Mijn verhaal

Mijn verhaal

Als je wilt gaan investeren in Bitcoin en crypto is het verstandig om jezelf eerst even goed in te lezen. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je geen onnodige kosten maakt en leer je de crypto wereld een stuk beter begrijpen. Met mijn website Bitcoinkenner.nl wil ik je op een gemakkelijke manier kennis laten maken met deze crypto wereld. Dit doe ik door het wekelijks schrijven van interessante blog artikelen en het maken van video’s op mijn YouTube-kanaal.

Wil je meer te weten komen over wie ik ben en hoe jij het beste kunt gaan beginnen met crypto?

Scrol dan zeker verder!

Wie ben ik?

Mijn naam is Lars Provoost, de bitcoin kenner, en ik ben zelf al enkele jaren actief in de wereld van de Bitcoin en crypto. Op mijn website ga ik je door middel van blog artikelen en YouTube video’s meer vertellen over Bitcoin en crypto.

Elke week plaats ik op deze website een nieuwe blog en maak ik daar ook een YouTube video bij. Zo kom je dus alles te weten over het onderwerp dat ik in de blog met je bespreek, en weet je waar je op moet letten als je wilt gaan investeren in Bitcoin en andere crypto.

Nog een kleine disclaimer: Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Mijn website bevat dan ook helemaal geen adviezen, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier dus ook niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe altijd je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is namelijk mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Bitcoinkenner Lars Provoost

Hoe kan jij beginnen met Bitcoin en crypto? 

Nu je weet wie ik ben en wat je kan verwachten van mijn website, wil je natuurlijk ook graag weten hoe je kan gaan beginnen met Bitcoin en crypto. Logisch, want je wilt natuurlijk zo snel mogelijk gaan investeren in Bitcoin en andere crypto. Ik zal daarom hieronder in 7 stappen uitleggen hoe jij kan gaan beginnen met het investeren in Bitcoin en andere crypto.

Inhoudsopgave

Stap 1: Het kiezen van een crypto exchange of broker

Om in crypto te kunnen investeren moet je eerst weten waar je cryptomunten kunt gaan kopen. De twee makkelijkste manieren zijn het kopen van crypto via een exchange of via een crypto broker. Het grote verschil tussen een crypto exchange en een crypto broker, is dat een broker bemiddeld tussen de handelaar en de exchanges, en zelf NIET in het bezit is van cryptomunten.

Bij een crypto exchange is dit WEL het geval, een crypto exchange bezit dus wel cryptomunten. Een handelaar koopt en verkoopt dus direct op de exchange zelf. Een broker fungeert dus als tussenpersoon, hierdoor zullen de kosten die je maakt, de transactiekosten, aanzienlijk hoger zijn dan als je direct bij een crypto exchange handelt. Daarom raad ik je ook aan om je crypto te gaan kopen en verkopen via een crypto exchange. In Nederland wordt vaak de crypto exchange Bitvavo gebruikt.

Stap 2: Een account aanmaken

Nu je weet dat je het beste crypto kunt gaan kopen en verkopen via een crypto exchange, is het zaak om een account bij zo’n exchange te gaan maken. Zoals ik zojuist al vertelde is Bitvavo een exchange die veel gebruikt wordt in Nederland. Dit komt omdat Bitvavo gevestigd is in Nederland en daarom enkele interessante voordelen biedt voor de Nederlanders. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om geld te storten via iDEAL, dit is een betaalmethode die veel gebruikt wordt in Nederland. Veel andere internationale crypto exchanges bieden deze optie vaak niet aan. Daarnaast is de klantenservice van Bitvavo ook in het Nederlands en kun je dus altijd terecht voor je vragen in het Nederlands. Dit is toch fijn op het moment dat je iets opgelost wilt hebben.

Bitvavo

Een account aanmaken bij Bitvavo is gratis en is binnen enkele minuten gedaan. Nadat je jezelf hebt geverifieerd krijg je toegang tot je eigen dashboard op Bitvavo. Via hier is het mogelijk om crypto te kunnen kopen en verkopen.

