Wat is een blockchain job?

Een groot geheim is het allang niet meer. De wereld van crypto is voor vele mensen inmiddels bekend en nog altijd is dit wereldje bezig aan een flinke opmars. Dat levert automatisch de nodige mogelijkheden op. Een voorbeeld van deze mogelijkheden, zijn blockchain jobs. Velen zijn hiervan niet op de hoogte, maar er is hier steeds meer vraag naar. Daarom staat dit artikel in het teken van de vraag: wat is een blockchain job?

Wat is een blockchain job?

Laten we maar direct de vraag gaan beantwoorden. Misschien had je dat zelf ook al wel gedaan. Als je een beetje Engels kunt en de term ‘blockchain job’ vertaald naar het Nederlands, heb je het antwoord namelijk al.

Een blockchain job is dus een baan waarbij jij je bezighoudt met het ontwikkelen van de blockchain en cryptomunten. Door de enorme groei van de cryptowereld liggen hier veel mogelijkheden.

Voorbeelden van een blockchain job

Om een beter beeld te kunnen krijgen van wat een blockchain job precies is, zullen we hieronder een blik werpen op enkele voorbeelden van dit soort banen.

Het eerste voorbeeld is een blockchain developer. Dat is een ontwikkelaar die zich toelegt op het ontwikkelen en onderhouden van blockchain software.

Een ander voorbeeld is een data-analist. Zoals het woord eigenlijk al zegt, is dit iemand die data analyseert en dit ook in kaart brengt.

Hoe krijg ik een blockchain job?

Het is goed om te weten dat niet zomaar iedereen een blockchain job kan krijgen. Bij vacatures is de kans namelijk erg groot dat er om bepaalde kwalificaties worden gevraagd. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in een dergelijke baan, is het aan te raden om eerst hierover te beschikken en eventueel wat bij te leren door middel van bijvoorbeeld een cursus.

Wil jij meer te weten komen over banen in de wereld van crypto? Lees dan mijn blog over: blockchain jobs!

Reactie plaatsen