Een crypto cursus volgen of niet
Crypto cursus
Lars Provoost
Crypto cursus
09/10/2022
7 min
0

Een crypto cursus volgen of niet?

09/10/2022
7 min
0

Alle begin is moeilijk. Dat geldt voor vrijwel alles. Toegegeven, het ene is wat makkelijker dan het ander, maar normaal gesproken heb je even de tijd nodig om iets helemaal onder de knie te krijgen. Dat geldt ook voor het investeren in crypto. Het is daarin mogelijk om een leuk extra zakcentje te verdienen, maar beginners zullen er al snel achter komen dat dit niet zomaar heel eenvoudig is. Aan te raden is daarom om voordat je begint, eerst wat bij te leren. Dit kan door middel van een cursus. Maar is dit de juiste manier om wegwijs te worden? Daarom staat dit artikel in het teken van de volgende vraag: moet je een crypto cursus volgen of niet?

Wat is een crypto cursus?

Laten we beginnen met uitleggen van wat een crypto cursus precies is. Dit is eenvoudig, maar wel noodzakelijk om de rest van dit artikel goed te kunnen begrijpen.

Bij een cursus ga je leren over een bepaald onderwerp. Zo bestaan er computercursussen, waar je leert hoe je om moet gaan met een computer. Er bestaan dus ook crypto cursussen. Vanzelfsprekend ga je dan leren over het onderwerp crypto en hoe jij succesvol kan zijn met het handelen in digitale munten. Dit is aan te raden voor beginners die willen beginnen met handelen, maar ook voor de wat meer ervaren traders kan het een goed idee zijn om een cursus te volgen. Vaak ontdek je dan nog extra tips en tricks.

Uiteindelijk zorgt een crypto cursus ervoor dat je meer leert over het ingewikkelde onderwerp en je gerichter kunt gaan investeren bij platformen zoals Bitvavo.

Voordelen van een crypto cursus

Wanneer je een cursus wilt gaan volgen, moeten daar wel genoeg voordelen aan vastzitten. Je besteedt er namelijk niet zomaar je tijd en/of geld aan. Gelukkig bieden vrijwel alle crypto cursussen jou een aantal belangrijke voordelen. Wat de grootste voordelen zijn, kan je hieronder vinden.

  • Het belangrijkste voordeel van het volgen van een crypto cursus is dat je als beginner kunt leren over het wereldje en daardoor een vliegende start kunt maken.
  • Wanneer je wat meer kennis vergaart, kan je voorkomen dat je onnodige fouten maakt.
  • Wanneer je de opgedane kennis in de praktijk gaat brengen, zul je zien dat je rendement over het algemeen omhoog gaat.

Welke crypto cursussen zijn er?

Niet iedere crypto cursus is hetzelfde, en dat is gelukkig maar. Iedere cursus heeft zo zijn eigen systeem en invalshoek. Ze kunnen dus erg van elkaar verschillen. Maar welke cursus kies je dan? Hieronder zie je een overzicht van de verschillende cursussen.

Zo heb je ten eerste erg uitgebreide cursussen. Hier ga je de diepte in en zal je over het algemeen erg veel leren. Het nadeel is dat een dergelijke crypto training veel tijd in beslag kan nemen en die tijd heeft niet iedereen. Voor diegenen is het wellicht een optie om te kijken naar de volgende optie.

Er bestaan namelijk ook cursussen met een wat kortere duur. Je gaat dan leren over de basis en de belangrijkste aspecten van de cryptowereld. Het voordeel is dat dit type cursus minder lang duurt, maar je zal er ook minder leren.

Tenslotte heb je ook nog cursussen van een uur of een paar uurtjes. Hier ben je dus erg snel mee klaar, maar je zult alleen de belangrijke basis gaan behandelen. Kies dus vooraf wat bij je past. Hoeveel geld en hoeveel tijd wil je aan een cursus besteden? Wat is je niveau en wat wil je gaan leren? Dit zijn stuk voor stuk vragen die jij jezelf kan stellen bij het kiezen van een crypto trading cursus. Hieronder kan je twee cursussen vinden die ik je kan aanraden.

Madelon Vos met de crypto en trading academy

De eerste cursus die ik je aan kan raden is die van Madelon Vos. Zij heeft een crypto en trading academy waarmee ze al erg veel mensen heeft geholpen. Je kan er leren over crypto, Bitcoin, aandelen; wat eigenlijk niet? Als jij op zoek bent naar een complete cursus waarin je alles te weten kan komen over de crypto- en tradingwereld, ben je bij haar aan het juiste adres.

Crypto en trading academy van Madelon Vos

Meer informatie over Madelon

Doopiecash: Daytrade cursus en swingtrade cursus

Ook Doopiecash is een cursus waarvan ik zeker weet dat jij er veel aan kan hebben. Je kan kiezen uit een daytrade cursus of een swingtrade cursus. Welke je kiest is afhankelijk van de manier waarop jij wilt traden met crypto. Hoe dan ook, bij beide cursussen leer jij alles tot in de puntjes en kan je daarna lekker aan de slag met de vele opgedane kennis.

Doopiecash leerprogramma's

Meer informatie over Doopiecash

Nadelen van een crypto cursus

Waar er voordelen te vinden zijn, zijn er bijna ook altijd wel nadelen te vinden. Dat is ook het geval bij crypto cursussen. Niets is perfect en ook dit niet. Zo zijn er alternatieven waar je later in dit artikel meer over kunt vinden. Hieronder gaan we echter eerst kijken naar enkele nadelen die een crypto cursus met zich mee kan brengen.

