Litebit

Wil jij cryptomunten kopen? Dan heb je een plek nodig waar je dat kunt doen. Dat kan bij een crypto-exchange of -broker. Echter, het maken van een keuze is erg lastig. Simpelweg omdat er veel verschillende platformen zijn. Een van deze platformen is Litebit. Over deze crypto-broker kan je hieronder meer informatie vinden.

Wat is Litebit?

Misschien was het inmiddels wel duidelijk, maar Litebit is dus een crypto-broker. Het is een platform waar je cryptomunten kunt kopen en verkopen. Litebit is geen exchange, maar een broker. Een broker fungeert als tussenpersoon tussen een gebruiker en een exchange. Hierdoor liggen de kosten voor een transactie bijvoorbeeld wat hoger.

Litebit is opgericht in 2013 en heeft dus inmiddels jarenlang ervaring op het gebied van crypto. De crypto-broker zit gevestigd in Rotterdam, gewoon in ons land dus. Inmiddels trekt Litebit zo’n 1,5 miljoen bezoekers per maand en kent het meer dan 600.000 gebruikers en is daarmee een van de grootsten van Europa op het gebied van crypto.

Wat zijn de voordelen van Litebit?

Ieder platform heeft zo zijn eigen kenmerken. Om zoveel mogelijk gebruikers te trekken, probeert ieder platform zich daarnaast te onderscheiden van de concurrentie. Wat de belangrijkste voordelen zijn van Litebit? Dat lees je hieronder.

  • Litebit is een van de grootste crypto-brokers van Europa. Het platform kent een groot aantal gebruikers en is een bekende naam.
  • Bij Litebit kan je kiezen uit een ruim aanbod van cryptomunten en kan je daarnaast gebruikmaken van built-in wallets.
  • Met het ingebouwde portfolio van Litebit is het heel eenvoudig om je investeringen op een gedetailleerde manier bij te houden.  

Is Litebit betrouwbaar?

Wanneer je crypto aan het handelen bent op een platform, moet deze natuurlijk wel betrouwbaar zijn. Is Litebit betrouwbaar? Hieronder kan je daarover enkele gegevens vinden.

We kunnen er heel kort over zijn. Ja, Litebit is een betrouwbaar platform. Zo staat het als bedrijf geregistreerd bij de KvK. Verder zorgt Litebit ervoor dat gevoelige informatie geëncrypteerd wordt en versleuteld verstuurd wordt. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met de maximale betrouwbaarheid.

De betrouwbaarheid van Litebit kan daarnaast kracht bij worden gezet door het feit dat het platform in 2019 bij de CashCow Awards de titel ‘beste crypto-broker’ heeft gekregen. Litebit is zeker weten een betrouwbaar platform voor het handelen in crypto.

Litebit kosten

Het handelen bij een crypto-broker is niet gratis. Het platform heeft namelijk ook inkomsten nodig om alles draaiende te kunnen houden. Zo ook bij Litebit.

Bij een crypto-broker krijg je ten eerste te maken met transactiekosten. Omdat Litebit een broker is, en geen exchange, zullen de kosten hiervoor iets hoger liggen. Een broker fungeert namelijk als tussenpersoon. Bij Litebit zul je ongeveer 2 procent kwijt zijn aan transactiekosten. Dat is een stuk meer dan bijvoorbeeld bij Bitvavo, maar dat is dus een exchange. Stel, je koopt bij Litebit voor 100 euro aan Bitcoin, dan zal je uiteindelijk voor 98 euro ontvangen.

Ook kan je te maken krijgen met kosten voor het storten van geld. Dit verschilt per betaalmethode. Verder moet je rekening houden met ‘withdrawal costs’. Dit wordt voornamelijk bepaald door de cryptomunten en daar heeft Litebit niet veel invloed op.

Litebit ervaringen

Laten we gaan kijken naar enkele ervaringen met de Litebit broker. Een platform moet natuurlijk wel haar gebruikers tevreden houden. Daarnaast zijn de ervaringen van gebruikers vaak een belangrijke factor bij de keuze voor een product of dienst.

Laten we beginnen met mijn persoonlijke ervaringen. Zelf ben ik destijds begonnen met het handelen in crypto op Bitvavo. Dat beviel goed en dit heb ik jarenlang gedaan. Hoewel er niets te klagen viel, voelde ik na een aantal jaar toch dat het tijd werd voor iets nieuws. Daarom heb ik op een gegeven moment een account aangemaakt bij andere exchanges, waaronder Litebit. Eerlijk gezegd heeft deze crypto broker mij op een positieve manier verrast. Alles verliep soepel. Binnen de kortste keren had ik mijn account gereed en kon ik handelen in cryptomunten. Ook dit verliep soepel. Kortom: ik heb eigenlijk tot nog toe niks te klagen gehad over Litebit als broker.

Dan de ervaringen van andere gebruikers. Daarvoor werpen we een blik op het reviewplatform Trustpilot. Daar valt op dat de geluiden erg verschillend zijn. Er wordt door Litebit een 3,4 gescoord op een maximum van 5. Dat gemiddelde is gebaseerd op meer dan 3.500 reviews. Waar de ene persoon erg positief is over het platform, is de ander negatief. De positieve reacties zeggen vooral dat er helemaal niets te klagen valt over Litebit. De negatieve reacties hebben vooral slechte ervaringen met de klantenservice. Daarnaast heeft Litebit in het verleden meerdere keren te maken gehad met succesvolle hacks. Hoe dan ook kan je dus stellen dat de gebruikerservaringen dubbel zijn.  

Litebit alternatief

Natuurlijk is Litebit niet het enige platform waar jij uit kunt kiezen voor het handelen in cryptomunten. De keuze is letterlijk reuze. Ben jij dus niet helemaal overtuigd van dit platform, dan is er altijd een alternatief.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Bitvavo. Bij dat platform liggen de kosten over het algemeen lager. Ook scoort Bitvavo hoog qua klantvriendelijkheid en gebruiksgemak.

Aan de slag met Litebit?

Inmiddels heb je aardig wat informatie kunnen lezen over de Litebit broker. Nu kan jij zelf aan de slag gaan met handelen in cryptomunten op het platform. Ik weet niet of je al een Litebit account hebt, maar zo niet, dan kan je hieronder een gratis account aanmaken. 

Gratis aanmelden bij Litebit

Berichten over Litebit: