Bitvavo Review 2022

Mijn ervaringen +  Eerste €1000,- commissievrij handelen!

Cryptocurrencies hebben het grote publiek bereikt: dat is inmiddels wel een veilige uitspraak om te doen. Een logisch gevolg is dan ook dat er meer en meer mensen beginnen met investeren in cryptomunten. Wie wil er nu niet een rendement behalen van 100% op zijn of haar investeringen? Toch kom je als beginner wel voor bepaalde keuzes te staan. Je moet bijvoorbeeld beslissen met hoeveel geld je gaat investeren en in welke cryptomunt je het geld gaat steken. Echter is één van de eerste keuzes die je moet maken de keuze voor een exchange: waar ga je handelen in crypto?

In deze review gaan we uitgebreid kijken naar het Nederlandse crypto handelsplatform Bitvavo. Je ontdekt in deze Bitvavo review namelijk alles over het platform, waardoor jij er uiteindelijk achter kunt komen of het ook in 2022 een geschikte exchange is om te gebruiken. We gaan het onder andere hebben over wat het is, wat de voordelen zijn en hoe je er crypto kunt kopen en verkopen. 

Ook kom je meer te weten over de veiligheid en de betrouwbaarheid van het Bitvavo platform, en delen we onze eigen ervaringen.  Laten we in ieder geval snel gaan beginnen. 

Wat is Bitvavo?

Laten we eerst maar eens gaan kijken naar de basis. Wat is Bitvavo nu precies?

Het antwoord hierop is eigenlijk erg simpel, namelijk een exchange. Dit is een platform waarop jij de mogelijkheid hebt om cryptomunten te kopen en verkopen. De keuze qua exchange is groot, en Bitvavo is dus een mogelijke keuze.

Bitvavo is de grootste en goedkoopste exchange van Nederland. Ze hebben als missie om crypto voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom staat gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel bij Bitvavo. Ook doen ze veel aan veiligheid, dit is mede te zien aan de twee factor authenticatie.

Enkele gegevens over Bitvavo

Om een beter inzicht te krijgen in Bitvavo, lijkt het mij een goed idee om even te kijken naar enkele gegevens. Zo maak je namelijk beter kennis met de exchange. 

Bitvavo is een platform dat officieel is gelanceerd in 2018. Het platform is dus nog niet zo oud. Het bedrijf zit gevestigd in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Ze zijn in eerste instantie begonnen als broker, maar hebben zich omgevormd tot exchange.

Sinds de oprichting is Bitvavo erg gegroeid. Op het moment van schrijven heeft het platform enkele miljoenen gebruikers. Het grootste deel van de gebruikers zijn Nederlands, maar de exchange heeft ook veel buitenlandse gebruikers.

 • Nu met welkomstbonus: Verhandel €1000 commissievrij, alleen via de oranje knoppen in dit artikel.

Wat zijn de voordelen? 

Als je al iets weet van cryptomunten, is de kans aanwezig dat je al wel eens van Bitvavo hebt gehoord. Het is in de cryptowereld namelijk een relatief bekende naam. Echter is het wel zo, dat de meeste mensen dan weer niet op de hoogte zijn van wat het platform je allemaal kan bieden. Daarom zullen we hieronder gaan kijken naar de belangrijkste voordelen.

 • Nederlands: Het eerste voordeel van Bitvavo is dat het een exchange is die gevestigd zit in Nederland. Dat wil zeggen dat je te maken krijgt met enkele belangrijke voordelen als Nederlander. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het kunnen betalen met iDEAL, maar ook aan het feit dat de support beschikbaar is in het Nederlands, wat het oplossen van een probleem toch wat makkelijker maakt.
 • Lage handelskosten: Wanneer je handelt op een platform, kan je te maken krijgen met hoge kosten. Bij Bitvavo is dit niet het geval. Gemiddeld gezien liggen de handelskosten namelijk erg laag. Geld storten kan gratis en ook de transactiekosten liggen laag, namelijk maximaal 0,25%. Hiermee is Bitvavo één van de goedkopere exchanges. 
 • Veiligheid: Het was al eerder even benoemd, maar Bitvavo heeft veiligheid erg hoog in het vaandel staan. Over het algemeen is het één van de veiligste exchanges om op te handelen. Dit kan worden bevestigd door bijvoorbeeld de 2FA-verificatie en de account garantie. 
 • Gebruiksvriendelijkheid: Uiteraard moet dit ook worden benoemd. Bitvavo is er zeker in geslaagd in hun missie om crypto toegankelijk te maken voor iedereen. Het platform zit namelijk goed in elkaar en is daarmee makkelijk te begrijpen voor vrijwel iedereen.

Wat zijn de nadelen? 

Als we de voordelen behandelen, is het natuurlijk ook nodig om een blik te werpen op de nadelen. Deze zijn namelijk vrijwel altijd ook wel te vinden, ook in het geval van Bitvavo. Daarom zullen we hieronder gaan kijken naar de nadelen van Bitvavo, omdat het simpelweg belangrijk is om deze mee te wegen.

 1. Telefonische support: Het is bij Bitvavo helaas niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen, ook niet in het Engels. Hoewel de support op andere manieren goed bereikbaar is, kan dit het oplossen van een probleem of het beantwoorden van een vraag bemoeilijken. Dit komt simpelweg omdat telefonisch vaak wel de meest effectieve manier is voor communiceren.
 2. Geen inzicht in totaal wins/verlies: Daarnaast heb je bij Bitvavo geen goed inzicht in jouw totale winsten/verliezen. Dit is enkel zichtbaar van de laatste 24 uur per cryptomunt. In het totaal overzicht van al je cryptomunten heb je dat probleem niet. 
 3. Relatief beperkt aanbod: Tenslotte heeft Bitvavo een relatief beperkt aanbod, wanneer je dit vergelijkt met sommige andere exchanges. Ben je iemand die op zoek is naar een zo groot mogelijk aanbod in de hoop een goede, onbekende investeringsmogelijkheid te vinden, kan Bitvavo teleurstellen. Dat wil niet zeggen dat het aanbod klein is, want je hebt namelijk alsnog de keuze uit meer dan 175 verschillende cryptomunten.

Hoe kan ik een account maken bij Bitvavo?

Het is tijd dat we wat dieper ingaan op de materie wat betreft hoe je het platform kan gebruiken. Eerst zullen we een blik gaan werpen op hoe je een account maakt bij Bitvavo, zodat je snel van start kunt gaan met het kopen en verkopen van cryptomunten. Dat lees je in onderstaand stappenplan.

Stap 1 - gegevens invullen op Bitvavo: De eerste stap voor het maken van een account op Bitvavo is navigeren naar de website van Bitvavo. Vervolgens klik je op aanmelden en hier vul je enkele persoonlijke gegevens in. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen, om latere problemen te voorkomen. Daarna kan je klikken op ‘account aanmaken’ en is jouw account in principe gemaakt.

 • Een account aanmaken kan via de oranje knoppen in dit artikel. Zo ontvang je ook nog eens een leuke welkomstbonus waardoor je kosten kan besparen. Let wel op: tijdelijk aanbod & zolang de voorraad strekt. Maak dus zo gelijk een gratis account aan om de bonus te ontvangen

Stap 2 - Verificatie: Na het maken van je account moet je nog enkele verificatiestappen doorlopen. Dit is nodig voordat je veilig kunt handelen bij Bitvavo. Ze moeten er namelijk zeker van zijn dat jouw gegevens ook daadwerkelijk kloppen. Daarom is het noodzakelijk om een ID-bewijs te uploaden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een ID-kaart, paspoort of rijbewijs. Je levert een foto in van de voor- en achterkant van het document. Het klinkt misschien als veel, maar het is eenvoudig om te doen en nodig om veiligheid te kunnen garanderen.

Stap 3 - Gereed voor gebruik: Na het invullen van je gegevens en het doorlopen van de verificatie, is het account gereed voor gebruik. Je kunt nu gaan kiezen uit een ruim genoeg aanbod aan cryptomunten en je kan gaan beginnen met investeren. Hoe je cryptomunten koopt bij Bitvavo, kan je in het volgende stukje lezen

Crypto kopen via Bitvavo

Je maakt waarschijnlijk een account op een exchange niet omdat je even wilt kijken, maar omdat je cryptomunten wilt gaan kopen. Op ieder platform kan dit proces weer iets anders werken en bij de ene is het weer makkelijker dan bij de ander. Bij Bitvavo is het kopen van crypto eigenlijk heel simpel. Daar zal jij ook achter komen na het lezen van onderstaand stappenplan.

Stap 1 - geld storten: Heb je het stappenplan in het vorige stukje doorlopen? Dan heb je een Bitvavo account waarop je kan gaan handelen in cryptomunten. Om crypto te kunnen kopen, is het natuurlijk belangrijk dat je geld stort op het gemaakte account. Spreek met jouzelf een bedrag af waar jij je fijn bij voelt. Niet te weinig, maar ook zeker niet te veel. Het is van belang om hier een goede balans in te vinden. Om geld te storten, klik je simpelweg op ‘tegoed storten’ als je bent ingelogd. Vervolgens kan je de betaalmethode kiezen, net als het bedrag dat je wilt storten. Volg de stappen in beeld om de storting af te ronden en je bent klaar om te gaan.

Stap 2 - cryptomunt kiezen: Nu je geld hebt gestort, ga je op zoek naar een cryptomunt om in te investeren. Hiervoor navigeer je naar het aanbod van Bitvavo. Het is aan te raden om niet zomaar in te stappen in een cryptomunt, maar wel eerst wat onderzoek te doen. Vaak is het ook verstandig om te investeren in meerdere cryptomunten, om zo jouw risico te spreiden. Kies dus bij het aanbod van Bitvavo de cryptomunt die jij wilt kopen en selecteer vervolgens de hoeveelheid. Met een paar keer klikken is de aankoop voltooid en heb jij nu cryptomunten op jouw Bitvavo account staan.

 • Je ziet dus dat het met slechts enkele stappen mogelijk is om cryptomunten te kopen op Bitvavo. Het is binnen een handomdraai gedaan en iedere beginner kan het.
 • Bitvavo is de eerste exchange in Nederland die klanten account garantie biedt tot en met €100.000

Crypto verkopen via Bitvavo

Je weet nu wat je moet doen om crypto te kopen op Bitvavo. Op een gegeven moment kom je natuurlijk op een punt dat je de vruchten wilt gaan plukken van je investering, als je ziet dat de koers is gestegen. Daarom gaan we hieronder kijken naar wat je moet doen om crypto te verkopen op het platform. Wederom wordt dit gedaan door middel van een stappenplan.

Stap 1- kies een goed moment: Natuurlijk is het ten eerste belangrijk om een goed moment te kiezen om te verkopen. Vaak zien we namelijk dat mensen in paniek gaan verkopen bij een dalende koers en zich laten leiden door emoties. Spreek daarom van tevoren met jouzelf een punt af waarop jij gaat verkopen, zodat je teleurstelling voorkomt. Je kan er bijvoorbeeld aan denken om gebruik te maken van een stop-loss order. Dan zet je alvast een verkooporder klaar, en zodra de koers tot dat punt is gedaald wordt jouw crypto verkocht. Zo kan je jouw risico verder inperken.

