Bitcoin

Inmiddels heeft vrijwel iedereen wel eens van Bitcoin gehoord. Het fenomeen komt namelijk steeds vaker ter sprake. Het is daarom ook een veilige uitspraak dat de cryptomunt inmiddels het grote publiek heeft bereikt. Wil je meer informatie over de pionier onder de cryptomunten, dan kan je dat hieronder vinden.

Hoe is Bitcoin ontstaan?

Had je aan het begin van deze eeuw menig persoon verteld over de toekomstige Bitcoin, dan was je waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch bestond op een gegeven moment de behoefte aan Bitcoin in de maatschappij.

Bitcoin is namelijk ontwikkeld als gedecentraliseerd betaalmiddel. In 2009 werd het gelanceerd. In die tijd was het vertrouwen van de mensen in het financiële systeem namelijk enorm laag. Bitcoin bood de mogelijkheid om transacties te kunnen doen, zonder de tussenkomst van een derde partij zoals een bank. Destijds was de munt nog vrijwel niets waard en maakte nog bijna niemand gebruik van Bitcoin. Pas in de jaren daarna begon het wat naamsbekendheid te krijgen en begonnen mensen ook daadwerkelijk in Bitcoin te investeren.

Wat kan je met Bitcoin?

De mogelijkheden van Bitcoin zijn meer dan je wellicht denkt. De wereld van crypto is namelijk nog altijd in ontwikkeling, dus er zullen ook steeds meer mogelijkheden bij komen. Hieronder kan je enkele belangrijke dingen vinden van wat je nu eigenlijk met Bitcoins kan doen.

  • Bitcoin is een interessante optie om in te investeren. Met een beetje geluk behaal je in korte tijd een hoog rendement.
  • Bitcoin is een interessante manier om betalingen te doen, zonder de tussenkomst van een derde partij. Daarnaast gaan transacties over de gehele wereld erg snel.
  • Je kan op steeds meer plekken betalen met Bitcoin. Daar was het in eerste instantie natuurlijk voor bedoeld – als digitaal betaalmiddel. Steeds meer bedrijven (en Overheden) beginnen het echter te zien als officieel betaalmiddel.
  • Je kunt met Bitcoin investeren in de toekomst. Als de voorspellingen uitkomen, wordt de munt steeds belangrijker in onze samenleving. Koop je nu Bitcoins en houd je deze vast, dan maak jij jezelf gereed voor de toekomst.

Hoe kan ik Bitcoin kopen?

Wil jij Bitcoins gaan kopen? Dat is veel eenvoudiger dan je denkt. In slechts enkele stappen kan jij de munt al in jouw bezit hebben. Hoe het werkt, lees je hieronder.

Stap 1: account bij exchange maken

Als je cryptomunten wilt kopen, is het nodig om een account te hebben bij een platform waar je dat kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan Bitvavo, Bitcoin Meester of Litebit.

Heb je een keuze gemaakt qua exchange, dan maak je daar een account aan. Daar vul je enkele persoonlijke gegevens in. Zorg ervoor dat deze kloppen en ga naar de volgende stap.

Stap 2: account verifiëren

Heb je jouw gegevens ingevuld, dan is je account nog niet gereed voor gebruik. Het is namelijk nodig om een paar verificatiestappen te doorlopen. Op die manier draag je bij aan het veilig houden van het cryptoplatform. Bij deze stap is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een geldig ID-bewijs te uploaden.

Stap 3: balans opwaarderen

Als je de verificatie goed hebt doorlopen, is je account wél gereed voor gebruik. Om cryptomunten te kunnen kopen, moet je geld op je account gaan zetten. Om je balans op te waarderen, heb je vaak meerdere opties. Bij Bitvavo kan je bijvoorbeeld eenvoudig betalen met iDEAL. Selecteer een betaalwijze die bij jou past en kies vervolgens een bedrag dat je wilt gaan investeren.

