinden bij Bitcoin Meester. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Enjin of Ripple. Bitcoin Meester is de perfecte plek voor mensen die willen speuren naar een interessante mogelijkheid om te investeren.  

Ga naar Bitcoin Meester

Bitcoin Meester ervaringen

Stel: je wilt een bepaald product kopen of een bepaalde dienst gebruiken. De kans is groot dat je niet zomaar overgaat tot aankoop. Eerst doe je vaak wat onderzoek naar bijvoorbeeld de betrouwbaarheid. Bij een crypto exchange is dit eigenlijk niet anders. Ook daar is het verstandig om eerst even naar een aantal factoren te kijken. Een factor waar dan vaak naar gekeken wordt, zijn de ervaringen. Dat is dan ook precies wat we hieronder zullen gaan doen.

Laten we beginnen met mijn eigen ervaringen. Ook ik maak gebruik van Bitcoin Meester. Ooit ben ik begonnen met Bitvavo, maar na een paar jaar merkte ik dat ik toe was aan iets nieuws. Niet omdat Bitvavo niet meer goed beviel, maar puur voor een nieuwe omgeving. Daarom heb ik een account gemaakt bij enkele andere cryptoplatformen. Daar was Bitcoin Meester er eentje van.

In het begin wist ik niet wat ik ervan kon verwachten. Het was allemaal nieuw voor mij. Echter, het aanmaken van een account ging erg soepel en binnen no-time was mijn account gereed voor gebruik. Om Bitcoin Meester even uit te proberen, heb ik een kleine storting gedaan om daar crypto mee te kopen. Ook dit verliep heel eenvoudig. Al snel had ik cryptomunten op mijn account staan. Na een tijdje gebruik te hebben gemaakt van Bitcoin Meester, kon ik maar één ding concluderen: het is gewoon een fijn platform om te gebruiken. Het enige minpuntje dat ik te benoemen heb en zelf heb ervaren, zijn de kosten. Deze liggen wat hoger dan bij bijvoorbeeld een Bitvavo. Maar goed, daar krijg je ook een erg fijn platform verder voor terug. Persoonlijk zou ik Bitcoin Meester zeker aanraden.

Ervaringen van andere gebruikers

Dan is het nu tijd dat we een blik gaan werpen op de ervaringen van anderen. Hiervoor gaan we kijken naar Trustpilot. Dat is een platform waarop gebruikers de mogelijkheid hebben om reviews achter te laten. Daaruit ontstaat dan een gemiddelde, wat een indicatie geeft van hoe goed een product of dienst nu eigenlijk is. Voor Bitcoin Meester zijn er inmiddels meer dan 1.500 reviews achtergelaten. Daaruit is een gemiddelde van 3.9 op een maximale score van 5 gekomen. Dat is erg goed. Maar waar komt die positieve beoordeling uit voort?

Bitcoinmeester ervaringen trustpilot

Voornamelijk het gebruiksgemak wordt vaak genoemd. Beginners geven aan dat ze makkelijk wegwijs konden worden op het platform en alles binnen de kortste keren onder de knie hadden. Alle processen verliepen soepel voor de meeste. De Bitcoin Meester ervaringen wijzen verder uit dat mensen over het algemeen te spreken zijn over de service. De meesten zijn goed geholpen en dat nemen ze mee in hun review.

Natuurlijk zijn er ook negatieve reviews te vinden over Bitcoin Meester. Echter, deze zijn flink in de minderheid. Van alle reviews op Trustpilot, hebben slechts acht procent van de mensen 1 ster als beoordeling gegeven. Veel mensen benoemen de hoogte van de transactiekosten als negatief punt. Begrijpelijk, maar eigenlijk vallen die kosten wel mee. Bitcoin Meester is namelijk een broker en die kosten liggen altijd wat hoger. Als je het vergelijkt met andere brokers, is Bitcoin Meester zelfs aan de goedkope kant. Ook zijn er enkele mensen ontevreden over de service van het platform. Echter, de meeste geluiden over dat punt zijn gewoon positief. Uiteindelijk zou je kunnen concluderen dat gebruikers van Bitcoin Meester over het algemeen tevreden zijn over het platform.

Conclusie: wel of geen Bitcoin Meester gebruiken?

Inmiddels heb je het einde bereikt van deze Bitcoin Meester review. We hebben hierin uitgebreid alle aspecten behandeld van het platform. Als het goed is, heb jij nu een goed beeld van Bitcoin Meester. Nu we aan het einde zijn, is het tijd voor een conclusie: is Bitcoin Meester een goed platform om te gebruiken of juist niet?

Het korte antwoord daarop: ja. Bitcoin Meester is absoluut een goed platform om te gebruiken. Of het de beste is, durf ik echter niet met zekerheid te zeggen. Er zijn namelijk genoeg concurrenten die ook goed zijn. Bitvavo of Litebit zouden namelijk ook prima keuzes zijn.

Bitcoin meester scoort echter op veel punten erg hoog. Zo heeft het platform een erg groot aanbod en zijn ze goed te bereiken als je een probleem of vraag hebt. De staking rewards zijn ook zeker goed en vooral het gebruiksgemak scoort bij mij persoonlijk in ieder geval hoge ogen.

Mijn uiteindelijke conclusie zou dan ook zijn dat ik Bitcoin Meester aan iedereen aan kan raden als je op zoek bent naar een cryptoplatform dat gewoon doet wat het moet doen. Alle factoren bij elkaar genomen is het namelijk een prima broker, waar je snel wegwijs wordt. Ook als je nog weinig of geen ervaring hebt.

Ga naar Bitcoin Meester

Reacties
Categorieën