Crypto traden met signalen

Kom meer te weten over traden met crypto signalen!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Heb je ook altijd al iets willen bijleren over het traden van crypto met behulp van signalen? Wel, dan ben je hier aan het juiste adres.

Met dit artikel wil ik proberen om je in 10 minuten tijd zoveel mogelijk te laten bijleren over crypto trading signalen.

We zullen bespreken wat het is en hoe je de signalen kunt gebruiken om meer winst te maken.

Inhoudsopgave

Wat zijn crypto signalen?

Wie crypto wil kopen of verkopen kan naar een exchange als Bitvavo gaan en daar een marktorder plaatsen. Een marktorder wil zeggen dat je gewoon koopt aan de huidige prijs, zonder dat die gelimiteerd wordt.

Wie crypto gaat traden met signalen, zal echter op een andere manier te werk gaan. Heb je ooit al eens gehoord van de technische analyse? Er zijn heel wat voor- en tegenstanders van deze techniek, maar om te traden met signalen heb je effectief een technische analyse nodig.

Bij de technische analyse worden grafieken geïnterpreteerd met behulp van verschillende lijnen en markers. De conclusies van deze technische analyse, kunnen de signalen genoemd worden.

Voorbeeld technische analyse

Deze signalen, die uit deze analyse naar voren komen, geven aan wanneer de tijd rijp is om je crypto te gaan aankopen en wanneer het moment gekomen is om terug uit te stappen. Op die manier zou je in staat moeten zijn om een hoger rendement te behalen, aangezien je op het “juiste moment” kunt in- en uitstappen.

Het leuke aan crypto traden met signalen, is dat je de technische analyse ook perfect kunt uitbesteden. Het is namelijk niet zo eenvoudig om daarmee aan de slag te gaan zonder enige kennis. Diegene die de analyse uitvoert, kan je vervolgens de signalen geven. Op die manier kan je bepalen welke limitorders je klaarzet bij Bitvavo en waar je jouw stop loss moet zetten.

Nu kan je jezelf gaan afvragen waar je iemand vindt die een technische analyse voor je kan uitvoeren. Gelukkig bestaat er zoiets als crypto trading signals van Alles Over Crypto.

Wat zijn de voordelen van crypto traden met signalen?

Nu je een globaal beeld hebt van traden met signalen, kunnen we eens kijken naar de voordelen ervan. Je zult namelijk een klein bedrag moeten gaan betalen om de juiste signalen te kunnen ontvangen vanuit de technische analyse. Of je zou natuurlijk zelf de technische analyse onder de knie moeten krijgen.

Traden aan de hand van signalen die je krijgt uit een groep als die van Alles Over Crypto, hebben heel wat voordelen. Het belangrijkste voordeel, dat voor velen doorslaggevend is, is uiteraard het gebruiksgemak.

Alles over Crypto

Zelf een analyse uitvoeren van wat de koers zal gaan doen is bijna onbegonnen werk. Zoals ik eerder ook al aanhaalde, duurt het vaak jaren vooraleer je de technische analyse echt onder de knie hebt. Door deze analyse te laten uitvoeren door experten en enkel de signalen te gebruiken, kan je enorm veel tijd besparen.

Je hoeft niet meer uren aan een stuk bij de computer te zitten, maar gewoon te reageren wanneer er bepaalde signalen binnen komen. Zelf hoef je dus niet langer uitgebreid onderzoek te verrichten.

Hoe gaat traden met signalen precies in zijn werk?

In theorie klinkt het allemaal heel erg goed, maar hoe gaat dat dan in de praktijk? Welke zaken moet je zelf doen en welke taken worden voor jou uitgevoerd? In dit onderdeel kom je er alles over te weten.

Signalen ontvangen en reageren

Om signalen te kunnen ontvangen, zal je je uiteraard eerst moeten aansluiten bij een groep. Een van de meest bekende crypto trading signal groepen, is natuurlijk die van Alles Over Crypto. Dat bedrijf heeft trouwens al meermaals bewezen dat ze erg goed zijn in hun vak.

Alles over Crypto op trustpilot

Zodra je voor hun programma hebt aangemeld, krijg je toegang tot de community en kan je meldingen ontvangen van de nieuwe signalen. Bij deze specifieke groep, kan je de meldingen zowel ontvangen op je smartphone, op jouw tablet en op jouw computer. Op die manier blijf je steeds goed op de hoogte.

Heb je een signaal ontvangen? Dan is het tijd voor actie, als je daar zelf ook achter staat natuurlijk. Zit er een bull market aan te komen? Dan luidt het signaal waarschijnlijk ogenblikkelijk kopen.

Voor zover de bijdrage van de crypto trading signalen groep, want nu is het aan jou. Je dient zelf naar je exchange te gaan en vervolgens een kooporder te plaatsen. Als je dit wilt doen aan de hand van de signalen, dan moet je ervoor zorgen dat je ze goed hebt doorgenomen. Ga nooit met de helft van de informatie aan de slag, maar zorg ervoor dat je alles hebt gelezen.

