Wat is DeFi?

De alsmaar groeiende cryptowereld is voor veel mensen lastig te volgen. Echter, wanneer er dan wat meer onderzoek gedaan wordt, zal al snel duidelijk worden dat het eigenlijk best goed te begrijpen is. Ook dit kennisbankartikel is weer bedoeld om je een deel van de cryptowereld te laten begrijpen. In dit artikel gaan we namelijk kijken naar de vraag: wat is DeFi?

Wat is DeFi precies?

Wederom is dit een crypto gerelateerde afkorting waarvan je niet snel zult zeggen dat je weet wat het is. Echter is dit ook weer vrij simpel. DeFi staat namelijk voor Decentralized Finance. Dit begrip wordt gebruikt voor de opkomst van decentrale applicaties, platforms en protocollen voor het verlenen van financiële diensten. In principe verstaan we onder DeFi decentrale financiële applicaties die op blockchain en smart contract technologieën gebouwd worden.

DeFi projecten

DeFi is een groeiende sector en dit leidt ertoe dat er veel projecten in deze sector in ontwikkeling zijn. Om een beter beeld te kunnen krijgen van wat het precies is, kan je hieronder enkele voorbeelden lezen.

Het eerste voorbeeld is Augur. Dit is een platform dat onlosmakelijk in verband staat met gokken. Het is tevens één van de meerdere gokplatformen die gebruikmaakt van de blockchain. Je kan hier met bijvoorbeeld Ethers gokken op gebeurtenissen in het echte leven. Dit kan zijn op voetbalwedstrijden, maar ook bijvoorbeeld op de koers van de Bitcoin.

Het bekendste DeFi project is misschien wel Aave. Dit is een gedecentraliseerd platform waarop je kunt lenen en uitlenen. Het platform maakt gebruik van de blockchain van Ethereum. Het unieke aan dit platform is dat gebruikers mee kunnen beslissen over beslissingen over de toekomst van Aave. Op die manier kunnen we dus zeggen dat het een erg decentraal platform is.

Wil jij meer te weten komen over DeFi? Lees dan zeker mijn blogartikel over: DeFi!

Reactie plaatsen