Wat is een swing trade?

De wereld van crypto zit bomvol met ingewikkelde termen. Zoals je gewend bent, gaan we ook in dit kennisbank artikel weer een term behandelen. In dit artikel staat de volgende vraag centraal: wat is een swing trade?

Wat is een swing trade?

Eigenlijk is het heel simpel: bij een swing trade gaat een belegger op zoek naar trends in bepaalde koersen van cryptomunten. Vervolgens worden de cryptomunten korte tijd in bezit gehouden, om te profiteren van een bepaalde koersbeweging.

Vrijwel altijd wordt er gebruik gemaakt van een stop loss order. Dit is dat een transactie automatisch wordt uitgevoerd wanneer de koers een bepaald punt bereikt. Op die manier kan je instellen dat je de cryptomunten verkoopt als deze een bepaald punt bereikt. Zo kan je de verliezen beperken.

Kan ik ook swing traden?

In principe kan iedereen aan de slag met swing trade. Let er hierbij wel op dat het belangrijk is dat je beschikt over kennis over technische analyses. Dit is niet zomaar voor iedereen te doen, dus voor mensen met ervaring in handelen is het een stuk makkelijker om te swingtraden.

Gelukkig kan je ook de technische analyses ergens anders vandaan halen, bijvoorbeeld met crypto signals. Je ontvangt dan signalen over de verwachte ontwikkelingen van een koers, afkomstig van experts. Hierop kan je jouw investeringen waarderen.

Voordelen van swing trade

Bij swing traden heb je te maken met een aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat je te maken hebt met duidelijke limieten. Ook bepaal je jouw eigen stop loss limiet. Verder kost het minder tijd dan daytraden en wordt de kans op het maken van winst gemaximaliseerd op korte termijn, door een groot deel van marktveranderingen te benutten.

Wil jij meer te weten komen over swing trade en hoe jij er geld mee kan verdienen? Lees dan mijn blog over: swing trade.

Reactie plaatsen