Instappen is echt een eitje, maar vervolgens moet je jezelf voorbereiden op het verkoop moment. Daartoe zijn verschillende mogelijkheden, maar bij het traden van crypto met signalen, wordt er meestal gebruik gemaakt van een stop loss order.

Daarbij kan je aangeven wanneer jouw cryptomunten moeten verkocht worden. Gaat de prijs onder het door jou aangegeven punt? Dan worden ze automatisch verkocht. Om dit punt te bepalen, kan je eveneens gebruik maken van de signalen.

Welke signalen bestaan er zoal?

Er zijn verschillende soorten signalen met elk hun eigen karakteristieken.

  • Koop/ verkoop signalen: dit zijn de meest eenvoudige, die aangeven of je moet kopen of verkopen.
  • Stop loss signalen: deze geven aan op welk niveau je het stop loss order moet plaatsen.
  • Spot trades: Deze worden gebruikt wanneer er winst kan worden gemaakt op een middellange termijn. Een spot trade gaat erom dat je onmiddellijk kunt gaan handelen.
  • Leverage trade: Handelen met behulp van een leverage, betekent dat je met een kleine inleg meer winst gaat proberen maken. Let op, want dit brengt ook wat meer risico met zich mee.
  • Swing trade: voornamelijk toegepast om winst te proberen maken op de langere termijn. Met een juiste strategie is het risico hierbij vaak wat lager, maar dan moet je jezelf wel goed indekken tegen potentiële verliezen.

Let op! Het blijft jouw geld

Traden met signalen is mooi aangezien je zelf veel minder onderzoek moet verrichten. Wel moet je goed beseffen dat je met jouw eigen geld blijft werken en dat er ook steeds een risico bestaat.

Hoewel ervaren analisten maar weinig fouten maken, kan het soms toch zijn dat ze zich vergissen. Wanneer de technische analyse aangeeft dat we in een bull market zitten, dan zal het signaal ongetwijfeld kopen aangeven. Mocht er dan bijvoorbeeld plots groot nieuws opduiken over de betreffende munt, dan is het toch mogelijk dat de prijs keldert op een zeer korte tijd.

Om te voorkomen dat je alles verliest, kan je enkele voorzorgsmaatregelen nemen. In de eerste plaats start alles met het onderzoek naar de munt waarin je wilt traden met signalen. Is deze munt eerder stabiel, of schommelt de prijs dagelijks mee met het nieuws van de dag? Hoewel traden met signalen ervoor zorgt dat je veel minder onderzoek moet doen, zou ik ten sterkste afraden om alle signalen zomaar blindelings op te volgen.

Ten tweede is het ook belangrijk om tijdig jouw stop loss orders bij te stellen. Op die manier voorkom je dat jouw munten steeds minder waard blijven worden. Sommige signalen zullen trouwens ook aangeven wat het ideale punt is om jouw stop loss in te stellen.

Tot slot moet je ook altijd kritisch blijven ten opzichte van de toelichting bij de analyse. Daarin staat namelijk vermeld waarom ze een bepaalde trade willen aangaan. Ga nooit blindelings alle signalen opvolgen, maar denk kritisch na of jij er op dezelfde manier tegenover staat.

Voor wie is crypto traden met signalen geschikt?

Crypto traden met signalen is zeker niet voor iedereen geschikt. Sommigen hebben het nu eenmaal moeilijk met het loslaten van controle. Wanneer je gaat traden met signalen die je niet zelf uit de technische analyse hebt gehaald, dan leg je jouw geld inderdaad in iemand anders zijn handen.

Crypto traden met signalen is voornamelijk geschikt voor mensen die zelf te weinig kennis hebben van het technische gedeelte, maar die wel graag willen handelen op basis van de uitkomsten ervan.

Ben je niet zeker of handelen op basis van signalen wel iets voor jou is? Dan zou je het zeker even kunnen uitproberen. Leg een bepaald klein bedrag opzij, waar je niet rouwig zou om zijn als je het verliest. Op die manier start je niet met al te hoge verwachtingen.

Probeer vervolgens gedurende enige tijd te handelen met dat geld, op basis van de signalen die je ontvangt. Na verloop van tijd zal je zelf wel merken of deze techniek iets voor jou is.

Crypto signals

Maak winst met crypto trading dankzij de Crypto Signals van AllesOverCrypto

Nu kan ook jij winst maken met crypto zonder uitgebreide kennis of ervaring!

Lees onze review
Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer: Beleggingen houden altijd een bepaald risico in. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest, dus ga nooit beleggen met geld dat je niet kunt missen. Ik ben geen financieel adviseur en dit artikel bevat dus ook geen financieel advies. Het artikel werd louter geschreven met een vermakend doel.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *