Crypto exchanges

Keuzestress: daar hebben we allemaal wel eens mee te maken gehad. Mensen die handelen in crypto, zullen daarover mee kunnen praten. Zo moet je regelmatig kiezen waarin je gaat investeren, hoeveel je gaat investeren en wanneer je dit gaat doen. Maar wat is de eerste belangrijke keuze om te maken? Juist, de keuze voor een exchange. Anders kan je namelijk niet handelen. Omdat dit een belangrijke en lastige keuze is, kan je hieronder meer ontdekken over crypto exchanges. Zo zul je gaan ontdekken wat het is, hoe het werkt en wat de beste exchanges zijn.

Wat is een crypto exchange?

Hoewel het in eerste instantie wat ingewikkeld kan klinken, is het eigenlijk heel eenvoudig. Simpel gezegd is een crypto exchange een platform waarop jij de mogelijkheid hebt om crypto te handelen. Dat wil zeggen: het kopen en verkopen van cryptomunten. Wanneer jij wilt gaan investeren in cryptomunten, heb je dus een exchange nodig.

Er zijn dus enorm veel verschillende exchanges. Iedere exchange heeft in principe hetzelfde doel, maar allemaal kennen ze genoeg verschillen. Het is belangrijk om een goede keuze te maken, zodat jij eenvoudig van start kunt gaan met het handelen in crypto.

Hoe werkt een crypto exchange?

Een crypto exchange is heel eenvoudig te gebruiken. Toegegeven, het ene platform zit wat ingewikkelder in elkaar dan de ander, maar vaak blijft het in de basis hetzelfde.

Stel: jij wilt gaan beginnen met het handelen in crypto. Je zult dan een account moeten maken bij een exchange. Heb je deze al gekozen? Mooi, dan kan je aan de slag. Weet je nog niet welke exchange je wilt gaan gebruiken, dan kan je verderop in dit artikel een top 3 vinden.

Als je een besluit hebt genomen, dan navigeer je naar de website van de gekozen exchange. Op de homepagina vind je een button voor het aanmaken van een account. Daar klik je op en vervolgens vul je de benodigde gegevens in. Zorg ervoor dat deze kloppen om latere problemen te voorkomen. Daarna zul je enkele verificatiestappen moeten doorlopen. Dat is nodig zodat exchanges de veiligheid kunnen garanderen.

Heb jij je aangemeld en het verificatieproces doorlopen, dan is je account gereed voor gebruik. Als je bent ingelogd, kan je geld gaan storten waarmee je daarna crypto kunt kopen. Waardeer je saldo op met een bedrag waar jij je goed bij voelt en waar je mee gaat handelen.

Heb je het geld gestort? Dan kun je cryptomunten gaan kopen. Daarvoor navigeer je naar het aanbod van de exchange en daar kies je een munt uit om in te investeren. Selecteer de munt en vul het bedrag in wat je wilt gaan investeren. Tenslotte rond je de aankoop af.

Nu kan je afwachten tot het een goed moment is om te verkopen. In dat geval log je weer in bij de exchange, navigeer je naar de cryptomunt die je wilt verkopen en volg je de nodige stappen.

Dit zijn de basisfuncties van een crypto exchange. Vaak biedt een platform meer handige functies, zoals het volgen van koersen.

De top 3 crypto exchanges

Zoals je misschien wel zult weten inmiddels, kan het erg lastig zijn om een keuze te maken voor een exchange. Er zijn er veel en iedere exchange heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Om het je wat makkelijker te maken, zijn hieronder voor jou de top 3 crypto exchanges vermeld.

Bitvavo

De eerste exchange uit deze top 3 is Bitvavo. De kans is groot dat jij, ook als beginner, wel eens van dit platform hebt gehoord. De exchange is namelijk al erg in populariteit gegroeid, en groeit nog steeds. Dat heeft natuurlijk een reden.


Ten eerste staat Bitvavo over het algemeen bekend als de meest betrouwbare en een van de goedkoopste exchanges. Zo betaal je hier een maximum van 0,25% aan transactiekosten, maar dit valt in veel gevallen ook lager uit.

Verder heb je de keuze uit veel verschillende betaalmogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor iDEAL, de meest gebruikte betaalwijze in Nederland.

Dat het een erg goede exchange is, valt terug te lezen in reviews. Op Trustpilot, een platform waar gebruikers een bedrijf kunnen beoordelen, scoort Bitvavo erg goed. Inmiddels zijn er daar meer dan 13.000 reviews achter gelaten. Daaruit komt een gemiddelde beoordeling van een 4,2 op een maximum van 5. Punten die veel naar voren komen, zijn de gebruiksvriendelijkheid en de veiligheid. Al met al heeft Bitvavo zeker een plekje verdiend in dit lijstje.

Lees hier onze volledige Bitvavo Review.

Bitcoin Meester

De tweede exchange van het lijstje is Bitcoin Meester. Ook dit is een betrouwbaar platform waar jij zonder gedoe cryptomunten kan kopen en verkopen.

Bitcoin meester website

Gebruikers zijn dan ook erg tevreden over dit platform. Werpen we weer een blik op Trustpilot, dan zijn er duizenden reviews achtergelaten. Het gemiddelde is iets minder dan bij Bitvavo, namelijk een 3,8. Dat is echter ook een zeer goede score.

Ook bij Bitcoin Meester wordt het gebruiksgemak vaak genoemd als positief punt. Ook beginners kunnen makkelijk wegwijs worden en de processen lopen eenvoudig. Daarnaast is ook de betrouwbaarheid een pluspunt. Mocht je problemen hebben, dan is de support bijvoorbeeld goed bereikbaar. Het is zelfs mogelijk om op afspraak langs te gaan op het kantoor.

Lees hier onze Bitcoin Meester Review.

Litebit

De laatste van het lijstje alweer is Litebit. Ook deze crypto exchange mag zeker niet op dit lijstje ontbreken. Wellicht is het niet de allerbeste, maar zeker een goed alternatief als je toevallig Bitvavo niet fijn vindt.

litebit

Litebit doet het prima op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Ze hebben even een wat mindere periode gehad, maar inmiddels hebben ze zich verbeterd tot een van de beste exchanges om crypto te handelen.

Meer lezen over crypto exchanges?

Inmiddels ben je weer aan het einde belandt van het artikel. Je hebt hierin kunnen lezen over crypto exchanges. Je weet nu wat het zijn en hoe ze werken en je hebt een aantal platformen kunnen ontdekken. Heb je jouw keuze voor een exchange nog niet kunnen maken? Lees dan de review over Bitvavo, Bitcoin Meester en Litebit.

Daar zal je nog uitgebreider worden geïnformeerd over deze exchanges, waardoor jij nog makkelijker een keuze kunt maken.

Berichten over Crypto exchanges:
Bitvavo Review
0
Bitvavo Review
Bitvavo Review
Bitcoin Meester Review
0
Bitcoin Meester Review
Bitcoin Meester Review
Hoe kies ik een crypto exchange?
0
Hoe kies ik een crypto exchange?
Hoe kies ik een crypto exchange?