Bitvavo staking

Wil jij passief geld verdienen met je cryptomunten?

Dit is mogelijk met Bitvavo staking. Dit doe je op het Nederlandse Bitvavo platform. Staken met Bitvavo is een interessante manier om extra rendement te behalen met je cryptomunten.

Heb jij een account bij deze broker en wil jij je graag verdiepen in Bitvavo staking?

Lees dan snel verder en ontdek hoe staking bij Bitvavo werkt en welke voordelen dit jou biedt.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een van de snelst opkomende brokers in de cryptocurrency. Het platform is hard op weg om misschien zelfs wel een van de grootste ter wereld te worden. Logisch dat Bitvavo superpopulair is voor mensen die willen handelen in cryptomunten.

bitvavo logo
Bitvavo

Naast het kopen en verkopen van cryptomunten is het ook mogelijk om je te verdiepen in Bitvavo staking. Het handelen in cryptomunten en je bezighouden met staking helpt je om extra inkomen te genereren. Dit is natuurlijk meer dan welkom naast het geld dat je binnenhaalt via een betaalde baan of een eigen onderneming.

Wat houdt het begrip staking in?

Steeds meer handelsplatformen bieden staking aan en dus kon ook Bitvavo niet achterblijven. Voor we daar verder op ingaan, vertellen we je meer over staking en wat dit nu precies is. Staking betekent dat je rente ontvangt over de crypto die jij in je bezit hebt. Bij staking houd jij de crypto in je wallet voor onbepaalde tijd vast.

Om effectief te staken, is het dus niet de bedoeling dat je je crypto tegelijkertijd verhandelt. Dit levert jou een beloning op die je ook wel kan vergelijken met de rente op een spaarrekening. Alleen bij staking is het rendement vele malen hoger dan op een spaarrekening.

Bitvavo staking uitleg

Bitvavo staking maakt het voor jou mogelijk om passief geld te verdienen. Dit doe je met behulp van stablecoins. Deze coins zijn niet onderhevig aan hevige koerswisselingen en dit maakt het aantrekkelijk om ze voor een tijdje weg te zetten. Dit geldt bijvoorbeeld voor Cardano, Ada en Ethereum.

Staking bij Bitvavo is mogelijk op twee manieren: off-chain en on-chain. Bij off-chain verdien je rewards door je digitale munten ter beschikking aan te bieden. Kies je voor on-chain, dan draag je actief bij aan het goedkeuren van proof-of-stake blockchain transacties.

Hier ontvang je een beloning voor. De rente die je ontvangt wordt ook wel Bitvavo staking rewards genoemd.

Hoe werkt het?

Heb je een of meerdere stablecoins bij Bitvavo die in aanmerking komen voor staking? Dan hoef je slechts een kleine handeling te verrichten om staking te activeren. Bij het aanmaken van een account, stelt Bitvavo je de vraag of je de ontvangsten van staken in of uit wilt schakelen.

bitvavo staking
Staking op bitvavo

Heb je al een account bij Bitvavo, maar staat deze optie nog niet aan? Schakel dan de functie van on-chain en off-chain staking dienst in! Staking-diensten worden toegepast op de digitale valuta die je in je account staan. Uiteraard ben je helemaal vrij als je besluit de cryptocurrencies toch weer op te nemen.

Wat is het rendement op Bitvavo staking?

De stakingsopbrengsten zijn per coin verschillend. Het is ook goed om te weten dat staking niet bij iedere cryptocurrency mogelijk is. De geschatte opbrengsten kunnen dus sterk variëren per cryptomunt. De staking opbrengsten worden iedere week op maandag uitgekeerd.

Ben je nieuwsgierig? Ga op onderzoek uit en ontdek of Bitvavo staking ook voor jou is weggelegd en hoe het zit met de Bitvavo staking percentages. Om je hierbij te helpen, vertellen we je in de komende alinea's meer over de voor- en nadelen van staking met Bitvavo.

Wat zijn de voordelen van staking bij Bitvavo?

Met Bitvavo staking is het dus mogelijk om een aantrekkelijk rendement te behalen. Welke voordelen biedt staking bij Bitvavo nog meer?

 • Je hoeft er vrijwel niets voor te doen; alleen crypto kopen en vasthouden.
 • Je hebt geen technische kennis of dure apparatuur nodig.
 • Wil je voor langere tijd investeren in crypto, dan hoef je ze slechts kopen en te bewaren in je account. Dankzij staken ontvang je extra winst.
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de werking van de blockchain van je favoriete crypto.

Bitvavo staking nadelen

Staken met Bitvavo brengt niet alleen voordelen met zich mee. Wij zetten de belangrijkste nadelen voor je uiteen:

 • Je hebt heel wat ingelegde crypto nodig om er een goede inkomstenbron uit te halen.
 • Houd in sommige gevallen rekening met een minimum drempel en stakingstermijn. Daarnaast is er soms sprake van aanvullende voorwaarden.
 • Je crypto staat niet in een eigen wallet, maar in die van Bitvavo.

Tips voor Bitvavo crypto staking

Ga je van start met Bitvavo staking en doe je dit graag op een goede manier? Lees onze tips voor een goed resultaat:

 • Kies de juiste crypto. Doe daarom grondig onderzoek en kies verstandig. Verliest je investering in waarde of gaat het over de kop, dan heb je er helemaal niets aan.
 • Houd rekening met de beweeglijkheid van crypto's. Ze zijn volatiel en dat is bepalend voor de uiteindelijke opbrengst.
 • Let op de minimum drempel. Dit varieert per exchange en cryptomunt.

Bitvavo review: Wat is onze ervaring?

Ben je een tikkeltje onhandig in de wereld van cryptocurrency, maar wil je wel graag weten hoe dit werkt en wat onze ervaringen hiermee zijn? Lees dan zeker ons Bitvavo review.

Daarin leggen we uit wat Bitvavo precies is, hoe het werkt en wat het jou mogelijk oplevert aan rendement. Dit maakt het voor jou een stuk gemakkelijker om te ontdekken of het Bitvavo-platform ook iets is voor jou! Direct van start met Bitvavo staking? Ontdek het op het Bitvavo platform.

 • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen