Ethereum

Als je actief bent in de wereld van crypto, is de kans vrij groot dat je wel eens hebt gehoord van Ethereum. Het platform beschikt namelijk over de op één na grootste cryptomunt van dit moment, met de bekende Bitcoin op de eerste plaats. Voor velen geldt het als een interessante optie om in te investeren, maar Ethereum is meer dan dat en is bovendien enorm belangrijk voor de cryptowereld. Hieronder kan je meer ontdekken over deze cryptomunt.

Wat is Ethereum?

Ethereum is over het algemeen een erg bekende naam in de wereld van cryptomunten. Dat komt doordat het een erg groot en toonaangevend platform is. Het is namelijk veel meer dan alleen een cryptomunt (de Ether). Ethereum beschikt namelijk over het belangrijkste en grootste blockchainnetwerk. Als je actief bent in de wereld van crypto, is de kans groot dat jij al eens gebruik hebt gemaakt van dit netwerk.

Hoe is Ethereum ontstaan?

Voor het ontstaan van Ethereum moeten we terug naar het jaar 2013. Daarmee is het een stukje jonger dan de eerste cryptomunt, Bitcoin. Deze ontstond in 2009.

In 2013 besloot de Canadese ontwikkelaar, Vitalik Buterin, om een platform te ontwikkelen die een nieuw tijdperk in zal luiden op het gebied van decentralisatie. In 2015 werd het officieel gelanceerd en kwamen de eerste 72 miljoen munten in omloop. Nog steeds zijn deze munten een groot deel van de munten die in omloop zijn.

Het doel van Ethereum was dus om een gedecentraliseerd platform te ontwikkelen. Daarbij was het doel om ontwikkelaars te stimuleren om verder te bouwen op technologie die grotere mogelijkheden op het gebied van blockchain bieden. Inmiddels is het platform een gevestigde naam en speelt het een grote rol in de cryptowereld.

Hoe kan ik Ethereum kopen?

Je weet nu wat Ethereum is, maar hoe kan jij het kopen? Dat is makkelijker dan je denkt. Hieronder kan je in een duidelijk stappenplan eenvoudig lezen hoe je dit doet.

Stap 1: exchange vinden

Om crypto te kunnen kopen, heb je een account nodig bij een exchange of broker. Denk daarbij aan Bitvavo, Bitcoin Meester en Litebit. Als je een exchange hebt gekozen, dan navigeer je naar die website en creëer je daar een account. Vul daarvoor enkele persoonlijke gegevens in en zorg ervoor dat deze kloppen.

Stap 2: account verifiëren

 Om je account vervolgens te kunnen gebruiken, is het nodig om een aantal stappen te doorlopen ter verificatie. Dit is om het platform veilig te houden en ervoor te zorgen dat niet zomaar iedereen een account kan openen. De stappen wijzen zich normaal gesproken vanzelf. Je moet bijvoorbeeld denken aan het uploaden van een geldig ID-bewijs.

Stap 3: geld storten

Heb je de eerste twee stappen doorlopen, dan is je account gereed voor gebruik. Om nu daadwerkelijk cryptomunten te kunnen kopen, is het nodig om je saldo op te waarderen. Hiervoor heb je bij ieder platform verschillende betaalwijzen. Zo kan je bij Bitvavo en Bitcoin Meester eenvoudig geld storten met iDEAL. Kies een bedrag dat je wilt gaan investeren in Ethereum en rond de transactie af.

Stap 4: Ethereum kopen

Heb je stap 3 voltooid, dan kan je al Ethereum gaan kopen. Hiervoor navigeer je naar het aanbod van de exchange waarop jij actief bent en zoek je naar de cryptomunt. Klik erop en vul daarna het bedrag in dat je wilt investeren in Ethereum. Je kan je hele saldo investeren, maar ook kiezen voor risicospreiding. Dat wil zeggen: ook investeren in andere cryptomunten, zoals Bitcoin. Heb je jouw aankoop afgerond, dan heb je Ethereum in je bezit en is het afwachten tot een goed verkoopmoment.

De Ethereum koers

Wanneer je wilt investeren in een cryptomunt, is het altijd verstandig om eerst even wat onderzoek te doen. De historische koers is dan een factor waar vaak naar wordt gekeken. Hieronder kan je daarover enkele gegevens vinden, evenals de voorspellingen voor de toekomst.

In het jaar 2014 konden mensen zich inkopen in de cryptomunt. Toen werd er zo’n 18 miljoen dollar opgehaald. Pas in 2015 was het echte startpunt. Toen de koers live ging, lag de Ethereum-waarde op ongeveer 2,83 dollar. Daarna ging de waarde gestaag omhoog en ook in 2016 wist de munt door te groeien. Aan het einde van dat jaar lag de waarde op ongeveer 8,24 dollar.

In 2017 begonnen cryptomunten een beetje het grote publiek te bereiken. Dat had ook invloed op de Ethereum koers. De munt bereikte nieuwe hoogtes en stond op een gegeven moment op zo’n 728 euro.

In 2018 werd voor het eerst een waarde van boven de 1000 euro bereikt. In de periode daarna schommelde de waarde enorm, maar was er over het algemeen een dalende lijn te zien. Lang bleef de waarde hangen op ergens tussen de 100 en 300 euro. Pas aan het einde van het jaar 2020 werd er echt weer een stijgende lijn in gezet – en hoe. Er waren enorme pieken, maar ook weer diepe dalen. In 2021 werd de hoogste waarde tot dusver bereikt, namelijk zo’n 4150 euro. Sindsdien is er weer een negatieve spiraal te zien en de waarde ligt op het moment van schrijven op ongeveer 1600 euro.

De verwachting is dat Ethereum in de toekomst nog groter gaat worden. Daarmee zal de cryptomunt Ether ook in waarde gaan stijgen. Het is daarbij wel belangrijk dat het blockchainnetwerk zich blijft ontwikkelen. Er zijn namelijk cryptoprojecten die als doel hebben om Ethereum in te halen en het grootste netwerk op het gebied van blockchain te worden. Zoals bij veel cryptomunten het geval is, is de koers lastig te voorspellen en is het afhankelijk van vele externe factoren. Echter, over het algemeen zijn de geluiden positief.

Nu investeren in Ethereum?

Ethereum geldt nog altijd als een erg interessante optie om in te investeren. Hierboven heb je kunnen lezen over de cryptomunt. Lijkt het jou ook wel iets om te beleggen in deze munt? Koop dan nu Ethereum bij Bitvavo, Bitcoin Meester of Litebit!


Berichten over Ethereum:
Ethereum kopen?
0
Ethereum kopen?
Ethereum kopen?