Stap 2 - ga naar de desbetreffende valuta: Heb je een punt bereikt waarop je wilt gaan verkopen? Dan log je in op jouw Bitvavo account en navigeer je naar de cryptomunt die je wilt gaan verkopen. Daar klik je op. Vervolgens kies je de hoeveelheid die je wilt verkopen en klik je op ‘verkopen’. Je krijgt dan weer fiat valuta op jouw account. Dit kan je gebruiken om weer te investeren in een andere cryptomunt of je kan het opnemen en naar je bankrekening laten storten.

 • Ook het verkopen van crypto is dus enorm makkelijk. Met slechts twee stappen en een paar keer klikken is het gedaan.

Geld opnemen bij Bitvavo

We hebben al gekeken naar hoe je crypto kan kopen en verkopen op het platform. Nu is het tijd dat we gaan kijken hoe je ook echt kan gaan genieten van je winsten, oftewel; hoe kan je geld opnemen bij Bitvavo?

Stap 1 - ga naar je dashboard: Als je bent ingelogd, navigeer je eerst naar jouw dashboard om geld op te nemen. Hier klik je vervolgens op ‘tegoed opnemen’. Nu kan je de hoeveelheid tegoed invullen die jij wilt opnemen. Daarna klik je op ‘doorgaan’.

Stap 2 - afwachten: Na het voltooien van stap 1 zit er nog maar één ding op en dat is afwachten. Je hebt het tegoed namelijk niet direct op jouw bankrekening staan. Dit kan maximaal 2 werkdagen duren, maar meestal heb je jouw geld al een stuk sneller. Bitvavo is namelijk relatief snel met uitbetalen.

Bitvavo aanbod

Hoewel er bij de nadelen benoemd is dat het platform een relatief beperkt aanbod heeft, is er alsnog gewoon meer dan genoeg keuze. Het maken van een keuze als het gaat om waarin je investeert, kan zelfs nog best lastig zijn. Maar waar kan je nu precies uit kiezen bij Bitvavo?

Wanneer we alle cryptomunten gaan benoemen die je kan kopen bij Bitvavo, wordt dit wel een heel lang artikel. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 175 verschillende cryptocurrencies.

Hierbij kan je kiezen uit de welbekende Bitcoin, maar dus ook uit vele altcoins. Vrijwel ieder bekende cryptomunt is op het platform aanwezig, van Ethereum tot Shiba Inu en van Dogecoin tot VeChain.

Bitvavo veiligheid en betrouwbaarheid 

Het was zojuist al kort benoemd onder de voordelen, maar de veiligheid van het Bitvavo platform is enorm belangrijk. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat jouw crypto's opeens verdwijnen en dat jij jouw tegoeden kwijt bent. Gelukkig heeft het Bitvavo platform zijn veiligheid goed op orde, en zelf zeggen ze dat de veiligheid van het platform de hoogste prioriteit heeft. Dit is dan ook terug te lezen op de pagina met veiligheidsmaatregelen. 

Zo werkt Bitvavo onder andere met tweefactorauthenticatie, antiphishingcodes, whitelisten van (IP-)adressen en nog vele andere zaken. 

Zo wordt bijvoorbeeld crypto opgeslagen in zogeheten cold wallets, zijn er meerdere handtekeningen van de directie nodig voor grote transacties, werkt Bitvavo met een robuuste organisatiestructuur, geavanceerde logging en monitoring, screening van werknemers en regelmatige externe penetratietests en code-audits. 

Ook belangrijk om te noemen is dat Bitvavo een registratie van de Nederlandsche Bank heeft verkregen, en DNB houdt ook toezicht op het Bitvavo platform. Niet alle exchanges die in Nederland actief zijn krijgen zo'n registratie. Daarvoor moet het platform aan strikte eisen voldoen. Dat doet Bitvavo dus ook. 

 • Een account aanmaken bij Bitvavo is gratis.