Stap 3: Crypto kiezen

Als het je gelukt is om een account aan te maken bij Bitvavo kom je terecht op het Bitvavo dashboard. Via hier kan je eenvoudig cryptomunten uitkiezen en daarin vervolgens gaan investeren. Bij Bitvavo heb je de keuze uit meer dan 156 cryptomunten.

Crypto

Een aantal ‘bekende’ cryptomunten die je via Bitvavo kunt kopen zijn: Bitcoin, Ethereum, Cardano en Vechain. Mijn tip voor jou is om goed te zoeken wat bepaalde cryptomunten doen, en wat de achterliggende projecten van deze munten zijn. Zo weet je dus goed waarin je gaat investeren.

Stap 4: Tegoed storten

Nadat je hebt uitgekozen in welke cryptomunten je wilt gaan investeren is het zaak om tegoed op je Bitvavo account te gaan storten. Zo kan je namelijk vervolgens crypto gaan kopen. Via Bitvavo heb je de keuze uit acht verschillende betaalmethode, maar ik ga er vanuit dat je voornamelijk iDEAL of bancontact zal gaan gebruiken.

Je vult in het betaalscherm in hoeveel geld je wilt gaan storten op je Bitvavo account en je kiest welke methode je wilt gaan gebruiken. Gebruik je iDEAL dan zal je dus naar de website (of app) van je bank gestuurd worden, en daar kan je de betaling verifiëren. Nadat je je geld hebt gestort zal je binnen enkele minuten het geld op je Bitvavo account zien verschijnen.

Stap 5: Crypto kopen

Nu je tegoed hebt gestort op je Bitvavo account kan je crypto gaan kopen. In stap 3 heb ik je al uitgelegd hoe je cryptomunten kan uitkiezen en als je dat gedaan hebt kan je daarin gaan investeren. Via het dashboard van Bitvavo ga je naar de desbetreffende munt, als voorbeeld neem ik Bitcoin, en je klikt op de munt. Vervolgens zal je de grafiek van de afgelopen week zien met daarnaast een schema waarin je kan invullen hoeveel geld je wilt gaan investeren in Bitcoin (of dus de andere munt die je kiest).

Voorbeeld: 100 euro Bitcoin kopen via Bitvavo

Daar typ je in hoeveel geld je wilt gaan investeren. In de kolom daaronder staat hoeveel Bitcoin (of andere munt) je daarvoor terugkrijgt. Ook krijg je te zien hoeveel handelskosten je daarvoor zal moeten betalen. Bij Bitvavo is dit nooit meer dan 0.25%. Dit maakt Bitvavo tot een van de goedkoopste exchange die er op dit moment is. Zodra je dat hebt gedaan klik je op kopen en heb je jouw eerste crypto gekocht. Zo makkelijk is het! Als je vervolgens teruggaat naar het Bitvavo dashboard zal je nu ook zien hoeveel geld je in de munt geïnvesteerd hebt, en hoeveel het op dit moment waard is. Dit zal natuurlijk elke seconde veranderen aangezien de koers veranderd ;D

Stap 6: Crypto bewaren

Nu je jouw crypto hebt uitgekozen en gekocht is het ook belangrijk dat je jouw crypto veilig bewaard. Je wilt natuurlijk niet hebben dat opeens je crypto gestolen wordt door een vervelende hacker. Gelukkig heb ik je verteld dat je het beste een account bij Bitvavo kan maken. Dit platform heeft veiligheid namelijk hoog in het vaandel staan, en voldoet aan de striktste veiligheidsnormen die er in Nederland zijn. Zo worden jouw crypto optimaal beschermd. Ook is Bitvavo geregistreerd bij de Nederlandse bank, en die houdt ook toezicht op Bitvavo. Ook is je crypto wallet bij Bitvavo verzekerd tot 255 miljoen euro. Wil je nou precies lezen welke veiligheidsmaatregelen Bitvavo treft om je crypto veilig te houden? Bekijk dan eens deze pagina.

