Crypto kopen met iDEAL?

Waarschijnlijk is het niemand de afgelopen jaren ontgaan dat cryptocurrencies enorm in de lift zitten. De verwachting is dat dit ook wel een tijdje zo zal blijven. Dat is dan ook de reden dat er steeds meer mensen zich gaan richten op het kopen van crypto. Bij het kopen van crypto heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere exchanges. Iedere exchange heeft weer andere voor- en nadelen. Vaak is het voor Nederlanders een nadeel dat je bij veel exchanges niet de mogelijkheid hebt om crypto te kopen door middel van iDEAL. Deze veelgebruikte betaalmethode in Nederland ontbreekt namelijk vaak op internationale exchanges.

De wereld van crypto kan erg frustrerend zijn. De ene keer maak je veel winst, terwijl je een andere keer weer op verlies staat. Dat heb ik zelf ook meerdere keren ondervonden. De frustraties zitten hem echter niet altijd in het feit dat cryptomunten zo instabiel zijn, maar er zijn meerdere dingen. Toen ik begon met het traden in cryptocurrencies snapte ik er nog niet veel van. Na het volgen van een cursus kwam het begrip al snel en inmiddels heb ik jarenlange ervaring opgebouwd. Een frustratie die in mijn begintijd veel voorkwam, was de keuze maken voor een exchange om op te handelen.

Iedere exchange heeft zowel voor- als nadelen en het is lastig een keuze maken. Er was geen één exchange die er voor mij bovenuit stak. Toen ik eenmaal een keuze had gemaakt, kwam ik erachter dat ik niet kon betalen met iDEAL. Op dat moment deed ik bijna al mijn betalingen op die manier, dus dit was wel een teleurstelling. Om die reden ben ik wat meer onderzoek gaan doen naar verschillende exchanges, tot het moment waarop ik een exchange vond waar je ook de mogelijkheid hebt om met iDEAL te betalen. Sindsdien maak ik bijna alleen maar gebruik van deze exchange.

Wat is iDEAL?

De kans is groot dat je wel op de hoogte bent wat iDEAL is. Toch is het goed om even toe te lichten, omdat het van belang is om te weten om het hele artikel goed te begrijpen.

Je kan het erg simpel houden wanneer je uit wilt leggen wat iDEAL nu precies is. Het is namelijk een online middel om te betalen. Via hier kun je vertrouwd, gemakkelijk en dus online betalen. Via iDEAL heb je de mogelijkheid om een directe overboeking te maken naar de partij waaraan je moet betalen.

iDEAL

In Nederland is iDEAL verreweg de meest gebruikte manier om te voldoen aan online betalingen. Daarom kan het soms wel eens een probleem vormen bij het kopen van crypto, aangezien je op veel exchanges niet de mogelijkheid hebt om op deze wijze te betalen.

Waar kun je crypto kopen met iDEAL?

In de beginjaren van de cryptocurrencies, was het erg lastig om crypto te kunnen kopen met iDEAL. Eigenlijk is het pas van de afgelopen periode dat jij de mogelijkheid hebt om bitcoin en andere cryptomunten te kopen door middel van deze betaalmethode. Omdat exchanges ook inmiddels doorhebben dat iDEAL een veelgebruikte betaalmethode is, krijg je ook steeds vaker de mogelijkheid om op deze manier te betalen in 2021.

De grootste exchange wereldwijd is Binance. Internationaal gezien hebben ze namelijk de meeste gebruikers. Bij Binance heb je inmiddels ook de mogelijkheid om crypto te kopen met iDEAL.

Een exchange waar je altijd al de mogelijkheid hebt gehad om crypto te kopen met iDEAL, is Bitvavo. Dit komt omdat zij gevestigd zijn in Nederland. Daarom is het erg eenvoudig om bij deze exchange crypto te kopen op deze wijze.

Er komen steeds meer exchanges bij die iDEAL toevoegen als betaalmethode. Echter zijn Binance en Bitvavo de twee die het waard zijn om te benoemen, omdat dit twee van de grootsten zijn en Bitvavo gevestigd is in Nederland. Daarnaast wordt Bitvavo gezien als één van de meest betrouwbare exchanges om crypto te kopen. Het grote voordeel van Bitvavo is dat je jouw eerste 1000 euro kunt beleggen zonder een commissie te hoeven betalen.

Hoe kan ik crypto kopen met iDEAL?

Nu je weet waar jij crypto kan kopen met iDEAL, is het ook niet onbelangrijk om te weten hoe je dat moet doen. Hieronder zullen we kijken naar de stappen die jij moet ondernemen voor het kopen van crypto met iDEAL op de exchange Bitvavo.

De eerste stap is vrij logisch, namelijk het maken van een account. Voer jouw gegevens in en voltooi je registratie. Daarna kun je verder met de volgende stappen.

