Welke crypto gaat stijgen?

Beleggen in cryptomunten is ontzettend populair. Er zijn allerlei goede redenen waarom mensen niet meer beleggen via reguliere beleggingsmaatschappijen, maar kiezen om over te stappen naar cryptocurrencies. De kans op forse winst is bijvoorbeeld vele malen groter.

Bovendien levert geld op de spaar- of beleggingsrekening slechts weinig rendement op. Sterker nog, in het meest slechte geval betaal je zelfs rente als je vermogen een bepaalde grens bereikt. Daar zit je uiteraard niet op te wachten en daarom kiezen veel mensen voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Welke crypto gaat stijgen en welke crypto stijgt het snelst? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel.

Van welke cryptocoins wordt veel verwacht?

De afgelopen jaren zijn er veel cryptomunten ontwikkeld als variatie op de Bitcoin. Dit is natuurlijk de allereerste cryptomunt ter wereld en veel mensen hebben dankzij een flinke koersstijging enorm veel geld verdiend aan de Bitcoin. Daarom is de verwachting dat deze cryptomunt nog jarenlang marktleider blijft. Toch bestaan er nog veel meer interessante cryptovaluta naast de Bitcoin.

Altcoins zijn variaties op de Bitcoin en bijvoorbeeld geïntroduceerd om problemen in de wereld op te lossen of gewoon om geld te verdienen. Naast de Bitcoin zijn ook de Ethereum, Polkadot, VeChain en Cardano enorm populair. Bovendien verwacht men dat deze munten dit jaar snel in waarde gaan stijgen. Wat is de reden dat deze cryptomunten gaan stijgen in 2022?

#1. Bitcoin (BTC)

De Bitcoin is nog steeds de meest interessante coin van dit moment. Dit kan ook niet anders, want de munt heeft een enorme achterban en ook geloven nog steeds veel mensen dat de cryptomunt potentie heeft. Eigenlijk is het wachten op nog meer mensen die geloven in de Bitcoin en bereid zijn om hun geld in deze cryptomunt te investeren.

Er zijn investeerders die er rekening mee houden dat de koers doorstijgt tot boven de 100.000 dollar. Houd er echter rekening mee dat de koers soms flink zakt zodat ook je verlies flink kan toenemen. Beleggen is nu eenmaal nooit zonder risico.

#2. Ethereum (ETH)

Ethereum is op dit moment de tweede grootste coin. Het is een van de grootste cryptocurrencies ter wereld en maakt gebruik van de blockchaintechnologie. Tegelijkertijd kan je met de Ethereum meer dan met de Bitcoin en blijft de techniek zich verder ontwikkelen.

Dit maakt dat ook deze crypto in 2021 verder gaat stijgen. Gerenommeerde bedrijven zoals Microsoft en Samsung zijn intussen gaan samenwerken met Ethereum en dit belooft veel goeds voor de toekomst.

#3. Polkadot

De Polkadot is in 2020 eindelijk gelanceerd en is volgens experts zeer stabiel. Vooral ook in 2022 staan Polkadot allerlei ontwikkelingen te wachten. Het is een absolute kanshebber voor het beste crypto project van 2022.

Dit zie je ook terug, want sinds januari 2021 zit de Polkadot flink in de lift. Een uitstekende reden om hier je geld op in te zetten.

#4. VeChain (VET)

Hoewel de VeChain nog enigszins in de kinderschoenen staat, heeft het absoluut zin om hier je geld in te stoppen. Er is zelfs een grote kans dat de VeChain explosief gaat stijgen. De technieken van de VeChain maken het bijvoorbeeld mogelijk om de reis van producten te volgen.

Dankzij de geavanceerde track & trace is er nog veel meer meetbaar en controleerbaar zodat het risico op fraude flink afneemt. In totaal zijn er meer dan 87 miljard munten in omloop en veel bedrijven maken al gebruik van VeChain. Dit geldt bijvoorbeeld voor Renault, BMW en zelfs ook H&M.

#5. Cardano (ADA)

Cardano staat al enige tijd in de top 10 cryptocurrencies. In 2020 is de koers van de Cardano zelfs vervijfvoudigd! Beleggers verwachten dat de Cardano nog veel verder gaat stijgen en natuurlijk wil ook jij daarvan profiteren. Het Cardano-netwerk is snel, schaalbaar en kenmerkt zich verder door lage transactiekosten.