Bitvavo staking

Staking is een manier om wat extra rendement te kunnen behalen uit jouw investeringen. Je hoeft er vrijwel niets voor te doen, zo simpel is het. Staking is namelijk niets meer dan het vasthouden van jouw cryptomunten in jouw wallet voor een onbepaalde tijd. Je kan het eigenlijk een beetje vergelijken met het ontvangen van rente op jouw spaarrekening bij een bank, maar hiervoor ontvang je tegenwoordig niet meer zoveel.

Bij Bitvavo is het ook mogelijk om jouw cryptocurrencies te staken. Het enige wat je hoeft te doen is de opt-in functie inschakelen van de on-chain en off-chain staking dienst. Deze diensten zijn dan vervolgens van toepassing op alle ondersteunde valuta op je account.

Bitvavo kosten

Bij vrijwel iedere exchange krijg je te maken met kosten. Anders kan het platform namelijk niet draaien. Wel is het zo dat de hoogte van de kosten per platform erg kunnen verschillen. Bij de voordelen van Bitvavo zijn de lage kosten genoemd, maar hoe hoog zijn deze kosten nu precies? Dat kan je hieronder in het overzicht vinden.

De eerste kosten waar je rekening mee moet houden bij Bitvavo, zijn deposit fees. Dit zijn kosten die je betaalt voor het storten van geld. De hoogte hiervan is afhankelijk van de betaalmethode; bij sommige methoden hoef je helemaal geen extra kosten te betalen, zoals bij iDEAL. Bij stortingen met Bancontact en SEPA betalingen betaal je eveneens geen kosten. Met Giropay en EPS Überweisung krijg je te maken met een deposit fee van 1,75%. MyBank kent een deposit fee van 1,50% en bij betalingen met Sofort ligt de fee het hoogst, namelijk 2,25%.

Verder moet je ook rekening houden met withdrawal fees. Met deze kosten krijg je te maken wanneer je een bepaalde cryptomunt opneemt. De hoogte hiervan is afhankelijk van de desbetreffende cryptomunt en hier heeft Bitvavo dus niet zo heel veel invloed op.

Dan heb je ook nog de transactiekosten. Deze kosten betaal je zodat het platform kan draaien en betaal je dus per transactie. Bij Bitvavo worden de transactiekosten gebaseerd op het handelsvolume van de afgelopen 30 dagen; het kan dus variëren. Echter zullen de kosten niet hoger liggen dan 0,25%, waarmee Bitvavo het gewoon erg goed doet vergeleken met andere exchanges.

Wat vinden gebruikers?

Voordat je begint met het gebruikmaken van een product of dienst, is het eigenlijk niet meer dan logisch als je eerst wat onderzoek gaat doen. Een factor die dan waarschijnlijk meespeelt, zijn de ervaringen van gebruikers. Zij hebben het immers al ervaren en kunnen jou het één en ander vertellen over de betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, et cetera.

Deze Bitvavo review is dan ook nog niet compleet voordat we een blik hebben geworpen op de ervaringen van gebruikers. Hieronder staan de belangrijkste punten die naar voren komen uit reviews op Trustpilot, een platform waar gebruikers ervaringen achter kunnen laten.

Het valt eigenlijk direct op dat er erg veel reviews te vinden zijn op dit platform. In totaal zijn er namelijk meer dan 10.000 beoordelingen achtergelaten. Het is mogelijk om een beoordeling te geven van 1 tot 5. Het gemiddelde dat er bij Bitvavo uit is gekomen op basis van al deze reviews, is een 4,2. Een erg goede score dus: 60% van de beoordelingen bestaat zelfs uit 5 sterren. Maar waar is dit aan te danken?

Het eerste dat gebruikers aan lijken te geven is de grote gebruiksvriendelijkheid. De exchange is makkelijk in gebruik voor zowel beginners als gevorderden. Navigeren naar de gewenste pagina is verre van moeilijk en iedereen kan dus wegwijs worden. Ook de app wordt hierin benoemd. Deze werkt net zo makkelijk als de website.