Vervolgens ga je kijken naar welke cryptomunt je graag wilt kopen. De keuze hieruit is erg groot, dus maak een zorgvuldige keuze. Niet alle cryptomunten hebben namelijk evenveel potentie. Probeer trends te ontdekken om zo te kunnen weten welke munt gaat stijgen. Ben je benieuwd naar welke cryptomunten je zou kunnen kopen op Bitvavo, neem dan een kijkje op deze pagina.

Tegoed storen Bitvavo met iDEAL

Wanneer je de keuze hebt gemaakt welke cryptomunt je wilt kopen, kun je doorgaan met de betaling. Geef de hoeveelheid aan die je wilt kopen van de cryptocurrency en ga vervolgens door naar betalen. Klik hierna de optie iDEAL aan en je kunt betalen. Volg daarna de stappen die worden aangegeven om de crypto te kunnen ontvangen.

Waarom cryptocurrencies kopen?

Je hoort steeds vaker van mensen dat ze cryptomunten hebben gekocht. Door deze ontwikkeling is het mogelijk dat jij ook twijfelt om het te doen. Veel mensen zitten echter met twijfels. Ze vragen zich dan af waarom ze het zouden doen. De twijfel zit hem dan in dat ze denken dat ze misschien te laat zijn met instappen. Ook kan het zo zijn dat wanneer men twijfelt, de reden is dat ze niet precies weten waarom ze nou precies cryptocurrency zouden kopen. In dat geval ben je niet goed op de hoogte van de enorme potentie van crypto.

De verwachting is namelijk dat op de lange termijn cryptocurrencies misschien wel vaker gebruikt zullen worden dan de valuta zoals we die nu kennen. Dat betekent dat we later misschien onze boodschappen wel afrekenen met bitcoins in plaats van euro’s.

Ook is crypto een stuk veiliger dan de valuta zoals we die nu kennen. Dit omdat cryptovaluta gebruikmaken van een gedecentraliseerd netwerk. Dat wil zeggen dat er geen tussenkomst nodig is van een andere partij, zoals een bank.

Cryptomunten zijn een stuk veiliger dan de huidige valuta. Dit omdat transacties voor iedereen inzichtelijk zijn en niemand zomaar iets kan veranderen. Fraude plegen met crypto is dus vrijwel onmogelijk zonder dat het opgemerkt wordt. Dit is mogelijk door zogeheten blockchain technologie. Wil je graag meer lezen over dit onderwerp, klik dan hier.

Welke cryptocurrency kan ik het beste kopen?

Wanneer je crypto gaat kopen, wil je uiteraard het maximale eruit halen. Het is dan van groot belang dat je weet welke cryptovaluta gaat stijgen en waarmee je dus grote winsten kunt behalen. Helaas is dit erg lastig en soms zelfs onmogelijk.

Cryptomunten zijn namelijk enorm kwetsbaar. De ene keer kan er zomaar een koersstijging zijn van 100 procent en de andere keer halveert de waarde van een cryptomunt binnen een week. Externe invloeden zijn hierop van invloed en soms is het onmogelijk om hier rekening mee te houden.

Toch is het mogelijk om bepaalde trends te ontdekken. Op die manier kom je achter cryptomunten met potentie en ben je beter op de hoogte van waar je jouw winst uit zou kunnen halen. Dit vereist echter wel bepaalde vaardigheden.

Geld verdienen met crypto is dus voor iedereen mogelijk, maar het kan erg lastig zijn om de juiste trends te ontdekken en in te spelen op de actualiteit. Het verkrijgen van de juiste vaardigheden en het doen van onderzoek kan daarnaast erg veel tijd kosten. Ben jij nou benieuwd naar welke cryptocurrency potentie heeft om te groeien in 2021? Neem dan een kijkje bij dit artikel.

Waar kan ik het beste crypto kopen met iDEAL?

Dan is het nu tijd om een antwoord te geven op de vraag waar jij waarschijnlijk op zit te wachten. We hebben eerder in dit artikel al gezien dat je bij Binance en Bitvavo crypto kan kopen met iDEAL. Daarnaast zijn er nog meer opties naast deze twee. Dat wil zeggen dat er een keuze gemaakt moet worden.

Als er een antwoord gegeven moet worden op de vraag waar je het beste crypto kunt kopen, zou ik zeggen Bitvavo. Dit omdat het van origine een Nederlandse exchange is en omdat het daardoor makkelijk is om support te ontvangen wanneer dit nodig is. Ook vind ik het proces om crypto te kopen met iDEAL bij deze exchange het meest makkelijk.

Conclusie

Inmiddels zijn we alweer aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben gekeken naar iDEAL en crypto en de combinatie ervan. Als het goed is ben jij nu goed op de hoogte van waar je crypto kunt kopen met iDEAL. Wie weet ga jij straks ook wel veel geld verdienen met het kopen van cryptocurrencies en word jij de volgende cryptomiljonair van Nederland.

  • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen