Crypto exchanges vergelijken

Het vergelijken van crypto exchanges: grote kans dat jij dat wel eens hebt gedaan als je al actief aan het handelen bent in cryptomunten. Ben je nog niet actief, dan is het verstandig om toch even te gaan vergelijken. Er zijn namelijk enorm veel opties. Dat kost veel tijd. Om je hierbij een handje te helpen, kan je hieronder informatie vinden over crypto exchanges vergelijken.

Wat is een exchange?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is nu eigenlijk een crypto exchange precies? Dat is heel simpel. Dit is een platform waarop jij de mogelijkheid hebt om cryptomunten te kopen en verkopen. In de meeste gevallen kan je er ook cryptomunten bewaren in een exchange wallet.

Naast een exchange bestaan er ook brokers. Ook daar kan je crypto kopen en verkopen, maar het is toch net even anders. Een broker geldt namelijk als tussenpersoon tussen een exchange en een gebruiker. De broker zoekt de gunstigste prijs om te handelen. Hierdoor zullen de transactiekosten bij een broker wel wat hoger liggen dan bij een exchange. Bitvavo is een voorbeeld van een exchange en Bitcoin Meester en Litebit zijn voorbeelden van brokers.

Wat zijn de top 3 exchanges?

Als je alle crypto exchanges wilt gaan vergelijken, ben je wel even bezig. Er zijn er namelijk erg veel. Het is daarom een goed idee om van tevoren een selectie te maken. Ook dit kan tijd kosten, en daarom kan je hieronder een overzicht vinden van de top 3 crypto exchanges van Nederland.

1. Bitvavo

Bitvavo is ongetwijfeld de meest bekende naam. Als je actief bent in de wereld van crypto, zal je er ongetwijfeld wel van gehoord hebben. Sinds het bedrijf namelijk is begonnen in 2018, zijn ze razendsnel gegroeid. Inmiddels staat de exchange bekend als de goedkoopste en meest betrouwbare exchange van Nederland. Zonder twijfel behoort het platform tot de absolute top. Je kan bij Bitvavo namelijk uitgaan van een goede service die ook beschikbaar is in het Nederlands, lage kosten en ook niet onbelangrijk: een groot aanbod cryptomunten.

2. Bitcoin Meester

Bitcoin Meester hoort ook zeker in de top 3 te staan. Hoewel dit platform misschien wat minder bekend is dan Bitvavo, kan je hier ook zeker rekenen op een goede service en een groot aanbod. Omdat Bitcoin Meester een broker is en geen exchange, zul je echter wel wat meer transactiekosten moeten betalen. Dat neemt niet weg dat het een makkelijk te gebruiken platform is waar iedereen eenvoudig crypto op kan handelen.

3. Litebit

We sluiten het lijstje af met Litebit. Mocht je Bitvavo of Bitcoin Meester niet zien zitten, dan is dit zeker een prima alternatief. In het verleden heeft het platform best wat kritiek te verwerken gehad, omdat een hack een paar keer succesvol is geweest. Inmiddels behoort Litebit tot de beste exchanges en scoort het hoge ogen op het gebied van veiligheid en service. In ieder geval heeft Litebit haar plekje in de lijst zeker weten verdiend.

Exchanges vergelijken: waar op letten

Wanneer je crypto exchanges gaat vergelijken, zijn er een aantal zaken belangrijk om op te letten. Je maakt namelijk niet zomaar een keuze. Je wilt later natuurlijk geen spijt krijgen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het vergelijken van crypto exchanges? Dat ontdek je hieronder.

Kosten

Bij iedere exchange of broker zul je te maken krijgen met kosten. Vervelend, maar noodzakelijk. Een platform moet namelijk wel transactiekosten rekenen om draaiende te blijven. Bij het ene platform ligt dit wat hoger dan bij de ander. In Nederland is bijvoorbeeld Bitvavo de goedkoopste, met zo’n 0,25% aan transactiekosten. De kosten van Bitcoin Meester en Litebit liggen wat hoger, omdat zij fungeren als tussenpersoon. Daar ben je zo’n 2% kwijt aan transactiekosten. Dat lijkt veel, maar in de praktijk valt dat mee. Ben je echter op zoek naar de goedkoopste, dan is Bitvavo de beste optie.

Betaalmethoden

Om cryptomunten te kunnen kopen bij een exchange, zal je eerst geld moeten storten op je account. Daarvoor zijn er vaak verschillende betaalmethoden beschikbaar. Echter, niet ieder platform heeft de beschikking over dezelfde opties. Bedenk dus goed op welke manier jij je saldo wilt gaan opwaarderen, en neem dat mee in je keuze voor een exchange. Het is aan te raden om te kiezen voor een platform waar het mogelijk is om met iDEAL te betalen. Dat is in Nederland de meest gebruikte en meest eenvoudige manier voor het doen van online betalingen.

Ervaringen

Wanneer je twijfelt om een product te kopen of een dienst te gebruiken, doe je vaak eerst onderzoek. Een van de dingen waar dan vaak naar wordt gekeken, zijn de ervaringen van gebruikers. Zij hebben het namelijk al meegemaakt en kunnen je gedetailleerd dingen vertellen over het product. Als de geluiden voornamelijk positief zijn, dan kan je er wel van uitgaan dat het goed zit. Zijn de geluiden negatief, dan is het vaak verstandig om nog even verder te kijken.

Aanbod

Bij het handelen in cryptomunten ben je op zoek naar interessante investeringsopties. In principe geldt: hoe groter het aanbod, hoe groter het aantal potentiële mogelijkheden. Het kan echter ook fijn zijn als er maar een beperkt aanbod is, zodat het allemaal een beetje overzichtelijk blijft. Deze factor is dus afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar het is zeker verstandig om hier even naar te kijken.

Veiligheid

Tenslotte moet je natuurlijk letten op de veiligheid. Je moet er wel van uit kunnen gaan dat je cryptomunten geen gevaar lopen. Daarom is het verstandig om onderzoek te doen naar deze factor. Zoek bijvoorbeeld of het platform ingeschreven staat bij de KvK en kijk op welke manieren het mogelijk is om contact te leggen bij een probleem.

Vergelijk crypto exchanges

Hierboven heb je het één en ander kunnen lezen over het vergelijken van crypto exchanges. Hopelijk maakt de hierboven gegeven informatie de keuze voor een platform wat eenvoudiger. Je kan nu zelf aan de slag met crypto exchanges vergelijken. Ben je op zoek naar duidelijke vergelijkingen tussen de hierboven genoemde top 3? Dan kan je altijd de vergelijkingen van Bitcoinkenner.nl lezen.


Berichten over Crypto exchanges vergelijken:
Bitvavo Review
0
Bitvavo Review
Bitvavo Review
Bitvavo of Litebit
0
Bitvavo of Litebit
Bitvavo of Litebit
Bitvavo of Bitcoin Meester?
0
Bitvavo of Bitcoin Meester?
Bitvavo of Bitcoin Meester?
Bitvavo of Binance?
0
Bitvavo of Binance?
Bitvavo of Binance?
Bitvavo of Coinbase?
0
Bitvavo of Coinbase?
Bitvavo of Coinbase?