Verder worden de lage handelskosten ook vaak benoemd. Hier zijn gebruikers logischerwijs zeer over te spreken.

Hoewel de grote meerderheid dus erg positief is, zijn er ook een aantal negatieve reviews te vinden. Waar komen die vandaan?

Deze reviews lijken voort te komen uit op zich zelfs staande problemen die gebruikers ervaren. Niets is namelijk perfect en ook het platform Bitvavo niet. Zo zijn er bijvoorbeeld problemen te lezen met het opnemen van geld, iets dat zeker niet vaak gebeurt.

 • Bitvavo heeft de hoogste review score van alle exchanges in Nederland.

Mijn ervaringen met Bitvavo

Ikzelf maak al geruime tijd gebruik van het Bitvavo platform om cryptomunten te kopen, verkopen en bewaren. In de afgelopen jaren waarin ik het Bitvavo platform heb gebruikt ben ik stiekem toch wel een beetje fan geworden. Ik maakte hiervoor al gebruik van buitenlandse exchanges, maar toen Bitvavo werd opgericht ben ik vrijwel direct daarna overgestapt naar Bitvavo. 

Waarom? Omdat ik zelf namelijk het erg prettig vind om een exchange te gebruiken die in het Nederlands is, en waarbij ik ook met mijn vragen terecht kan bij een Nederlandse klantenservice. Daarnaast was het ook nog zo dat de meeste exchanges toen (en nu nog steeds) behoorlijk hoge tarieven hebben voor de transactiekosten. Vaak tussen de 1 en 3 procent. Bitvavo heeft een transactiekost van 0.25% waardoor het ook daarom enorm interessant was om over te stappen. Ik kon namelijk zo met mijn euro's meer crypto kopen dan op de andere exchanges. Want ik betaalde minder transactiekosten. 

Ik gebruik Bitvavo nu een aantal jaren en sinds de oprichting is het platform enorm gegroeid. Eerst waren er zo'n 50 cryptomunten die je kon kopen en ondertussen is het aanbod al vergroot tot 175 cryptomunten. Ook werkt het platform makkelijk en kan ik zowel via de app op mijn telefoon als via mijn laptop mijn tegoeden checken. 

Daarnaast is maandag mijn favorieten dag van de week geworden, op deze dag keert Bitvavo namelijk de staking percentages uit. Dit gebeurt elke week op maandag. Zo verdien ik dus wekelijks passief geld door mijn crypto's te laten staan op Bitvavo. Deze functie kan je eenvoudig aanzetten als je een account hebt aangemaakt. De staking/rente percentages verschillen per cryptomunt en kunnen oplopen tot 7.5% staking per jaar, iets dat je op je spaarrekening nu niet meer krijgt. 

Al met al ben ik enorm tevreden over het Bitvavo platform en ik heb tot op dit moment ook geen problemen ervaren met het platform. Als dat wel zo was, had ik dat hier zeker laten weten. Wat mij betreft is Bitvavo dus zeker een aanrader op het moment dat je eenvoudig en tegen lage kosten crypto wilt gaan kopen via een Nederlandse partij.

Bitvavo gebruiken in 2022?

Inmiddels heb je veel informatie gelezen over Bitvavo, maar nu heb je dan toch het einde bereikt. Als het goed is weet jij nu alles wat je moet weten over Bitvavo in 2022, en kan je aan de slag mocht je dat willen. Echter moeten we eerst nog een conclusie trekken: zou je Bitvavo moeten gebruiken in 2022?

Het antwoord op deze vraag: volmondig ja! Bitvavo is echt de beste exchange van Nederland om te gebruiken. Het is een platform dat enorm makkelijk te gebruiken is en je kan handelen tegenover lage kosten. Je kan gewoon niet anders concluderen als dat het een top exchange is. Natuurlijk is Bitvavo niet perfect, maar de nadelen wegen in elk geval niet op tegen de voordelen.