Stap 4: Bitcoin kopen

Na het opwaarderen van je account, kan je al Bitcoin gaan kopen. Daarvoor navigeer je naar het aanbod van de exchange en zoek je Bitcoin. Daar klik je dan op en vervolgens kan je een bedrag invullen dat je wilt gaan investeren in de munt. Je kunt er ook voor kiezen om niet al je saldo in Bitcoin te stoppen, maar om je risico te spreiden. Dat wil zeggen: meerdere soorten cryptomunten kopen. Als één koers dan slecht loopt, kan een andere koers het verlies nog compenseren.

Bitcoin koers

De koers van Bitcoin is een bijzondere: je ziet veel hoge pieken en daarna weer flinke dalen; een beetje zoals een berglandschap. Bij het investeren in een munt is het altijd belangrijk om even een blik te werpen op de koersgeschiedenis. Hieronder kan je enkele gegevens vinden en daarnaast enkele voorspellingen doen voor de toekomst.

Bitcoin is dus ontstaan in 2009. In die tijd was de munt vrijwel niets waard. Er waren destijds nog geen exchanges en dus is er geen prijs van dat jaar bekend. Voor 2010 is er wel een prijs bekend. Op het hoogtepunt bereikte de koers zo’n 0,33 eurocent.

In 2011 en 2012 zette de groei door. Mensen begonnen te ontdekken dat de munt een waarde vertegenwoordigde. Dit leidde tot een groei en al snel stond de koers op 19 euro. Natuurlijk ging het met pieken en dalen, maar op de langere termijn zette de groei zich door. Zo werd er aan het eind van 2013 maar liefst een prijs bereikt van meer dan 1000 euro. In 2014 ging het een stuk minder vanwege regelgeving en eindigde de koers op zo’n 250 euro.

Sindsdien is het met pieken en dalen gegaan, maar de algehele stijging zette zich nog altijd voort. In 2021 werd het hoogtepunt tot nu toe bereikt, met zo’n 63.000 euro. Daarna ging het bergafwaarts en op het moment van schrijven staat de koers op zo’n 28.000 euro.

Voor de toekomst zijn de voorspellingen rooskleurig. Nog altijd bestaat de trend dat de Bitcoin na verloop van tijd weer een nieuw hoogtepunt bereikt. Het is bewezen dat de munt zich na een dip vrijwel altijd herstelt. Echter, de koers is erg volatiel, dus het kan alle kanten op. Toch denken meerdere experts dat op de lange termijn Bitcoin een koers van meer dan 100.000 euro zal bereiken.

Nu investeren in Bitcoin?

Veel mensen investeren in Bitcoin. Wil jij dit ook gaan doen? Dan ben je zeker nog niet te laat! Ook jij kan de vruchten plukken van een stijgende Bitcoin koers. Maak nu je account bij Bitvavo, Bitcoin Meester of Litebit en ga direct aan de slag!

Mocht je eerst nog wat informatie willen doornemen, dan kan je dit altijd vinden op Bitcoinkenner.nl!


Berichten over Bitcoin:
Hoe moet je investeren in Bitcoin?
0
Hoe moet je investeren in Bitcoin?
Hoe moet je investeren in Bitcoin?
Wat is Bitcoin?
0
Wat is Bitcoin?
Wat is Bitcoin?
Hoe kan ik Bitcoin bewaren?
0
Hoe kan ik Bitcoin bewaren?
Hoe kan ik Bitcoin bewaren?
Hoe kan ik Bitcoin verkopen?
0
Hoe kan ik Bitcoin verkopen?
Hoe kan ik Bitcoin verkopen?
Hoe kan ik Bitcoin kopen?
0
Hoe kan ik Bitcoin kopen?
Hoe kan ik Bitcoin kopen?
Bitcoin ETF
0
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF
Bitcoin staking
0
Bitcoin staking
Bitcoin staking