Je hebt daarnaast ook de mogelijk om je crypto van Bitvavo af te halen en op te slaan in je eigen beheer. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een ledger aan te schaffen. Dit is als het ware een USB stickje waar je jouw cryptomunten naar toe kan storten. Zo haal je het dus van de crypto exchange af en is het volledig in jouw eigen beheer. Het voordeel hiervan is dat je crypto minder makkelijk gestolen kan worden omdat je het bewaard op een USB stickje thuis of in een kluis. Het is dus moeilijker voor hackers om erbij te komen. Een groot nadeel hiervan is dat op het moment dat je je ledger kwijt bent, je ook al je geïnvesteerde geld en dus de crypto kwijt bent. Vergeet ook niet dat je voor het verplaatsen van je crypto naar een ledger kosten betaald, deze kunnen soms flink hoog zijn. Je moet jezelf daarom ook afvragen of je dit zelf wilt.

In de begin jaren van crypto was dit natuurlijk de normaalste zaak van de wereld, maar nu de exchanges zich optimaal hebben ontwikkeld op het gebied van beveiliging durf ik wel te zeggen dat je crypto bij Bitvavo veilig staat. Dit scheelt je ook nog eens een hoop tijd en gedoe. En natuurlijk kosten! Daarom lijkt mij de beste optie om je crypto lekker te bewaren op Bitvavo zelf.

Stap 7: Crypto verkopen

Ik ben alweer beland bij de laatste stap. Namelijk het verkopen van je cryptomunten. Nu je weet hoe je crypto kunt gaan kopen en bewaren wil je natuurlijk ook weten hoe je crypto weer kunt gaan verkopen. Op het moment dat je crypto namelijk lekker gestegen is, kan ik begrijpen dat je een deel van je winst wilt gaan omruilen naar euro’s om er weer wat leuks van te gaan kopen. Of om opnieuw te gaan investeren in andere crypto. Daarom is het ook belangrijk dat je weet hoe je crypto weer kunt gaan verkopen.

0,01 Bitcoin verkopen. Op dit moment is dat zo’n 500 euro.

Eigenlijk werkt dit hetzelfde als het kopen van crypto. Alleen nu klik je in plaats van op de knop ‘kopen’ of de knop ‘verkopen’. Hier vul je in hoeveel van de crypto je wilt gaan verkopen en je klikt op ‘verkopen’. Nu is het je gelukt om je crypto te verkopen en als je vervolgens teruggaat naar het Bitvavo dashboard zal je zien dat je tegoed nu een nieuwe bedrag heeft. Met dit bedrag kan je ervoor kiezen om nieuwe crypto te gaan kopen of om het terug te gaan storten naar je bankrekening. Binnen 1 tot 2 dagen zal je het bedrag op je bankrekening zien verschijnen.

Hoe makkelijk is dit?

Zeg nou even eerlijk, hoe makkelijk is dit? Inderdaad, crypto kopen, verkopen en bewaren is echt een makkie. Binnen enkele minuten maak je een gratis account aan bij een crypto exchange en koop jij je eerste crypto. Zoals ik je al vertelde raad ik je aan om je crypto te kopen, verkopen en bewaren via Bitvavo. Dit gezien de vele voordelen die het Nederlanders biedt, en de goede beveiliging bij Bitvavo.

Wil je dus bij Bitvavo een gratis account aanmaken? Maak dan gebruik van de knop hieronder en claim een vriendenbonus die ik met je deel. Zo bespaar je in de eerste week de transactiekosten (tot 1000 euro) en kun je dus de crypto kopen zonder transactiekosten te betalen. Deze bonus wil je natuurlijk graag gebruiken, en daarom maak ik hem via de knop hieronder ook beschikbaar voor jou. Heel veel succes!