 • Via de oranje knoppen in dit artikel ontvang je de Bitvavo welkomstbonus. Hiermee kan je voor €1000 aan crypto verhandelen, geheel commissievrij. Doe er je voordeel mee. 

FAQ - Veelgestelde vragen over Bitvavo

Is Bitvavo Nederlands? - Ja, Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange. Zoals ook in de review benoemd, is Bitvavo ook gevestigd in Amsterdam. Hierdoor heb je onder andere ook de klantenservice in het Nederlands en kan je geld storten met iDEAL.

Wat zijn onze Bitvavo ervaringen? - Wij maken nu al een tijd gebruik van Bitvavo en zijn er erg over te spreken. Je kunt via Bitvavo makkelijk crypto verhandelen. Bitvavo is wat ons betreft een van de betere, zo niet de beste, exchange van Nederland op dit moment. Meer hierover natuurlijk in de review hierboven.

Hoe kun je je aanmelden bij Bitvavo? -Een account aanmaken bij Bitvavo heb je zo gedaan. Binnen enkele minuten heb je jouw account gemaakt. Navigeer naar de Bitvavo website, vul je naam, email en wachtwoord in en klik op: Account aanmaken. Vervolgens doorloop je enkele verificatie stappen, en daarna heb je jouw account aangemaakt. Een account aanmaken bij Bitvavo is helemaal gratis.

Heeft Bitvavo ook een welkomstbonus? - Jazeker, op het moment dat je een account aanmaakt bij Bitvavo kan je een welkomstbonus ontvangen. Met deze bonus betaal je over de eerste €1000,- die je aan crypto koopt geen handelskosten. Je ontvangt deze bonus als je gebruik maakt van de oranje knoppen in dit artikel. 

Wat zijn de Bitvavo kosten? - De transactiekosten bij Bitvavo zijn maximaal 0.25%. Naarmate je meer handelt of grotere bedragen hebt kan dit percentage nog naar beneden gaan naar 0.03%. Bij veel Nederlandse exchanges en brokers ligt het percentage aan transactiekosten rond de 2 procent. Bitvavo is dus een van de goedkopere exchanges in Nederland. 

Wat is het Bitvavo aanbod? - Bij Bitvavo heb je keuze uit ruim 175 cryptomunten. Waaronder natuurlijk Bitcoin en Ethereum, maar ook cryptomunten zoals: Cardano, VeChain, Ripple en Solana. Je hebt met een aanbod van 175 cryptomunten meer dan genoeg om uit te kiezen.

Is Bitvavo geschikt voor beginners? - Bitvavo is een platform dat enorm gemakkelijk is in gebruik. Bitvavo heeft als missie om crypto voor iedereen toegankelijk te maken, en daarom staat gebruiksvriendelijkheid ook hoog in het vaandel. Het is een fijn platform en makkelijk te gebruiken. Bitvavo is dus zeker geschikt voor beginners.

Is dit platform geschikt voor ervaren traders? - Naast dat Bitvavo makkelijk te gebruiken is voor beginners, biedt Bitvavo ook een aantal mogelijkheden om als ervaren (crypto) trader met het platform aan de slag te gaan. Zo heb je bij Bitvavo de optie "geavanceerd" en hiermee krijg je toegang tot vele handige opties. Zo krijg je dan toegang tot het geavanceerde handelsscherm met koersgrafieken, timeframes die je kan aanpassen, indicatoren, orderboeken en nog vele andere zaken. 

Heeft Bitvavo een app? - Bitvavo heeft een app die je zowel op je Android toestel als op je iPhone kan downloaden. Via de app kan je inloggen op je Bitvavo account en dan kan je met de app aan de slag. Het werkt eenvoudig en is ideaal om snel even te gebruiken wanneer je je portefeuille wilt bekijken of crypto wilt verhandelen.

Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste exchange van Nederland - Crypto begint bij Bitvavo.