  • Sommige crypto cursussen zijn te uitgebreid. Je leert dan vaak over dingen die je niet direct nodig hebt.
  • Doordat sommige cursussen zo uitgebreid zijn, ben je er veel tijd aan kwijt. Die tijd heeft niet iedereen.
  • Aan een cursus kan een redelijk prijskaartje hangen. Weet je dus niet zeker of je wilt gaan investeren in crypto, dan is het volgen van een dure cursus niet aan te raden.

Eigen ervaringen met een crypto cursus

Inmiddels ben ik al een aantal jaren actief in de wereld van cryptomunten. Ook ik ben begonnen omdat ik meer wilde halen uit mijn geld. Investeren deed ik al wel, maar nog niet in cryptomunten. Vanwege alle succesverhalen besloot ik oom om het te proberen. Echter, ik had al snel door dat het toch anders was. Ik behaalde wel wat rendement, maar ik had het gevoel dat er veel meer uit te halen was.

Om die reden besloot ik om een cursus te gaan volgen. Ik koos ervoor om er eentje te volgen van korte duur, omdat ik niet heel ruim zat qua tijd. Van die keuze heb ik geen spijt gehad. Tijdens de cursus ontdekte ik precies hoe de wereld van crypto in elkaar zat en wat er belangrijk is om in de gaten te houden. Door de cursus heb ik erg veel extra kennis opgedaan en kan ik veel gerichter investeren.

Dit merkte ik ook toen ik verder ging met het investeren in crypto. Al snel had ik door dat de crypto training me goed had gedaan en op termijn zag ik mijn rendement toenemen, doordat ik gerichtere keuzes kon maken. Voor mij is het nuttig geweest om een crypto trading cursus te volgen en voor beginners zal ik het zeker weten aanraden.

Alternatieven voor een cursus

Een cursus is niet voor iedereen weggelegd. Zo kan het zijn dat je het te duur vindt of dat je van mening bent dat het te veel tijd in beslag neemt. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven beschikbaar. Zo kan je op de door jou gewenste manier wat bijleren over de cryptowereld.

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een boek te lezen over crypto. Het voordeel is dan dat je op je eigen tempo wat bij kunt leren. Je kiest zelf de momenten waarop je gaat leren en ook hoeveel je wilt leren. Let er dan wel op dat je een voor jou geschikt boek kiest. Niet ieder boek over crypto gaat namelijk over hetzelfde onderwerp. Zo zijn er ook boeken die zich richten op crypto zelf en niet zozeer op het traden.

Ook is het mogelijk om zelf te gaan zoeken naar info en YouTube-video’s te gaan bekijken. Let er dan echter wel op dat je de informatie niet haalt van te veel verschillende bronnen, anders gaat het elkaar op een gegeven moment tegenspreken. Om in de sociale media-trant te blijven, kan je er ook voor kiezen om wat te leren door middel van het bezoeken van crypto forums.

Mocht je het crypto traden wat eenvoudiger voor jezelf willen maken, kan je er ook voor kiezen om gebruik te gaan maken van de crypto signalen van Corné Marchand. Je hebt dan de mogelijkheid om de trades van experts te volgen. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar interessante trades. Oftewel: je kan maximaal verdienen met crypto, zonder enige kennis.

Meer informatie over crypto signalen

Crypto cursus gevolgd: wat nu?

Je hebt een crypto cursus afgerond en hebt de nodige kennis opgedaan. Maar: wat moet je nu doen? Dat is een beetje afhankelijk van waar je denkt te staan. Je kunt in principe drie dingen doen.

Zo is het mogelijk om nu direct aan de slag te gaan met het investeren in cryptomunten. Je brengt de opgedane kennis in de praktijk en je kan weloverwogen keuzes maken. Meestal verdien je dan een leuk rendement.

Het kan ook zijn dat je nog niet helemaal klaar bent voor het investeren in crypto. Vaak is het dan aan te raden om nog even verder te leren. Zo zorg je ervoor dat je het maximale eruit haalt.

Het kan ook zo zijn dat je er na de crypto training achter komt dat het toch niet echt iets voor jou is. Dat is ook niet erg. Je kan gewoon op zoek gaan naar een andere manier om meer uit je geld te halen.

Conclusie: crypto cursus volgen of niet?

Inmiddels ben je alweer aan het einde gekomen van dit artikel en dat betekent dat het ook weer tijd is voor een conclusie. Moet je een crypto cursus volgen of niet?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, hebben we naar een aantal zaken gekeken. Zo hebben we een blik geworpen op wat een crypto cursus eigenlijk is, wat de voor- en nadelen zijn, welk type cursussen er zijn, mijn eigen ervaringen, de alternatieven en wat je kunt doen na een cursus.

Uiteindelijk is er eigenlijk maar één conclusie mogelijk. Ben je van plan om te gaan investeren in cryptomunten en wil je het maximale eruit halen? Dan is het zeker aan te raden om een cursus te volgen. Zo geef je jouzelf een vliegende start!

Dan wil ik je wederom graag bedanken voor het lezen en ik hoop dat je hebt kunnen vinden waar je naar op zoek was. Hopelijk zie ik je terug bij het volgende bericht!

Reacties
Categorieën