Wat zijn blockchain games?

Cryptocurrencies zijn ‘hot’ en nog altijd volop in ontwikkeling. Dat wil zeggen dat er steeds meer mogelijkheden ontstaan. Een voorbeeld van deze mogelijkheden zijn blockchain games. We weten allemaal wel wat games zijn, maar hoe werken deze op de blockchain van cryptocurrencies? Dat lees je in dit kennisbank artikel.

Wat is een blockchain game?

Je kan het heel ingewikkeld maken, maar het is heel simpel. Een blockchain game is gewoon zoals de naam eigenlijk al zegt, een game die gebruikmaakt van de blockchaintechnologie.

Het is daarmee bijvoorbeeld mogelijk om in-game items zoals wapens, te verhandelen voor cryptomunten. De blockchain maakt het ook mogelijk om transacties tussen spelers plaats te laten vinden. Daarom zijn er velen die denken dat dit het gamen van de volgende generatie kan worden.

Voorbeelden van Blockchain games

Misschien is het nog wat lastig om je iets voor te stellen bij blockchain games. Daarom kijken we hieronder naar enkele voorbeelden van dit soort games. Dagelijks worden er nieuwe games ontwikkeld en ook bestaande games integreren de technologie van blockchain steeds meer in hun game, zoals Fortnite.

De grootste blockchain game op het moment van schrijven is Axie Infinity. De populariteit heeft dit spel waarschijnlijk te danken aan het feit dat het is afgeleid van het welbekende Pokémon. In deze game kan je poppetjes sparen: dit zijn eigenlijk gewoon NFT’s. Ook kan je tegen andere spelers Battlen waar je met jouw axies tegen andere axies kan vechten. Dit en nog veel meer is mogelijk in dit spel.

Een andere blockchain game is Zed Run. Het is mogelijk om een NFT-paard te kopen en dit paard kan je inzetten in paardenraces. De winnaar ontvangt de prijzenpot. Er kan gespeeld worden om echt geld, maar er kan ook gratis worden geracet.

Wil jij meer te weten komen over het gamen op de Blockchain? Lees dan mijn blogbericht over: blockchain games!

Reactie plaatsen