Bovendien is Cardano superveelzijdig en dus kan je er van alles mee. De blockchaintechnologie is ontzettend sterk en steekt bovendien beter in elkaar dan de technologie van de Ethereum. Veel wiskundigen en professionals werken aan het Cardano-netwerk en dus wordt het alleen maar beter.

Hoe weet je welke crypto gaat stijgen?

Bij het plaatsen van de juiste trades, kan je flink wat geld verdienen. Cryptocurrency is daarom een interessant verdienmodel, maar hoe weet je nu eigenlijk welke cryptomunt gaat stijgen? Alles staat of valt met de juiste strategie. Vooral op korte termijn kan je goed geld verdienen, want de koersen gaan iedere dag flink op en neer. Dit kost soms flink wat energie en geld, want je inleg kan je ook volledig kwijtraken.

Wil je liever op een rustige wijze geld verdienen? Dan is het beter om een visie te ontwikkelen voor de lange termijn. Dit geef je bijvoorbeeld vorm door middel van staking. Daarnaast doet zich een paar keer per jaar een Altseason voor. Dit betekent dat Altcoins flink stijgen en dus kan je er goed geld aan verdienen.

Hoe selecteer je de beste cryptomunten

Het selecteren van de meest winstgevende cryptovaluta is vrij lastig, want op papier ziet alles er veelbelovend uit. Kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? Lees onderstaand tips, want die helpen je om een goede keuze te maken:

 • Laat je bij je keuze voor cryptomunten nooit leiden door emoties. Blijf rationeel en geduldig en zorg dat emoties niet de overhand krijgen.
 • Neem de tijd om zelf allerlei onderzoek te verrichten. Doe niet alleen onderzoek naar de koers, maar ook naar het bedrijf achter een coin.
 • Volg alleen tips van experts en laat je niet teveel leiden door tips en adviezen die je tegenkomt op het internet.

Bovendien helpt het om jezelf voor te houden dat beleggen in cryptomunten altijd risico's met zich meeneemt. Juist ook met beleggen in cryptovaluta heb je nooit zekerheid. Je kan er veel geld mee verdienen, maar ook je inleg kwijtraken. Beperk mogelijke schade door risico's zoveel mogelijk te spreiden. Beleg daarnaast alleen met geld dat je kan missen en voorkom dat je schulden maakt.

Start met handelen in crypto via Bitvavo

Handelen in cryptomunten is dus een interessante manier om een extra inkomen te genereren. Steeds meer mensen leggen geld in en daarom kan ook jij niet achterblijven. Het kopen en verkopen van cryptomunten doe je via een betrouwbaar platform. In Nederland doe je dit bij bij Bitvavo.

Dit is de grootste en goedkoopste cryptocurrency in Nederland en werkt zeer gebruiksvriendelijk. Het platform is er voor zowel de beginnende als ervaren belegger. Heb je nog nooit iets met beleggingen gedaan of ben je juist heel ervaren met cryptomunten? Maak een account aan via dit platform en ervaar direct welke voordelen dit je oplevert.

Hierom kies je voor Bitvavo

Er zijn allerlei goede redenen waarom je je geld investeert in het Bitvavo-platform. We zetten de belangrijkste voordelen op een rij:

 • Bij Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25 procent aan transactiekosten
 • Je kiest uit meer dan 50 cryptocurrencies
 • Zowel de klantenservice als het platform zijn in het Nederlands
 • Het is een interessant platform voor zowel beginnende als ervaren beleggers
 • Dankzij een eigen wallet voer je zelf het beheer over de aankoop en verkoop van cryptomunten
 • Bitvavo is betrouwbaar en veilig

Kortom: Bitvavo maakt digitale valuta voor iedereen mogelijk! Wil je meer weten over Bitvavo en hoe wij het platform ervaren? Lees dan ons Bitvavo review.

Tot slot: welke cryptocurrency gaat stijgen in 2022? Je hebt nu een idee, dus zorg dat je er bij bent en start vandaag nog met traden via Bitvavo!

 • Hoe koop ik crypto?

  Ik koop crypto via Bitvavo. Dit is de grootste crypto exchange van Nederland. Via Bitvavo koop, verkoop en bewaar ik mijn cryptomunten. Je hebt bij Bitvavo een aanbod van 177 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum. Ook crypto kopen? Dan raad ik Bitvavo zeker aan. 


 • Benieuwd naar mijn algehele ervaringen met Bitvavo + een uitleg hoe te beginnen met crypto? Lees dan hier mijn Bitvavo review. 
Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen